Jullov

Jiihoo! Nu är det dags för jullov och det känns så skönt! :) Men jag måste erkänna att jag kommer sakna alla i skolan, för vi har faktiskt väldigt roligt- när vi sätter den sidan till! ;)
I onsdags var Stina, Vendela, Lina, Tony, Victor och jag på julmarknad i stan. Vi var först vid den vid plattan och sen vandrade vi ner åt och kollade på NK-fönstrerna- sen julmarknaden vid kungsan och sen vidare till Gamla Stans julmarknad som stängde vid 18.00 och då hamnade vi på Café Kladdkakan några timmar framåt! :) Jag drack mangoté. Hade gärna velat haft värsta goda bakelsen men jag har avstått hela veckan och vet att jag kan fortsätta klara det! :) Det går faktiskt bra att räkna points- då inser jag hur mycket jag brukar äta i vanliga fall! :)


Idag gick vi från 8.00-14.00. Städning de två första timmarna och sen en timmes teater som ettorna gjort och sen var det rep i kyrkan med kören och sen kom alla och det var så mysigt och stämningsfullt! Nina min underbara italienskalärare sjöng Oh Helga natt och alla antingen rös eller satt och snyftade! Hon sjunger så fint! :) Efter kyrkan var jag stressad och svettig och på dåligt humör men det blev bättre när jag fick umgås med mina underbara vänner på ett fik i stan i flera timmar! Det var Alex, Vendela, Stina, Lovisa, Lina och jag (nu var tyvärr inte Christina med :()- vi hade det kanonmysigt! Vi har alla så olika personligheter men ändå har vi så roligt tillsammans och har så mycket gemensamt fast vi också kan vara oss själva! Det är ju det nästan det viktigaste! Man trivs i erat sällskap! :)

För övrigt kommer jag få MVG i slutbetyg i Italienska steg 1 och religionen slutade också bra. Christina, Lina och jag fick MVG- på vår redovisning om Jehovas! :)
Nu ska jag pusta ut lite, hinna med att läsa två böcker + MC-teori över lovet, och bara ha det allmänt bra! Det förtjänar jag!

Nej, nu måste jag nog gå och lägga mig! Ska träffa Jenny, min moster och Jennys mormor inne på söder kl 10.00 imorgonbitti för att gå på julmarknad! :) Så mysigt!

Kärlek

Bilder från i onsdags
1. Vendela & Lina (Tony och Victor i bakgrunden köper sin första munk för kvällen! :)
2. Lina, Vendela, Stina, Tony & Victor- vi ville också vara turister utanför NK!
3. Annelie & Tony i härlig orangebränna! (Ljuset på bilden blev dålig så det slutade med att vi blev oranga, eller sanningen är att jag är orange i verkligheten också!)
4. Wow! Kolla...!
5. Café Kladdkakan
6. Mitt mangoté
7. Café Kladdkakan

Missa inte...

Isabella "Blondinbella" Löwengrips realityserie som börjar idag 20.50-20.55 på Tv400! Då kanske fler får upp ögonen och inser hur smart, engagerad och framgångsrik hon är!

Nu sitter jag här med allt material för Viktväktarna och har kollat upp hur mycket points vissa saker är. Det ska bli spännande att se om jag klarar av det här! Eller vad säger jag? Jag vet att jag kommer att klara av det här, det måste bara bli en vana. Viktväktarna gäller livet ut. Visst så kan man hålla på och räkna points i 20 veckor och sen lägga av men då kommer du onekligen gå upp allt igen! Däremot kan man ju alltid tänja lite på gränserna men till en början så är det stenhårt! Kanske är det dumt att börja över julen med all mat men uppriktigt sagt är inte julmat min favorit så det kommer nog gå prima! Det som inte är så prima är champagnen på nyårsafton- snyft! Men lite kanske man får unna sig just då...! Även fast det känns som ett stort misslyckande! :) Jag är faktiskt lite nyfiken på hur detta kommer gå, tihi.

Kärlek


Santa Lucia é Mama!

