Annelie blir nostalgisk

Nu har jag jag äntligen städat klart mitt rum och det känns riktigt bra. Jag rensade ur min byrå med kläder och då hittade jag en jätteful stor t-shirt jag köpte i England när jag och Elena var på språkresa där i Torquay 2007. Då började jag nästan gråta. För där hade de närmaste till oss, som vi var med där, skrivit olika kommentarer på den. Elena och jag hängde tillsammans med 5 killar i tre veckor där och vi hade så jäkla kul! Jag kan sakna de så otroligt mycket ibland, deras roliga kommentarer och deras sätt att vara på och att man kunde vara sig själv med de (och om inte värre). Jag saknar morgonkramarna från killarna när vi kom till skolan och jag saknar kvällarna ute med de. Jag saknar den dagen då jag och Elena tvingade med Alexander på shopping och vi slutade upp bland underkläderna i mer än två timmar och han som hatade shopping tyckte det var väldigt underhållande, haha. Jag saknar Robins mysiga kramar och jag saknar Fredrik som alltid fanns där, från början och tillslut och till lite efter slutet. Jag saknar Jakob, även fast det blev lite fel där så var han helt klockren. Jag saknar Robert och den dagen han köpte en ring till mig och vi "förlovade" oss. Och jag saknar lökrutan (union square blev till onion square), där nästan allt hände, bl.a kedjereaktionen. Torquay 2007 är och kommer alltid vara ett minne för livet. Det var helt underbart och det ligger mig alltid varmt om hjärtat!




Gårdagen och dagens...

Att vara en rik kvinna kan ibland innebära vissa konsekvenser. Inte bara att man kan bli bestulen på sina pengar om man inte varit på banken och satt in de på ett konto utan man kan också bli helt galen och shoppa loss. Jag trodde inte det sistnämda skulle hända mig eftersom när jag väl har pengar så brukar jag inte vilja handla något, men minsann det har jag gjort. Både igår på Ikea och idag (dock inte så mycket).

Från Ikea köpte jag en till badrumsmatta, en fin kudde och sen en fäll (som jag hade när jag var liten). Jag älskar fällar, tycker att de är så mysiga!
Idag råkade jag köpa ett enkelt vitt linne från Malene Birger och ett par beige shorts med högre midja från Tiger. Det går bara utför för mig!

Middag hemma hos Karro + familjer igår var supermysigt med god mat och trevligt sällskap! Jag var bara så himla trött och det irriterade mig lite. Körskolan tar kål på mig även fast det gick bra igår och jag hade roligt, så pirrar det riktigt konstigt i min mage när jag tänker på att jag snart ska köra upp och MÅSTE ha läst all teori och MÅSTE sätta högfartsbanan 100% varje gång och krypskörningsbanorna 100% varje gång. Killen som jag skrev om igår som klarade sin uppkörning (A-körkort) och allt var så jäkla trevlig och han sa att han var så nervös men att det inte gällde att tänka, fast han hade gjorde det ändå men det hade gått bra. Han gav mig bra med råd och jag blev så förvånad att han var SÅ trevlig som han var, vissa kan vara rätt dryga där även fast de flesta är riktigt trevliga. Det roligaste var att vi stod och bytte om samtidigt som vi pratade, tihi, så där stod jag i linne och stringtrosor och han stod där i kalsonger... och det knäppaste var att jag tänkte inte på det förän jag satt i bilen påväg hem.. haha. Ett plus med honom förutom att han är social, trevlig och kör hoj är att han har en snygg Audi, men om sanningen ska fram så är han nog en aning äldre än vad jag är.. iofs har det inte hindrat mig förut.... nej, nu ska jag sluta! ;)

Hela förmiddagen har vi skruvat ihop stolar och bord till matsalen. Det blir väldigt fint! Nu ska jag städa min röra till rum, vill få lite ordning på allt igen!

