Alla dessa onödiga problem

Idag var Emma, mamma och jag i Forum Nacka igen. Jag tror inte jag gillar den gallerian. Den får mig att må dåligt när jag ser alla dyra kläder jag aldrig skulle ha råd med i massor. Eller rättare sagt, som jag inte skulle ha råd med nu. Emelie ringde för två veckor sen och sa att jag kunde få jobba inne i city på ett 2h-kalas nu i söndags och självklart tackar man inte nej till det. Men med min vanliga tur så blev jag sjuk och sängliggandes med 40 graders feber som sagt. Mitt liv känns piss just nu. I och för sig så gör det alltid det när jag har lågkonjuktur men det står rätt bra till med ekonomin för tillfället i alla fall, så vad är det som får mig att känna mig nere? - Jo, jag har tappat bort min klädstil igen!! Det låter inte så allvarligt men det är det! För snart kommer jag inte ha några kläder längre och jag hittar inget fint i butikerna, eller jovisst gör jag det, men jag vill inte ha det på mig. Så snart kommer jag ha klädtorka och förmodligen gå omkring naken och det mina vänner- är ingen vacker syn (även om det finns några som tror det, stackare). Inne i provhytten på MQ idag såg jag förjävlig ut, jag skojar inte. Det fick mig att verkligen inte köpa några kläder där utan jag hängde tillbaka allt med en avsmak av yuäääk i munnen. Fast tyvärr varade inte avsmaken så länge för jag måste gå till en ny MQ imorgon och testa de där Hilfigerbyxorna, så snygga! Jag menar, mina andra Hilfigerjeans är seriöst gudomligt snygga så ett till par skulle inte sitta fel.
  I alla fall kom jag åter hem med träningskläder från Stadium så nu är jag nöjd med den biten för tillfället. Jag köpte ett par långa löpartajts och ett väldigt gult linne och ett väldigt rosa linne (som jag kom på- inte alls matchar med mina röda skor, yuääk, så nu måste jag köpa nya skor också, vilket är på tiden). På den senaste tiden har jag bara handlat träningskläder vilket också är dökul, men problemet är att det skulle se lite kul ut om jag hade på mig de i skolan.

Så, mitt problem är min stil, för jag vet att jag inte kan behålla stilen så länge till för att när sommaren kommer så blir det lite varmt med ex. gråsvarta jeans, skinnstövlar och en långarmad skjorta. Eller kanske inte i Sverige med tanke på vår sommar men jag hade inte tänkt att vara i Sverige alls på sommarlovet (vet inte hur jag ska lösa det, men på nått sätt ska jag nog kunna fixa det). Jag har alldeles för fula och äckliga ben för söta klänningar och jag hatar shorts för min rumpa ser större ut än New York och jaa. Okej, sanningen är egentligen min kropp- inga kläder passar eller ser bra ut på den (till och med utan kläder ser bättre ut ibland, då är det illa!) så det är nog det som är det största problemet. Och det är inte så lätt att träna den när man ska vara sjuk var och varannan vecka, blä! Skitsamma, det här leder ingen vart, behövde bara skriva av mig.

Så, mitt lov hittils har varit rätt tråkigt med tanke på att jag har varit hemma och sjuk. Idag var försig myisgt när mamma bjöd Emma och mig på lunch men annars har det varit jobbigt, när jag blir sjuk och är hemma får jag så mörka tankar att jag blir rädd över mig själv. I alla fall så ska Emma och jag till stan imorgon. Emma fyllde år i lördags och då fick hon i present att vi skulle gå på bio och jag bjuder på lunch och allt. Emma valde Bedtime stories, tror jag den heter.. så vi ska åka in imorgon på förmiddagen, käka lite lunch, kolla på bio och sen shoppa medan vi väntar på att mamma slutar sitt jobb, hon jobbar på Sturegatan imorgon så då ska vi möta upp henne och gå på en skoaffär som ska ha jättemånga skor och billiga, tihi. Jag vet ju inte vad jag vill ha längre så lär ju inte hitta nått, men mysigt blir det nog! :) 
 
Nej, nu får jag nog ta och sova, mår illa- jobbig dag!

Förresten jag ska börja med Veckans Heting igen, återuppta det nu- tihi, enda anledningen att jag slutade var när jag började träffa S... haha, töntigt. Jag har redan utsett denna veckas heting och hann dyker upp här imorgon!

Sov gott

Träning

Varning för supermegatråkigt inlägg!