Vaknade imorse med att klockan ringde 07.40! Riktigt mysigt var det med tanke på att jag vaknade supertäppt och inte sovit så värst bra med tanke på det. I alla fall så fanns det en anledning varför jag gick upp så tidigt och det var för att jag och pappa skulle ha Luciatåg för mamma eftersom hon fyller år idag! :)
  När vi kom hem från Idol igår vid halv tolv-tiden så fixade jag lite med stearinljus så vi kunde ha det när vi gjorde ett vackert luciatåg nu på morgonen.
I alla fall så sjöng vi "Natten går tunga fjät...." och "Ja' må' hon leva" väldigt vackert med tanke på den vackra morgonrösten (och jag hade inte nån röst kvar från kvällen innan).
Mamma blev glad som vanligt och blev desto gladare när hon fick se vad hon fick i present! Av Emma och mig så fick hon ett silverhalsband från Pärlann och av mig fick hon även en grå pull-over som hon kan ha över skjortor och så! Av pappa fick hon guldörhängen med topaser, en mp3-spelare och The Priest-skivan. Vi lyssnar på den nu- inte min typ av musik men helt okej!
Vi åt sedan frukost och mamma och jag begav oss till Sickla för att hinna handla och sedan städa innan släkten skulle komma!

Det blev ingen Malin, Emma, Micke och Jenny på kalaset så det var lite tråkigt men jag och Linda hade riktigt mysigt och vi (som vanligt) pratar i 120 km/h så vi hinner med rätt mycket på kort tid! Jag tände ljusen i mitt rum och så pratade vi om allt från fascism till Björn Gustafsson! :)



På tisdag så börjas det. Då börjar jag med Viktväktarna och jag vet att jag kommer klara det. Om jag vill så kan jag. Eftersom jag inte äter godis och choklad så kommer det inte vara nån fara men läsk el. vin som jag unnar mig på helger (mest läsk dock ;)) kommer att bli svårt att avstå. Jag gillar inte heller grönsaker som man ska äta mest av, men jag kommer klara det! Det vet jag!

Nej, nu ska jag vara lite social mot födelsedagsbarnet och dess man! :D
Kärlek


Torsdag

Jag kan knappt tro det! Imorgon är det Idol i Globen! Jag har längtan sen top 10 kom vidare och nu är det dags! Lite osis är det att jag fick feber igår igen och huvudvärk och halsont. Men jag börjar vänja mig! Har varit hemma idag och kollat på Laguna Beach, The Hills säsong 1 och Andra Avenyn. Även om jag är lite seg så mår jag bättre om man bortser från dunkandet i huvudet och kliandet i halsen! :)

Imorgon har jag första delen på kursprovet i italienska! Det blir muntligt och det känns lite läskigt men det kommer nog bra. Men nu ska jag fortsätta kolla på The Hills, väldigt beroende framkallande! :)

Kram

Ikea

Idag var det alltså IKEA! Vem älskar inte Ikea? Jag älskar verkligen Ikea, jag älskar att gå omkring där och plocka på mig massor med ljus och mys nu när det juletider. Idag blev det väldigt mycket ljus, ljuslyktor och lite doftkrimskrams! Så nu doftar mitt rum bland annat choklad, mums! Med tanke på att jag inte äter choklad så är det rätt bra att jag känner doften av det hela tiden. Då blir man så trött på det så man absolut aldrig vill ha choklad! Det kallar jag bra taktik.
  I alla fall så står det minst 50 st ljus runt omrking i mitt rum nu, supermysigt! Jag kanske har hälften av ljusen tända just nu, så jag inte dör av värme! Jag skulle gärna ha tagit kort så ni fick se hur fint och mysigt jag har det men ljus blir aldrig bra på bild, när jag tar kort.
  Jag har även hunnit städa mitt rum och det känns skönt. Skulle egentligen på julmarknad idag men alla var så bakis från lördagens festande. Tihi, nej men det var många som inte kunde så vi flyttade det till nu i veckan! :)

Idag var pappa och jag även på Teknikmagasinet och kollade på iPod nano (4th generation). Såklart den snyggaste av alla nanosar hittils, enligt mig! Jag har så svårt att bestämma färg men jag har länge velat ha en röd så den ska jag nog önska mig i julklapp. Annars en lila eller rosa, men ingen av de färgerna är någon direkt favoritfärg längre. Jag trodde aldrig att jag skulle önska mig en iPod, men man ska aldrig säga aldrig- för nu gör jag det!

Tog bild på veckans manikyr. Blev riktigt nöjd och har skrytit hela veckan i klassen med de! ;) Nej, men för första gången på längre så blev jag riktigt nöjd. Tog en bild, men ni vet ju hur jag och kort är. Bortse från mina fula händer med ett sår på mitt pekfinger. Jag tänker inte tala om vad jag gjorde för att få det där såret, men svaret är i alla fall riktigt pinsamt! :)


 
Jag vet inte vad som har hänt med min mobilkamera heller, för idag blev alla foton lika suddiga som det sista fotot. Glömde jag nämna att mitt headset har gått sönder igen. Blir lite trött på att saker går sönder även fast man är rädd om de!