Spotify: Papa Roach - Scars (Acoustic)

 
Bilderna gör inte direkt någon rättvisa men här är linnet.
Bilden t. h är baksidan på linnet, ena bandet.

 
Tiger-shortsen. De ser inte så beige ut men det är de!

 
Min nya kudde längst fram som matchar färgerna i mitt rum perfekt
och sen min mysiga fäll!


En fullspäckad dag

Nu ska jag snart iväg till Ikea med familjen! Kl 8 imorse var pappa och jag ute vid körskolan och jag körde i tre timmar. Allt gick kanon! Träffade en kille där som klarade sin uppkörning idag, så jäkla kul! Man träffar så mycket trevligt folk!
Ikväll ska vi på middag hos Karro och hennes familj, ska bli supermysigt! Hinner inte skriva mera nu! Puss


Bärbar dator

Tjollahopp! Nu har vi precis kommit hem från att ha varit på BO koncept och på Mio! Vi hittade en hel del snyggt på Mio, så det ska bli spännande att se hur det kommer bli i slutändan sen!

Pappa och jag smög även in på Elgiganten när vi var vid Bo Koncept och kollade på bärbara datorer, vilket jag önskar mig i födelsedagspresent. Känns som det är bra att ha nu till skolan + att jag vill alltid sitta någon annanstans när jag skriver arbeten och så, tex i nån av mina fåtöljer, ute eller i sängen och då är det skönt att ha en egen bärbar dator. För brist på datorer är det då inte här.

Jag vill inte ha en notebook, tycker att de är för små och det känns lite onödigt att lägga pengar på något sånt. Men en mellanstor dator, mellan en liten dator och en stor. Vi funderar på den nya HP Pavilion Dv2 Entertainment PC, jag vill ha den i espressosvart (fint namn eller hur?) och under sommaren kommer det även i månskensvitt, men jag gillar svarta elektroniska prylar! Fast MacBooken är riktigt snygg i vitt! 

Spotify:
Darin - Why does it rain


Den är faktiskt rätt söt, tycker jag! Den väger bara 1,7 kg (superlätt) och
har 12" skärm! Rätt perfekt för det jag ska ha den till för!
 
Photo

En dag på Grönan

Igår hade vi det riktigt mysigt på Grönan. Elena och jag var där från 11-23.00, maximal tid, och det snurrar fortfarande i mitt huvud efter minst 10 gånger hängandes upp och ner på Extreme och visst känns det lite i min rygg efter 2 ggr på Insane också. Det var jättekul igår men nu räcker det med Grönan på det närmaste året för min del. Igår var det en perfekt dag att vara där, speciellt de första timmarna för då kunde vi bara ställa oss i kö och kom med på varje åkattraktion efter den pågående, så vi hann åka väldigt mycket igår. Insane hade inte heller någon kö i början så vi kom på den direkt. Tyvärr var den inte så rolig, tycker jag och Elena och jag åkte åt fel håll första gången så vi såg ingenting, det var superläskigt! Andra gången åkte vi åt rätt håll och då var det inte lika läskigt.
Vi träffade även en supertrevlig kille som jobbar där, han var riktigt rolig men tyvärr slutade det inte lika roligt så vi skippar resten av den incidenten.
Sen, för att få sig en riktig fylla utan alkohol satte vi oss på Bläckfisken och åkte den minst 5 ggr på rad, vi behövde inte ens gå av åt gångerna, vi fick sitta kvar där och snurra. Vi avslutade dagen/kvällen med att åka Vilda musen, vi var de allra sista som fick åka den och killarna som jobbade där var också supertrevliga! De var roliga prickar minsann!
Elena och jag kom hem vid halv ett och däckade nästan direkt... vaknade efter elva imorse. Jag är fortfarande trött och mitt huvud snurrar fortfarande. Men kul hade vi alltid! :)


Invigningskarusellen!


