Mösspåtagning & Valborg

God morgon! Som ni ser så fungerade det att blogga från mobilen, jippi! Det går däremot inte att ändra nånting eller lägga till nått förutom text men det är ju texten som är mer än halva grejen och jag kan alltid efterredigera sen! Det går tyvärr inte att göra nytt stycke heller så jag ska försöka att inte skriva alltför mycket!  Idag är det mösspåtagning i skolan! Eller snarare ute på torget vid Haninge centrum, hoppas bara vädret håller i sig! Både mamma och pappa ska dit vilket ändå är kul tycker jag! Ikväll iaf så blir det middag och brasa med familjen, senare på kvällen kommer älskade Elena och förhoppningsvis så hittar vi nån hemmafest (Valborg är faktiskt hemmafesternas dag tycker jag!) eller så blir det myspys här vilket inte heller är fel men jag är riktigt festsugen!! Snart ska mami och jag upp till centrum. Jag ska låna en massa böcker till psykologin som jag ska jobba stenhårt med nu! Hoppas ni får en bra dag! Puss<3

Ledig torsdag

Idag har det varit en riktigt härlig dag! Jag gick upp vid tio imorse och tog det riktigt lugnt på morgonen! Det är inte ofta man får göra det! Framåt tolvtiden kom Marre brummandes på sin coola sporthoj. Vi placerade oss snabbt i vardagsrummet med varsin Wii-kontroll i handen, redo att spela Super Mario. Det gick riktigt bra för oss men några timmar senare bytte vi till Wii sport och körde det tills magarna kurrade. Då insåg vi att det var 17 grader ute så vi satt ute och käkade lunch i solen, jättemysigt! :) Det blev min berömda smoothie senare sen också. En riktigt mysig dag med Marre! :) Jag är lite spänd. Det är första gången jag bloggar från iPhonen och hoppas så att det ska fungera för min älskade iPhone är en anledning till minskade blogginlägg eftersom jag inte sitter framför datorn så ofta längre! Nu ska jag iaf sova! Fungerar det nu så blir det en snabb uppdatering imorgon också! För imorn är det fullt ös och kanske medvetslös (hope not though)! Sov gott!

Sista PA-dagen i mitt liv

Vilket härlig dag idag! Jag älskar att vakna och skymta blå himmel och strålande sol! Hur trött jag än är då så kan jag nästan (bokstavligt) flyga upp ur sängen :) Idag var det vår absolut sista PA-dag (kreativt skrivande). Vi gick igenom alla våra arbeten och slutligen, på eftermidagen så fick vi reda på vårt slutbetyg. Jag kunde inte bli mer nöjd. Jag fick MVG. Men det allra bästa var nog de kommentarerna jag fick av Ingrid. Hon sa så mycket bra till mig att jag nästan blev tårögd, hehe. Ingrid hade även köpt bullar från Pressbyrån som vi alla vet är underbara och kokat gott kaffe. Så där satt vi, alla från PA-gruppen, vi kan nog kalla oss skribenter nu och myste. Jag kände mig ganska sentimental när vi satt inne i klassrummet. 5 veckor kvar, dök det upp i mitt huvud hela tiden. Dina tre år på gymnasiet, med alla dessa sköna människor är snart slut. Sen, sen tillhör du inget. Jag kommer verkligen sakna allt även om jag många gånger velat bort från allt plugg och all stress. Men att välja Fria har varit ett av två riktigt bra beslut jag gjort i hela mitt liv. Underbara Fria <3

Nu hoppas jag att vädret håller i sig. Marre frågade om jag ville komma till Donken ikväll och kolla på hans hoj, såklart tackar man inte nej till det! :) Jag hoppas det blir race eller iaf massor med snygga hojar och bilar! Håller tummarna! Läs gärna min text  i inlägget under. Kan vara rätt intressant om du inte redan visste! KRAM!



Taget nu på påsklovet, på påskafton om jag inte minns fel :)


Oseriöst, omoget och pinsamt Greenpeace!

Viktigt! Läs gärna detta för att få större förståelse! Många har inprentade förutfattade meningar för att de inte vet bättre. Jag har sagt det till bla. Vattenfall, gå ut med mer information så folket får reda på vad ni egentligen gör! Men det är ganska svårt när folket redan bestämt sig. Läs detta, trots att det är långt så är det viktigt och definitivt något att tänka på!