Jag börjar äntligen återhämta mig efter en ny förkylning med dagar av 40 graders feber. Jag blir så rastlös när jag inte får träna och istället stressar jag upp mig över hur mycket jag missar. Tur att jag hann träna de fyra dagarna innan onsdagen. Jag som skulle träna varje dag den här veckan! Gå upp vid nio-tiden och dra och gymma och sen pass på kvällen med mamma! Men icke sa nicke. Jag gick på en prommenad ute i snön idag och passar på att dansa lite när ingen ser och musiken höjs. Min kropp är redo men huvudet snurrar såfort jag rör ögonen försnabbt. Jag vill tillbaka till F&S, det har blivit mitt nya andra hem! Istället sitter jag här hemma och kör beroendeframkallade Need for Speed Undercover med Emmas nya ratt och pedal, jag älskar det och det bästa utav allt- jag äger! Jag har alltid ägt bilspel! ;D Jag började spela igår och jag tror jag har kvar ca 120 00$ tills jag kan köpa min Audi R8!!! Jag har samlat ihop ca 100 000$ än så länge! Spännande!


Jag är så glad att träningen har blivit en del av mitt liv igen, för det har ju alltid varit det!
Såhär har träningen sett ut och ska fortsättas så fort jag är frisk:

Måndag: Gym med Lina, drygt 2 h
Tisdag: Pass med mamma
Onsdag: Ledigt el. gym beroende på plugget
Torsdag: Pass med mamma
Fredag: Har idrott denna dag, så blir vilodag från träningen
Lördag: Pass, faktiskt kl. 9.00 på morgonen ;)
Söndag: Pass med mamma

Jag hoppas jag kan träna imorn, jag vet att jag borde stå över för jag har ont i halsen och kan knappt andas, men jag lär nog inte kunna låta bli.
Kram

Ett platt lockigt hår

Igår kväll mellan 22.00 och 22.30 stod jag och lockade mitt hår i fina och jämna korkskruvar. Det var första gången jag kunde locka hela håret själv utan att det blev fult. Jag visste att jag skulle få göra om vissa lockar på morgonen men det var ändå okej. När jag vaknade imorse så var det som jag trott- jag var tvungen att locka om vissa. Jag gick upp lite tidigare för att hinna göra det och lockarna blev ännu finare denna gång. Jag gjorde mig tillslut ordning och hade i tankarna att lockarna kunde gå ur lite på fysen under träningspasset men det var inget som störde mig. I alla fall så tar jag på mig mina stövlar och kappa, larmar på och går ut. Där ute stelnar jag till och kommer på mig själv att jag gapar stort med munnen i minst 10 sekunder. Ilsken och sur noterar jag att det snöregnar. Fyfan vilket äckligt väder! Dimma, grått och den där jäkla skiten från himlen som landar på marken som gör att man halkar varannat steg man tar. Skit alltså!
  Jag rycker upp dörren igen, slänger mig in och hittar ett halvtrasigt paraply i en av garderoberna. Sur och ilsken fäller jag upp det förbannade paraplyet och beger mig med en väldigt tung väska och en påse med idrottskläder mot bussen. När jag kommer fram till busskuren kommer bussen direkt och jag hoppar på bussen lite gladare eftersom lockarna inte behövde vara länge ute. Kommer till centrum och får vänta på nästa buss i en kvart. När sedan den efterlängtade bussen kommer kollar jag lite snabbt i bussens egna sidospeglar och vad får jag se? Mitt hår är PLATT! Det kan inte bli rakare än så efter man har lockat det i över en timme! Ännu mer irriterad och förbannad satte jag mig på bussen med en trumpen min. Skit vad arg jag blev! Skitväder och pisshår. Jag valde att locka håret på årets mest fuktiga dag, tjiihoo vad jag är smart!

Dagens i-landsproblem!