Jag och Elena påväg uppför med Insane, Emma och Lisa sitter bakom


Scary


Lisa, Emma, Elena och jag


Tummen upp!


Min favorit när jag var liten


Katapulten, jag HATAR den här och Fritt fall men där sitter vi till höger

 
I Skrattkamaren kan man se ut på alla möjliga sätt och vis

 
Vi hittade smalspegeln, (t. h), Elenas ben har anorexia, hemskt! Vi
såg verkligen inte bra ut, men många smalsmalbilder blev det!

 
Och några till...

Gröna Lund

Idag var det jobbigt att gå upp när klockan ringde vid åtta-tiden. Somnade vid två igår och sex timmars sömn räcker inte alltid för mig. Jag sjasade mig in i duschen och stod där tills frukosten var klar. Snart ska vi i familjen åka och hämta upp Lisa, Emmas kompis, sen ska vi bege oss mot Karlaplan där vi ska möta Elena, sen få väl föräldrarna hitta en parkeringsplats och sen ska vi gå mot Grönan! Tjohoo! Idag blir det nog perfekt väder för Grönan, lite regn och grå himmel, då blir det inte smockat där (förhoppningsvis). Jag har inte velat åka till Grönan på flera år men när vi var på NRJ vid stora scenen i början av sommarlovet så träffade Lina, Linda och jag en kille som jobbade där och vi fick åka Blå tåget gratis, tihi! Då fick jag tillbaks åkkänslan! Sen fick vi även frikuponger av honom så vi skyndade oss till Kvasten innan Grönan skulle stänga (Insane var redan stängd) och när vi åkte Kvasten träffade jag en till jättetrevlig kille som jobbade där! De var verkligen jättetrevliga där då!

Nu sitter jag och försöker klura ut vilken väska jag ska ha och om jag kan ha jeansjacka till mina kläder. Jag har nämligen samma kläder som igår (brukar inte ha så men jag vill verkligen ha mitt linne), alltså har jag jeansshorts på mig under linnet och de syns inte jättemycket. Jag har en regel att alltid bara ha ETT jeansplagg på sig åtgången, alltså inte jeans och sen en jeansjacka (det är så fult), men jag tänkte göra ett till undantag idag och kanske ta jeansjackan och verkligen gömma mina jeansshorts undet linnet. Det får nog bli så, men jag lär ångra mig.


Hoppas ni får en bra dag!


Photo

Myskväll hos Karro

Nu har jag precis kommit hem från en supertrevlig kväll hos Karro med Malin, Ida, Cody och Karro såklart! Det var verkligen jättekul att få träffa Cody, han är riktigt trevlig och det coolaste är att han är en riktig cowboy! Det är riktigt coolt! Hos Karro så åt vi nybakad blåbärspaj och det första jag frågade Cody var "Have you eaten blueberry pie before?" och han "Hehe.. yes... (?)"... och då kom jag på att han är från USA och inte från någon annanstans... pinsamt! Men som tur hade han humor, tack gode någon för det! 
 
Sen såg vi i alla fall på Transformers och sen kollade vi på klipp på Youtube och Ida och Cody visade countrydans och sen så tvingande de mig att dansa med Cody och jag var sämre än sämst... men jag hann varna honom ett bra tag innan så jag tror han var beredd på det mesta!

Nej, nu måste jag sova, är så trött! Har lite ont i magen efter allt skrattande ikväll, riktigt kul var det! :) God natt!


Vi. Kul att man blir kanoners på bild!

 
Countrydans på hög nivå!
Cody och Ida


Sötnosar!
Malin och Ida


Youtube!