Jag blir lika full av skratt varje gång jag hör vad Greenpeace gör och idag var inget undantag. Imorgon har Vattenfall årstämma då flera olika miljöaktivistorganisationer brukar demonstrera, protestera, förstöra (absolut inte alla) osv. Så idag bestämde sig tydligen Greenpeace för att svätsa igen dörrarna på Vattenfalls huvudkontor på Sturegatan. På taket står en banderoll nånting i stil med "Maud, ställ om Vattenfall! Hundra procent förnybart; ingen kärnkraft, inget kol!". Då kommer mina frågor: 1. Är det verkligen rätt sätt att gå till väga för att få igenom det ni vill? 2. Känns det verkligen moget och seriöst? 3. Tror ni att någon tar er seriöst? 4. Vad gör ni för nytta för miljön när ni bland många saker svetsar igen dörrar och kedjar fast er utanför ingången? 5. Och sen kommer min viktigaste fråga som jag alltid kommer att undra: Lever ni utan el från kärnkraft och kol? Lever ni endast på vind/vattenkraft?

Då kan jag själv svara på de här frågorna: Det är verkligen inte rätt sätt att gå tillväga. Det är omoget, oseriöst, patetiskt och väldigt pinsamt åt era vägnar. Ni framstår som en väldigt oseriös organisation. Istället för att delta i möten, komma med motioner för förbättring i miljön, vara med på ett moget och ansvarsfullt sätt- det är först då man kan börja ta er seriöst. Jag önskar att jag kunde svara på fråga fyra men om jag visste det så kanske jag hade förstått ert agerande bättre. Sen sista frågan. Om ni inte alla lever i skogen utan el så använder ni er alla av el från både kärnkraftverk och kol eftersom all el från alla olika källor strömmar in till en central Nordpol där all energi blandas (alla elbolag tar sin energi här ifrån!) och sprids sedan ut till hushållen. Reklam från bland annat Telge energi där de säger att det bara är grön el är faktamässigt felaktig (och sen är den fel på flera sätt också). Så jag antar att ni förbrukar nästan lika mycket el som medelsvensken. Hur okej är det då?

Kärnkraft är en väldigt bra energikälla. Det är ren energi som inte är särskillt skadlig för miljön. Det är en av våra största energikällor. Sen tycker även jag att vi ska försöka minska på el från kolkraftverken för det om något är inte bra för miljön, men bara för att jag tycker det så svetsar jag inte fast dörrarna till Vattenfalls huvudkontor, jag vet bättre än så. Sen om vi bara skulle leva på förnyelsebarenergi så skulle inte vi ha el till allt och alla. Väldigt stor del av elen som kommer in till Nordpol är från just kärnkraft och kolkraftverk, en väldigt liten del representeras av den förnyelsebaraenergin just för att den energi som bildas ute på vattnet och i luften är inte lika omfattande som kärnkraft och kol.

Sen är jag trött på allt tjat om Vattenfall hit och Vattenfall dit, miljöbov dit och miljöbov hit. Först och främst, hört talas om utbud och efterfrågan? Utbudet i den här frågan skulle vara elen som distruberas och efterfrågan all den elen vi i Sverige förbrukar. Eftersom vi, svenska folket, förbrukar el så bidrar vi ju till miljön. Så tänk efter på hur du lever. Är du verkligen så miljömedveten? Lever du så jäkla perfekt, i en buske ute i skogen utan el, aldrig handlar mat, aldrig handlar kläder, aldrig åker varken buss eller bil, du duschar aldrig och du tillverkar allt du har av skogens tillgångar? Grattis, då kan du verkligen få klanka ner på alla elbolag och hur mycket skit de spyr ut och förstör miljön. Och självklart ska man få ta upp vad man tycker plus lösning till detta för att förbättra miljön, vi lever i en demokrati. Men snälla, tänk efter på din egen situation först och hur du lever, det är ganska patetiskt annars att komma med skit när du egentligen inte gör ett piss för miljön!