Träningsabstinens

Aldrig trodde jag att jag skulle få uppleva att tycka det är kul att träna igen- efter att jag slutat på handbollen efter 10 år och dansen efter 1 år. Det kändes som ett tvång och krav- vilket det är för mig och min kropp. Det viktigaste är att tycka att träningen är rolig så att det inte känns som ett krav som måste göras flera gånger i veckan. Det fattade jag inte förut. Jag trodde aldrig jag skulle tycka det bli roligt igen. Men nu när jag och mamma har börjat på Friskis efter jul så känns det verkligen toppen. Det är så mysigt i Tyresö och passen är bra och gymmet är finfint! Jag skulle ju ha börjat på SATS men jag tackar att jag aldrig började där för då hade det varit samma visa igen. Det som stör mig är att jag alltid blir sjuk när jag precis har kommit in i det. Så den här gången när jag blev sjuk så bestämde jag mig för att strunta i det och träna ändå. Helt enkelt ignorera att vara förkyld, vilket då såhär just nu inte känns så jättesmart. Man ska absolut inte träna om man har ex. hosta, feber (absolut inte!), ont i halsen osv. för då är det kroppen som säger ifrån och försöker stöta ut bakterier.
  Förra veckan var jag hemma några dagar, då fick jag både ångest och träningsabstinens- vilket jag inte fått på ett bra tag. Jag blev faktiskt glad över det. Jag saknade Friskisgympan och att få känna rörelse i kroppen.
 Denna vecka har vi haft nån form av träning i skolan varje dag vilket har varit underbart! Jag skulle kunna tänka mig att ha det varje dag faktiskt! Som sagt så var det Tai Chi i måndags, i tisdags var det spinning och på kvällen Friskis, igår var det Friskis medelpass i Haninge och idag var jag på Power Afrikan dance och imorgon fys+kondition+koordination. Roligt va? Jag älskar det!
  Det jag vill komma fram till är att jag ex. tränade två gånger i tisdags och då blev jag genast sämre- värre hosta och det värsta av allt- min rygg har låst sig både uppe och nere. Även fast pappa praktiskt taget vänt upp och ner på mig och försökt knäcka ut varje kota så sitter jag fast. Även nedre ryggmusklerna krampar- likt som ryggskott (been there, done that). Så det är några anledningar varför man inte ska träna när man är sjuk. Och speciellt inte två gånger på en dag! Jag skulle ha sprungit iväg på Friskis nu ikväll men jag ska nog vara klok och inte göra det- får bita ihop även om det drar i musklerna. Tänk er att jag äntligen börjar få tillbaks min träningsanamma eller vad det heter. Det är så underbart! Men jag gör ett till fel igen. Jag går in och tränar hårt och så bryter jag antagligen ett ben i foten igen- får en sk. stressfraktur som kan uppstå om man tränar för hårt på kort tid. Så därför ska jag nu, ikväll, invänta Emma från sin träning. Sen ska vi göra mat och äta bulle som jag köpt på Pressbyrån, mums! Sen ska jag ligga och vila och njuta av att inte ha brutit nått ben idag eller gjort förkylningen värre. Är det positivt? För träningsabstinens har jag faktiskt redan. Jag har SÅ saknat den här känslan. Jag ska bara säga att jag njuter av den. Nu vill jag bara bli frisk så jag kan köra hårdare, för det behövs!

Träna på där ute!
Puss & kram

Hälsovecka

När jag har (som jag nu döpt det till) "söndag hela veckan" så går jag upp 1-2 kg bara på den dumma veckan. Min kropp blir svullen och det känns värre än vanligt. Mina höfter sticker 45 cm utanför jeansen och jag försöker ta på mig kläder som inte visar dessa fina kurvor.
  Imorse när jag hoppade i ett par av mina Nudiejeans med högre midja så hängde inte det över 45 cm av höfterna på vardera sida av jeanskanten när jag stängt de. Iofs. är det som tur inte "söndag hela veckan" på några veckor nu men jag är van att det åtminstone brukar bli 20 cm som hänger över. Men idag av alla dagar så hade min kropp bestämt sig för att inte sticka ut på det viset- då blev jag glad! Det var allt om mina love-handles.  

Denna vecka är det projektvecka: hälsa, i skolan. Jag hamnade i en bra grupp och det går framåt med grupparbetet vilket är kanon. Varje dag är det nån slags av träning också och igår var vi på Tai Chi- vilket vara mera en avslappnings- och andningsgrej än träning. Idag var det dock spinning vilket var väldigt skönt! Har varit sjuk ett tag nu- är fortfarande sjuk men vilken träningsabstinens jag haft! Så nu är jag på G igen! Veckan avslutas med en inlämningsuppgift och två prov!

Igår var dagens tema stress och idag träning. Jag kom på att jag kunde skriva upp vad som stressar mig mest just nu:

- Tanken på motorcykelteorin som borde göras men ej görs!
- Tanken på att gå tillbaka till körskolan (även om jag älskar att köra men inte just där!).
- Tanken på historiaprovet (kan ingenting och vi har missat enormt många historiatimmar!)
- Tanken på att aldrig bli frisk (vill träna maximalt, börjar ju komma igång).
- Tanken på att jobbet inte kan och inte ger mig så mycket jobb som jag egentligen behöver.
- Sommarjobb- tanken tar emot även om jag vill jobba så vill jag jobba med nånting som är givande!

Jag är för tillfället inte så stressad men känslor av panik och stress kommer när jag tänker på ovanstående punkter!

Nu ska jag ta tillfället i akt att plugga historia för sen är det pass på Friskis med mamma som gäller ikväll!
Arrividerci!

Förresten!
Visste ni hur viktigt det är att man tränar? Jag har inte tänkt på att det är så viktigt men jag menar för varenda liten del i kroppen så är det egentligen superviktigt med träning! För att man ska må bra så ska man träna ca 3 gånger i veckan. För mycket träning är absolut inte bra och för lite träning är inte bra i längden. Träning gör en mer positiv, sover bättre, man får äta mer- det ska vara mycket mat och ofta! För att få en bra hälsa måste du hitta en balans mellan att äta, träna och vila!

RSS 2.0