Karro och jag



Blondinbella goes Brunettbella

Neeeeej, nu är jag faktiskt lite ledsen. Såg på Isabellas blogg (Blondinbella) att hon nyss blivit brunett. Tråkigt! Det är någonting jag alltid varit emot, blondiner färgar håret brunt. Det känns som man helt plötsligt inte vill stå för sin sak och jag vet, det är bara en hårfärg men för mig att det ändå en stolthet att få vara blond och ha en naturlig fin färg på håret, och det hade ju Bella också! Tråkigt tycker jag att hon tillslut färgade håret. Jag kan förstå om man har råttfärgat hår och verkligen vill få färg och lyster på håret men att färga något som redan är så fint som många skulle kunna göra mycket för, det är så tråkigt! Men ibland så ser man inte hur bra man har helt enkelt!

God eftermiddag

Good morning! Sitter här i köket och passar på att skriva lite medan bröden värms i ugnen till lunch. I morse var jag ute och sprang med Gidda igen och hon ryckte hit och dit och det kändes som hon inte kände igen mig, jag har ju trots allt bara varit borta i en vecka!

Mamma och pappa höll på med vardagsrummet fram till halv två i natt och jag kan inte säga nånting annat än att det verkligen är superfint. I och för sig så har vi inte köpt några nya möbler än. Vi behöver en ny tv-bänk, matta, soffbord och massor med annat krimskrams till bara vardagsrummet sen så ska det ju bli matsalsrum också, dit behövs det nya möbler som bord och stolar bland annat. Vi har inte hittat några möbler än som känns bra så vi ska ta det som det kommer lite.
...

Jag hann inte publicera inlägget innan jag hann rusa iväg men mamma och jag åkte och plockade upp morfar sen åkte vi till mormor. Det var kul att se de igen! Men nu är jag hemma igen och ska passa på att läsa en av mina favorittidningar, M3!

Ikväll ska jag träffa Malin, Karro och Ida och Idas pojkvän Cody som kommit hit från USA! Det ska bli trevligt! Puss på er!


Ett försök till att likna en apa, och ja, jag är nog väldigt
lik trots allt!


Mitt nya linne, jag har jeansshorts under!


M3 är en bra tidning!

Harry Potter-nostalgi

Nu har Emma och jag nyss kollat på två avsnitt av Privileged, de är så bra! Kanske inte världens bästa skådespelare i mellan åt men serien är så mysig!

Igår kväll när jag gick och la mig så bestämde jag mig för att ha ett Harry Potter-filmmaraton, dock inte alla filmer i ett svep utan mer som ett maraton med många drickpauser. Så jag började med att kolla på ungefär halva första filmen och jag måste säga att Ron (Rupert) var så otroligt söt så jag bara vill gråta. Han är ju så underbart gullig... redan då. Nu är han så otroligt skarmig och rolig, i verkligheten, eller ja, i alla fall på alla intervjuer jag sett! I alla fall så kollade jag klart på andra halvan imorse och nu har jag sett första halvan på andra filmen. De är så otoligt mysiga och jag saknar känslan jag hade när jag var mindre och läste böckerna och såg filmerna.
  Igår såg vi bakom kulisserna på HP 6 (vi hade spelat in den från förra söndagen), det var verkligen jättekul att se och det verkar så otoligt roligt att få vara med i och runt omkring på inspelningarna av filmerna. Det är så mycket hårt jobb bakom, det går nog inte att beskriva egentligen, men jag skulle nog vara mer än lycklig om jag fick vara med om seriös filminspelning, att få vara med i en film. Fast vem skulle inte?

Nej, nu ska jag kolla på en film med Emma. Mamma och pappa är i bakgrunden och håller på att tapetsera vardagsrummet (vi sitter i det blivande matsalsrummet just nu), det blir sååå fint och snart är de klara med vardagsrummet, sen kan vi flytta in alla möblerna dit och börja här vi sitter nu! Kramis!