Och sist men inte minst, som inte direkt rör miljön sådär men som jag blir trött på. Det är så många som har SÅ många förutfattade meningar om Vattenfall vilket jag kan förstå till viss del med dess historia men saker och ting förändras och det har även Vattenfall gjort. De jobbar stenhårt med sådana här frågor dagligen och är väldigt medvetna om miljöproblemen osv. Sen så måste jag reda ut en till sak ang. pengar. 1. Folk klagar på Vattenfalls priser... då kan jag säga såhär: Vattenfall sätter inte några priser på elen. Det är inte de som bestämmer det. 2. Sen, Vattenfall är statligt och de pengarna som går in för el är inte öronmärkta för Vattenfall så de pengar som sen blir över går till staten och sen till andra statliga saker. Pengarna som går in till privata elbolag stannar i det privata elbolaget, om du satsar på sånt så bidrar du till bonusar för de anställda och kanske då på köpet kanske extra resor (och vi alla vet att flyga inte är det bästa för miljön!). Sen så är jag inte så mycket för att allt ska vara statligt, men i det här fallet så är det nog ganska klokt!

Jag är väldigt subjektiv när det kommer till det här (som det märks ganska tydligt). Jag har en väldigt klar åsikt och kan egentligen inte förstå mig på Greenpeaces ageranden. Jag lever inte supermiljövänligt men jag lever nog mer miljövänligt än många andra. Vi kör väldigt bensinsnåla bilar här hemma, vi har bland annat en elbil som vi alltid åker med hellre än den andra. Jag tar bussen dit man inte kan gå och cykla och om jag inte gör det så kör jag en motorcykel som drar så lite att det knappt märks (fast det gör det ju i längden, det förstår jag också). Jag tänker på att inte spola rinnande vatten förlänge, lampor hit och dit osv. Det är bara några få saker av många men det är en bra start! Tänk om alla skulle tänka så! Det kanske Greenpeace istället skulle kunna fokusera på, göra folket ännu mer medvetet med kanske föreläsningar osv. Det är ansvarsfullt för miljön och det är seriöst! Just nu så skäms jag åt era vägnar. Pinsamt och skärpning om ni nån gång ska tas seriöst!


Sommarväder

Hur underbart har det inte varit ute idag? Totally awesome! Kom hem vid två, släpade ut en filt och två kuddar på balkongen. Det var meningen att jag skulle sitta upp och plugga men det slutade med att jag låg ner i shorts och sport-BH och solade. Så underbaaart och så härligt varmt! Låg och tänkte på när jag och bästevän ska till Cypern i sommar, det kommer bli så jäkla härligt! Måste bara nämna det igen: eget stort hus (med min familj), egen pool, BBQ-grill, nära till havet... och så är det på Cypern, det säger ju en hel del! Äh, jag flyttar till Cypern nu, jag älskar och saknar Cypern! Nej, nu ska jag minsann städa, drömma mig bort får jag göra senare! Puss på er!


Underbara ringar

Sitter och klickar runt lite på olika hemsidor. Letar studentklänning och klocka (armbandsur). Hittar ingen klänning men massor med klockor, dock är de på tok för dyra, de som faller mig i smaken. Jag har iofs hittat några som ligger på ett par tusen, men vad ska ett armbandsur egentligen kosta? Inte för dyrt men inte för billigt heller, lagom är bäst, eller är det inte så vi svenskar säger? Dock är jag verkligen inte sån som person, i mitt agerande, är väldigt svart/vit där. Aja, det var inte det jag ville ha sagt. Klickade in på Evfa Attlings hemsida. Hon gör så mycket fint! Hittade två helt underbara giftemålsringar, så nu vill jag gifta mig! Hehe, nej, inte direkt, men till min blivande framtida man (om det finns någon), kolla in här:

 
Det här är verkligen mina typer av ringar. Den första är så smakfull och lagom enkel att jag får tårar i ögonen. Den är så perfekt! Den kostar bara 9300 kr, vilket jag inte tycker är dyrt för en sån ring! Det bästa är nästan namnet You & Me, är det inte snyftande? Den andra är en väldigt klassisk ring med diamanter runt. Den skulle jag aldrig tacka nej till, eller jo, om det var fel man bakom ringen såklart, men jag gillar inte så tjocka ringar och den här är lagom smal och lagom enkel. Den kostar lite mer 38900 kr, men är det äkta diamanter (vilket är självklart att det ska vara!) så är det! Men den första ligger faktiskt på topp ett än så länge! 