Nej, nu ska jag återgå till mig ensamhet!
Puss

Kören

Hej mina vänner! Nu är jag hemma efter dagens övningar- lite shopping i Sickla och jobb i Bromma. Idag var det två kalas på jobbet, det första var riktigt kul och det andra var riktigt slitit. Jobbade med en kille som heter Robin, aldrig träffat honom förut men han var riktigt trevlig och gullig!

Igår så hade vi uppvisning med Klintans körer (Klintan= Anders, musiklärare i skolan). Jag fick ju äran att vara med hans två körer som är utanför skolan, Fria Röster och Acquire (tror jag det stavas). Det visade sig att jag var den enda som bara gick i skolkören som var med så jag kände mig hedrad! :) Det var riktigt kul och allting gick jättebra förutom att jag fick lära mig en låt 10 minuter innan uppvisningen. En låt som jag aldrig ens hört förut. Den var jättebra och när kören sjöng den så lät det så himla fint. Jag lyckades lära mig det mesta utav sången och kunde vara med i de lätta partierna, fick mima resten och det kändes lite fånigt. Men bättre att mima än att inte pricka tonerna rätt! Det roligaste är att imorse i bilen påväg till Sickla så kom låten fram i huvudet och jag kunde hela. Snacka om att min hjärna är seg på att smälta saker och ting! Men nu kan jag den i alla fall! :) Jag blev också riktigt glad att Lovisa, Aleese, Frida, Christina, Vendela, Stina, Lina, Eylem och Ceren (förlåt om jag glömt någon nu!) kom och lyssnade. Tack så jättemycket, blev verkligen jätteglad! :)

För övrigt så blev jag lite ledsen när Robin åkte ut igår, men jag hoppas jag får se honom i Globen ändå- jag menar, oftast brukar idolerna få vara med i nån låt eller så! Jag håller tummarna! Kevin eller Alice spelar ingen roll för mig, vem som vinner. Nu vill jag bara se en skiva i butikerna med Robins härliga röst!

Aja, imorgon är det IKEA och sen blir det förhoppningsvis julmarknad med några kompisar! Håller tummarna där också!
Puss

En jäklars piruett

Jag kan verkligen inte sluta skratta när jag tänker på det. Som ni vet så är jag inte särskilt graciös eller smidig på något sätt men klumpig brukar jag inte vara så jätteofta. Men idag minsann lyckades jag vara riktigt bra på att vara klumpig!

Efter sista lektionen innan lunch pågick fortfarande en liten debatt från lektionen innan, bland några i klassen (Christina, Vendela, Stina, Lina, mfl). Jag stod och höll på med mitt pennskrin och hörde lite av vad de sa i debatten och sa: "Det där låter intressant, nu vill jag också vara med!" sa jag och försökte skynda mig. Men eftersom jag skyndade mig och var klumpig på köpet så fastnade jag med foten i en filt som fastnade i en stol som gjorde att jag flög, gjorde en halvgraciös piruett i  luften och landade duns på ryggen precis där alla satt och höll debatten. Det roligaste var att sekunden efter jag landat så vackert på marken ser jag två ansikten sticka fram över mig som säger: "Oh, shiet, gick det bra?". Ansiktena tillhörde Emil och Zeki och när jag fick syn på de började jag asgarva för de stod också nämligen och garvade åt mig. De försökte hjälpa mig upp men jag lyckades nästan komma upp då Lovisa kom inspringandes i klassrummet och asgarvade, tydligen hade hon också sett mig. De som hade debatten märkte aldrig mig, fast jag landade precis vid de- vilka kompisar man har! Nej, skojar bara... men det måste verkligen ha varit en het debatt eftersom de missade det flygande monstret och dunsen som blev när monstret landade plus att Nea som var längst bak i klassrummet missande inte detta så! :)
  Jag kunde inte sluta skratta på en halvtimme, bara för att det måste ha sett för kul ut! Jag klarade mig undan med lite svullen hand och lillfinger och lite ont i ryggen. Men jag kan nästan säga att det var värt det! Jag tyckte det var riktigt kul. Jag vet- jag är knäpp!

Pusselipuss

Fruktsallad

Idag kände jag mig riktigt dum. Sådär typiskt tjejigt dum. Jag och några till i klassen satt och diskuterade en sak under en lektion och egentligen var det inget men sen insåg jag att det inte var så jäkla schysst att sitta och snacka så. Både jag och Lovisa insåg vad vi höll på med och kände oss riktigt dumma. Jag är inte sån. Jag brukar inte snacka så om folk så jag fattar inte varför jag gjorde det. Jag antar att det ena ledde till det andra och så urartade det lite. Jag vill säga förlåt om någon tog illa upp. Jag menar, för en del är det känsligt och för andra inte och jag respekterar båda delarna!