Tihi, ser ni lampknappen bakom mig, man ser att vi gör om
här hemma! :)

Shopping i Kalmar

Shopping hann vi även med under vår vistelse på Öland. Däremot fick Jenny och jag fnatt på alla outlets och tillfälliga reabutiker. De fanns överallt! Så mycket skit som vi såg på en dag i Borgholm har vi nog aldrig sett i hela vårat liv, samlat på en dag. Att det finns så mycket kläder som bara är skit! Oftast kan man ju få idéer om vad man vill göra med halvdana plagg, sy om de eller "använder man den med ett skärp i midjan så blir det nog snyggt" eller ja, vad som helst men vi blev riktigt avtända på shopping hur som helst, när vi var där. Men i slutet mot veckan åkte mamma, pappa, Emma och jag över bron till Kalmar och där var det riktigt mysigt! Där blev jag kompis med en kille som jobbade på resturang, (jag tror han var italienare i grunden men är inte helt säker) och där hittade vi alla fall lite grejer att handla, även om det fanns mycket skit där också. Jag lyckades hitta mig till en MQ-butik, tihi. Jag hamnar alltid där i slutändan. Jag har tänkt ett tag nu att jag måste vidga mina vyer och inte köpa allt i alla "vanliga" butiker men MQ har oftast väldigt fina kläder. Och det bästa är att det är inte så dyrt och det är bra kvalité. Så MQ kan jag inte överge men jag måste fortfarande vidga mina vyer. I alla fall så är Kalmar en underbar stad! Vi brukade semestra där när jag var jätteliten, kommer dock inte ihåg så mycket!

Spotify: Jonas Brothers - Fly with me
iTunes: Kelly Clarksson - Cry

 
Marinblå och vit mysig bomullströja från 365 sunhine, jag älskar
den här, Malin och Karro hade köpt varsina och jag som blev helt förälskad
i materialet var också tvungen att ha en! :)


 
Finfina linne från Bondelid, turkost med vit brodyr!

 
Det här gula linnet med små blommönster har jag spanat in länge
men aldrig köpt (vet ej varför (?)) men nu slog jag till, är från
ZOUL.
Tyvärr så var jag tvungen att köpa en storlekt större för mina bröst höll på
att få syrebrist, tihi. Det är irriterande när brösten är förstora för kläder som passar
på resten utav kroppen, men sånt är livet.

Sen fick jag även en baddräkt (som krävs en viss träning av kroppen innan jag kan använda den)
och en bikini av mamma, när vi var i Kalmar! :)

Hemma från underbara Öland

Det var verkligen underbart på Öland och det var med vemod vi lämnade soliga och fina Öland imorse. Som sagt så har min morbror och moster sommarstuga(or) där. Deras hus är helt underbart, går inte att beskriva vad fint det är både på in- och utsidan! Och sen har de en gäststuga på tomten som också är helt underbar! Vi hade nog föreställt oss att den skulle vara liten men den var alldeles lagom och Emma och jag hade ett stort rum att sova i och mamma och pappa ett eget sovrum. Tomten var stor och också helt underbar och man såg havet ifrån den! Sen hade de en till liten stuga på tomten med verktyg och allt i. Jag kan verkligen inte säga nog hur mycket jag bara älskade allting där och jag saknar det redan. Jag ville verkligen inte åka hem, komma hem till vardagen (snart i alla fall). Jag vande mig vid tånglukten och koskitslukten och flugorna (som iofs bara var på oss i början). Vi badade där i havet och det var riktigt varmt tillskillnad från när vi åkte till Böda sand och badade... och då fanns det även maneter i vattnet (?) och jag som får panik av att bara se en pytteliten ofarlig manet höll på att dö medan Jenny och Emma försökte lugna ner mig (vilket fungerade någorlunda).

Att få vara med sin bästiaste morbror och moster på sommarlovet- det har varit helt underbart! De är så mysiga och alltid så vänliga och välkomnande. Att få vara med den beste Jenny ei heile verlden har också varit bättre än bäst! Vi har ätit middag tillsammans varje kväll och Jenny har varit med familjen på saker och ting och vi har haft riktigt kul. Björn har lärt mig hur man spelar gitarr (grundläggande) så nu kan jag spela många ackord, växla rätt bra och jag kan till och med spela några låtar (som jag hade ackorden till i huvudet) och sen kunde jag även spela min egen låt! Saba, underbaraste Saba, (deras katt), har varit bätte än bäst och så mysig! Åhh... hon har varit så söt! Åhh, jag vill verkligen inte vara hemma igen!