Firande utav Marre

I lördags fyllde Marre 20 år så det blev firande på Metro. Det var riktigt kul! Marre hade bokat ena VIP-delen, vilket var nice! Marre var riktigt nöjd efter vilket är det viktigaste tycker jag! Elena kom hit innan och vi kollade på hockeymatchen som tyvärr inte gick Djurgårdens väg :/ sen fixade vi middag, bakad potatis med kebabspett och gucamolesås, mumsfilibaba! Vid tiotiden drog vid in till Metro. Vi hade en jättetrevlig kväll med alla Marres kompisar, kände och hade träffat ganska många av de innan men några nya ansikten var det vilket alltid är roligt! Allting slutade vi stängningsdags och Elena och jag drog hem till mig. Elena sov över och vi spenderade hela söndagen framför tvn, Emma och hon spelade Super Mario vilket alltid är underhållande ;)



Hårdiadem m. roset - H&M, Sailorinspirerad klänning - Monki, Bälte - Monki, Läderarmband - Monki, Ringar - b.la från H&M


Min vackra bästevän <3


Promenad med Marre & föreläsning

I flera dagar har jag gått och lagt mig supertrött, vaknat ännu tröttare och sen successivt med dagen blivit så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna vid skoldagens slut. Det är jättejobbigt och jag vet inte varför, för så lite sover jag inte nu. Igår på sista föreläsningen i skolan för dagen så, trots en jättebra och intressant föreläsning, så åkte mina ögon igen. Usch, jag ville bara därifrån då!

Marre kom förbi igårkväll. Vi gick en promenad så jag skulle (mitt syfte) försöka få honom att kunna lokalisera sig bättre. Efter promenaden hade Marre kommit fram till att allt låg så mycket närmare än vad man trodde. Inte så konstigt är ju att det man ser mest är bilvägen och dem brukar ju vara fågelvägar så. Jag visade även Marre min hoj och han tyckte den var riktigt snygg, då blev jag glad :) Sen blev vi ståendes ute i kylan pratandes om allt möjligt och det slutade med att vi gick och satte oss i hans bil och lyssnade på fågelkvitter, haha, och hans brorsors skivor. På lördag fyller Marre 20 år. Det är stort! Marre tror att han kommer få en ålderskris eller nått och börja åka kickbike igen och beté sig som en fjortis, haha, fan vad jag skulle garva då! Marre är bäst, han är så lätt att vara med och prata med, och vi har trots allt inte känt varandra så länge, drygt 2 månader :O Det känns längre men det är det nästan inte...!

Nu ikväll var jag och mami på en föreläsning via Friskis. Det var Rune Larsson som pratade om sina äventyr (bland annat rott över Atlanten(!)) och sprungit i alla fall 22000 dokumenterande mil i sitt liv, det är imponerande och jag vet inte riktigt om jag förstår mig på honom, hehe. Men han pratade om vad man behöver för att uppnå sina mål och att positivt tänkande kan räcka långt men att man inte kan se på allt så positivt för att allting är inte positivt. Han var riktigt bra föreläsare och man skrattade mycket åt hans berättelser! Jag tror alla gick därifrån med nånting bra, i alla fall så gjorde jag det!

Nu ska jag duscha och sen kolla på True Blood, jag älskar True Blood (och Alexander Skarsgård, yummy! ;)) Jag är så träningssugen men jag får lugna mig till imorgon! Kram på er mina vänner!