Kommer ni ihåg när jag träffade Seth på mitt jobb? Han var riktigt duktig på att trolla så det var kul att se! Men en sak hade varit roligare om jag hade vetat som exempelvis att han har gått på Fria i ett år, känner Christinas brorsa och har haft ett företag med hennes brorsa, gått i Kunskapsskolan i Tyresö och bor i Trollbäcken. Ja.. då hade vi haft nånting att prata om istället för korv med bröd och grönsaksdipp (lång historia). Ibland önskar man att man vet saker i förväg, det hade blivit så bra då! Men det gör man ju oftast inte.

Jag behöver ta mig i kragen. Jag vet inte hur jag ska bära mig åt dock. Jag lyckas inte komma iväg och träna längre. Jag tycker inte det är kul och jag ser mig bara bli tjockare och tjockare igen och det gör mig sur. Man kanske skulle kunna tro att det var en motivation men "att träna" har försvunnit ur min värld. Satan vad det är jobbigt!
Jag önskar mig ju träningskort på SATS i julklapp men vad är det som säger att jag pallrar mig dit. Nada. Jag vill verkligen tycka att det är kul och det gör jag när jag väl kommer igång. Jag tror jag behöver en riktig het kille till PT så jag verkligen ger allt. Då skulle jag aldrig missa en enda träning och jag skulle ge gärnet när jag var där. Men jag lever inte i en dröm. Nej, juste.

I måndags kom Klintan till mig och frågade om jag ville vara med och sjunga med hans två andra (och jättebra!) körer som är utanför skolan! De ska vara en lunchkonsert i Kulturhust i Haninge! Självklart tackar man inte nej till ett sådant erbjudande men idag sa han att jag behövde lära mig en helt ny låt tills på fredag, en låt som jag aldrig hört förut! Lite problematiskt men det ordnar nog sig! En sak är säker, jag kommer att vara sämst i den kören. Fast jag sa till Anders att han fick kicka ur mig om jag sjöng dåligt på genrepet och då sa han att det inte lär behövas, tihi!

Aja, en riktig fruktsallad blev det!
Puss

En liten lista

Imorse när jag vaknade var jag verkligen trött! Det känns som all sömnbrist från helgen hann ikapp och gav igen. Istället för att sova nu sitter jag och fixar manikyr. Denna gång blir det först Trind som starkande grund, sen Mavalas Riga över bara för att få en liten ljusrosa men naturlig ton, sen Depends vita på tipparna och över det Depends silverglitter över de vita tipparna och sen ett lager av Trind igen. Blev riktigt nöjd, kan lägga upp en bild på det sen.

Jag tänkte göra en liten lista på saker som ni kanske inte vet om mig, eller så gör ni det. Vet inte varför men har lust att göra det! :)

1. Jag lyssnar på Peter Jöback och alltid speciellt nära jul
2. Jag sjunger alltid i duschen
3. Jag är dubbelhänt, skriver med vänster och gör resten med höger (kan skjuta handboll med båda).
4. Avundsjuka och falskhet är bland det värsta jag vet
5. Jag har inte ätit godis och choklad på över ett halvår (värt att nämnas).
6. Jag är nöjdast över mitt hår och mina naglar (på mig)
7. Jag har väldigt dålig självkänsla
8. Jag älskar italienska och tycker det är ett fantastiskt språk!
9. Audi R8 är min drömbil och jag ska göra vad som helst för att få den
10. Hamburgare är min favoriträtt och det kommer det alltid att vara
11. Jag är väldigt teknisk och har alltid varit det (tack vare tekniska föräldrar)
12. Pengar är  väldigt viktigt för mig (hemskt kanske, men sant).
13. Jag älskar att bli masserad eller kliad på ryggen
14. Jag är en extrem materialist, jag är väldigt rädd om och fäst vid mina prylar
15. Jag älskar myspys- mycket kuddar, mysiga filtar och massor med stearinljus/blockljus
16. Jag hatar att laga mat och att baka
17. Jag är extremt lat och bekväm
18. Arton är mitt turnummer och har varit det sen jag började ettan (när jag var 7 år alltså)!
19. Jag är inte bra på tv-spel/dataspel och tycker inte det är särskilt kul i längden (inget tålamod)
20. Jag gillar inte att tända ljus med tändstickor för det känns som jag ska elda upp mig i vilket ögonblick som helst!

Puss

RSS 2.0