Ajuste, jag har även fått en jobberbjudande, tihi. Mamma och pappa bjöd alla oss på lunch på en fin resturang där mamma och pappa har ätit på genom åren. Vår servitör var jättetrevlig och helt plötsligt så skojade jag om att få jobba där och då säger han helt seriöst tillbaka "Vill du det? Vill du börja jobba här... nu?", jag som trodde att han skojade skrattade bara tills jag insåg att han var helt seriös, och han sa igen: "Nej, alltså, vi har ont om folk, speciellt på sommaren, har du någon erfarenhet?", jag som praoat inom yrket några enstaka dagar skakade lite lätt på huvudet och han sa, "Men efter en månad här så är du fullärd! Vill du jobba här nästa sommar då?", jag (som hoppas att jag får ett annat jobb sa) "Åh, det skulle vara kul men det blir lite långt att pendla hemifrån varje dag", varpå han sa "Var är du ifrån?" (och jag som trodde det var självklart att jag var från huvudstaden kollade på honom som ett frågetecken... "Stockholm (?)".. "Ja, då blir det lite långt men du får bo här i närheten så kan du jobba här!", pappa som var lite kvick sa "Du kan alltid bo hos Gunilla och Björn och ta mc:n hit!".. Jag tackade servitören och han sa att jag skulle höra av mig innan nästa sommar... Wow, så enkelt var det! Jag vill förhoppningsvis jobba där Martina förhoppningsvis kan hjälpa mig att jobba på... och efter det dagiset men inte skulle det vara fel att bo ett tag på Öland och jobba där? Jag älskar att ha sånna valmöjligheter och sen i slutändan kunna göra lite av allt... som en buffé!

Jag hade tänkt att ladda upp lite bilder här från pappas kamera men de ligger inte uppe på servern än så jag tar några av mina mobilbilder!

Förresten #1 så såg vi Roomservice-bilen och allt i närheten av Gunillas och Björns sommartsuga när vi åkte hem idag!
Förresten #2 så har jag äntligen läst ut sista Harry Potter-boken, snyft vad bra!
Förresten #3 så är jag snart en rik kvinna minsann, tjohoo!
Förresten #4 så har vi lyckats att bli ganska bruna (för att vara i Sverige, känns som en bra grund för Cypern!!)


Vi var på torget i Färjestaden och kollade på gamla bilar, och även nya... på bilden
är det Corvette-bilar (Schorvettisar som vi säger).


 
Min sötaste Jenny, och jag i bilen, mycket bilåkande blev det! 
 
Blommor jag fotade när vi var på Capellas blomstergård!

Här på Öland

Nu sitter jag här på fina Öland och passar på att skriva lite när jag har en lucka. Jag kan börja med att säga att det är helt underbart här!


I lördags när vi åkte hit så regnade, blixtrade och åskade det för fullt när vi åkte över Ölandsbron. Det var jätteläskigt! Man kunde inte se någonting från bron och det var lite tråkigt att vi inte fick se nått. Emma, Jenny och jag satt hopkurade i baksätet i mörkret. Det var vid tretiden på eftermiddagen och det var så mörkt ute och så mycket som det regnade har jag inte sett på flera år! De flesta bilarna stannade vid sidan av vägen sen när de kommit över till Öland men vi fortsatte att åka och kom fram rätt snart till min moster och morbrors landställe! Och det är så underbart fint här!! Deras hus är underbart, med Jennys fina sovloft och deras nya superfina kök! Vår stuga är jättestor för att vara en "stuga på tomten". Emma och jag har eget rum med tv och jag packade upp alla mina kläder och de rymde knappt i en jättestor byrå där, ojdå!