Update om helgen som varit

Jag lovar att jag skrev ett blogginlägg igår, jag hann bara inte publicera det och sen när jag väl skulle göra det så insåg jag att det bara stod skit där, om hur tjock jag kände mig och hur träningen går och så nu. Alltså inte så intressant för er att veta eftersom jag har skrivit det några gånger förut :)

Anyhow, lite snabbt vad som har skett i helgen:

Fredag: Jag möter Elena på kvällen inne i Gamla stan och vi vandrar omkring tills vi hamnar upp på Mest Bar och Kök på Götgatan (götbacken). Det var jättemysigt och det var härligt att få prata med min bästevän och att det bara var hon och jag. Mysig kväll/natt! <3

Lördag: Var i stan på eftermiddagen, innan middagen kör pappa och jag bil och senare på kvällen blev det verkligen impulsivt när Marre ringer och undrar om jag ska följa med honom, Sebbe och Fredrik till Barkaby på bilträff. Jag hade 10 min att göra mig i ordning, som tur var så hade jag redan en grund, men shiet vad det gick undan! Marre och jag satti baksätet och flummar hela vägen dit och hela vägen hem. Väl i Barkaby mötte vi upp David, Tina och Oscar. Såg en hel del snygga och coola bilar, det slutade när det började regna. Vi höll inte på att komma därifrån för Fredriks bil ville inte starta. För hans del sen så slutade bilen helt att gå :/ Marre, Sebbe och jag drog vidare till Krille och de stod och snackade en stund tills vi drog till Donken och jag drog hem därifrån.

Söndag: Jobbigt att vakna idag. Vet inte varför. Segar hela förmiddagen och åker sedan till gymmet vid ett och tränar med Sebbish och Marris. Går prima och jag älskar att gymma (ingen nyhet dock)! Sen kommer pappa dit och sen kör jag därifrån och cruisar till Hellasgården och sen runt i Trollbäcken tills Emma är klar och så åker jag och hämtar henne och kör hem. Gick riktigt bra! Nu ska jag snart kolla på Gossip Girl och sitta och dregla åt Nate och Chuck med Emma, som vanligt! Sen ska vi ut och springa, nice nice!

En låt jag måste rekomendera just nu: Rise Against - Hero of War, underbart bra, lyssna på texten, snyft snyft!

Nu blev det här alldeles för långt men bättre än inget! Återkommer inom kort! :) KRAM <3


Tittut

FÖÖÖÖRLÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅT! Superdålig uppdatering, men å andra sidan har en miljon människor klagat på mig nu och bett mig uppdatera vilket gör mig varm i hjärtat, eller ja, där hjärtat åtminstone brukade sitta :)

Jag måste hela tiden tänka; uppdatera för din skull Annelie, så att du kommer ihåg vad du gör. Jag menar, mitt minne när det kommer till saker jag har gjort och varit med om är som en guldfisks minne, alltså inte helt ok. Och nu när jag väl sitter här, redo att dela med mig om de senaste händelserna så kommer jag knappt ihåg vad jag har gjort i veckan, hehe. Det är ganska illa.

Men väldigt sammanfattat och kort så var jag, Elena, Ida, Malin, Karro, Dessi, Ida, Sebbe, Marre, Kiko och Johan på kryssning på påsklovet. Helt ärligt så är inte kryssning min grej som jag trodde innan, men jag in med en positiv inställning iaf. Det var kul och trevligt men som sagt, inte riktigt min grej. Sen har det hänt massor mer och jag orkar verkligen inte skriva ned det eller tänka efter vad jag har gjort. Men jag lovar att bli bättre på att uppdatera, för er och för min skull!

Nu ska jag dra till Sickla och handla och förhoppningsvis får jag köra pappas bil hem om vädret håller i sig! Ni får höra från mig inom kort den här gången! PUSS


Vårnytt hos Karen Millen

Kollar ständigt många modesidor och butikers sidor på både internet och via applikationer på iPhone. Är inne regelbundet på Karen Millen där de nu börjar få in mycket vårsnyggt! Var inne i deras butik på Biblioteksgatan för några veckor sedan. Inte noga med att de har supersnygga kläder, de som jobbar där är riktigt trevliga och en av de var vänliga att visa mig deras look book över kommande kläder nu till våren och där fanns det massor med snyggt! Såg nu att de fått in lite mer. Tänkte visa några favoriter! Jag har inte shoppat kläder på hundra år för jag har inte hittat nått jag gillat, men nu börjar det äntligen hända grejer! I'm happy! :) Jag får verkligen vårkänsla när jag ser dessa kläder. Så fina färger, ljus denim och sen korallfärgen som jag verkligen älskar och som är så snyggt på när man är brun sen! Tummen upp för Karen Millens vårkollektion!

 
Jeansjacka - ca 2600 kr, Linne - ca 800 kr
 
Kofta - ca 1440 kr, Linne (med jättesnygg rygg) - ca 800 kr

Kjol - ca 1440 kr, Skor - ca 2400 kr



Jeans - ca 1700 kr, Kofta - ca 1700 kr


Köra bil på Gålö

Vet ni vad!!!? :D Igår var jag ute och körde bil för första gången. Eller, jag som säger att jag aldrig ljuger, hmm... jag har kört en gång innan, mammas manuella Peugot för typ två år sen på en parkering. Jag fattade ju principen direkt och mycket har jag att tacka motorcykelkörandet för det, men jag körde ganska kort tid så det räknas knappt! Anyhow, igår drog pappa och jag ut till Gålö Vi tänkte att vi skulle få hela parkeringen där, men hela parkeringen bestod av en lerig väg och resten var snötäckt. Vi anade väl det innan men vi hade hoppats på nått annat. Vi har bara automatbilar nu, men jag säger såhär: bättre än inget. Iaf så fick jag köra på den äckligt leriga vägen och principen var ju inte direkt svår så jag drog ut, vände på en liten parkering (till och med backade) och sen fick jag dra ut på de kurviga vägarna. Jag trodde jag skulle ha svårt med placering, inte då. Det enda som kändes lite konstigt var ratten men jag fattade ju det ganska snabbt också. Är man ett PRO eller är man? ;) Så jag cruisade omkring på vägarna ute på Gålö och sanningen är att det var bland det roligaste jag har gjort. Jag älskar att köra motorcykel och just för att man blir så intim med trafiken, men det här var också så sjukt kul. Nej, nu ska jag ta automatkörkort så fixar jag hela körkortet senare. Jag skulle ut och köra idag också men skitsnön förstörde allt. Vi skulle ha övat på att parkera och det är lite svårt när linjerna är snötäckta. Anyhow, det kommer fler tillfällen så!

Nej, nu ska jag snart dra och träna, först pass och sen gym! Jag är såå trött och såå seg för att jag inte tränat ordentligt nu på snart två veckor. Min kropp behöver träning av flera anledningar! Puss på er gullungar!



Btw, mina nya shoes, hade de på Elenas skiva... säger, aldrig mer ;) Nej, jag har faktiskt haft de efter men fattar inte varför jag får ont, så höga är de inte :S


Elenas & Annelies studentskivor

Dålig uppdatering, jag vet, men jag har mina anledningar. Och vad kan vara bättre ursäkt än 2 lysande studentskivor!? - Inte vet jag.

Så, måndagen, starten på veckan, Elenas skiva på Nype. Det var jättekul! Malin, Karro, Ida och jag fixade ordning oss här hemma. Malin hade kommit upp med den lysande idén att vi skulle vara KISS så hon sminkade oss som de. Det blev så bra! Jag kan tipsa om att vill man ha mer uppmärksamhet än vanligt, klä ut er och sminka er till KISS. Det blev så lyckat kan jag säga!

Tisdagen. Dagen som jag bokade i augusi, den 30:e mars, och vips så var den här och plötsligt över. Frias studenskiva på Metro! Det blev så lyckat! Middagen var väl inte i klass med nobelmiddagen men helt ok och med underbart sällskap så blev det kanon! Till eftersläppet kom såklart mina underbaraste vänner Elena, Malin, Karro och Ida <3 och Marre och Sebbe kom också, det blev jag jätteglad över! Tack för att alla ni gjorde min kväll så bra som den blev! :) Jag träffade också massor med gamla kompisar, det var jättekul!

Resten av veckan har jag varit trött, somnat sent varenda dag, sisådär fem/halvsex på mornarna. Jag blir ganska grinig utan sömn, haha. Sen tog jag fram hojen igår, den startade så fint utan klagomål på elstarten. Har jag sagt hur söt och underbar den är? Min älskling alltså! Sen körde jag och allt gick bättre än bäst, jag är awesome helt enkelt. Trots allt så känns det som saker och ting har förändrats, men jag kan inte sätta fingret på det. Humm.. jag återkommer om det honeypies. Men nu är det påsk och jag älskar påsken! :D




 
 


RSS 2.0