Men sen när vi anlänt, fikat lite här med alla så tog Emma, Jenny och jag på oss träningskläder och gick ut och gick 8 km-spåret, men tro mig, det var nog längre än så! Där stötte vi på allt och lite till. Eftersom det precis regnat så mycket så var det väldigt fuktigt (för det var väldigt varmt också) så vi hade svärmar av stora flugor efter oss, HELA tiden. Det var jätteäckligt, så vi försökte springa ifrån de men det gick inte så bra! Förresten så såg vi galopperande kor också, pappa tror oss fortfarande inte, men det är sant, jag lovar!


Igår så regnade det också så det blev lite misslyckat där på dagen, men det var mysigt ändå! Kvällen var underbar! Mamma, pappa, Björn och Gunilla lagade mat medan Jenny, Emma och jag satt på hennes loft medan Jenny skruvade ihop möbler hon köpt under dagen och jag satt och läste en tidning. Sen åt vi grillade hamburgare och efter det spelade jag gitarr (jag gör framsteg där också, sakta men säkert, kunde i alla fall spela en låt) och Jenny satt och letade ackord på Internet (med Gunillas dongel som jag förhoppningsvis snart får låna så jag kan publicera detta J). Sen spelade vi ett spel som heter Bezzerwizzer, allihop tillsammans, det var så mysigt!!


Jag vaknade imorse av att mamma kvittrade som en fågel (nästan) av att det var sol ute. Jag vaknade direkt, glad av att vädret förhoppningsvis hade vänt och det hade det! Jag gick ut och där kom Jenny springandes i mot mig och gav mig världens kram. Tänk att börja varje morgon så! Sen åt vi frukost ute och sen gick vi i familjen på promenad längs havet. Och sen gick vi till några kor här i närheten men de stod bara och sket, äckligt!

Nu sitter jag här på deras stora tomt och blickar ut över havet samtidigt som jag kollar på Saba (deras katt) som jagar saker under vår stuga. Björn och pappa håller på med någon maskin som kan såga plankor... och jag ska försöka sno till mig gitarren så jag kan fortsätta öva! Det är helt underbart här, och det är så trevligt sällskap! Jag håller tummarna för fortsatt fint och varmt väder, för någon dag blir det Böda sand och det ser jag framemot! Men jag vill inte åka hem, verkligen inte! Åh... underbart! J Nej, nu ska jag njuta av vädret, förhoppningsvis med en gitarr i handen! Hoppas alla ni har det toppenbra! Kramis!

Uppdatering: Det regnade i 5 minuter men nu har det varit sol ett bra tag igen och det är varmt och skönt! Vi har spelat flera matcher kubb, Björn, pappa, Emma och jag och nu ska vi gå med Emma ner och bada! Det tar väldigt lång tid innan jag kan publicera allting och sen har jag ingen täckning på min mobil, så alla vet det! :)


På någon rastplats påväg till Öland
Emma, jag och Jenny


Vi åkte till Eketorp och skulle kolla på borgen och dess museum!


Innanför murarna kunde man skjuta pilbåge så, pappa (på bilden), Emma
och jag sköt pilbåge!



Direkt efter jag hade skjutit pilbåge började det spöregna så vi sprang in till museet
och satt där bra länge. Sen beslutade vi oss för att springa ut till bilen, vilket det kanske var 1 km till!
Vi blev blöta och kalla!


Men Griseknoen var minsann innanför murarna också!
Den bökade rakt in i mitt ben, haha!


Imorse, lite finare väder, eller hur?
Emma och jag på bryggan där vi bor!

Dagen som varit och vart vi har farit

Nu börjar allt komma lite mer i sin ordning här på packningsfronten! Jag ser själv ut som en solbränd räka. Man brukar ju alltid eftersteka när man solat så nu svider det rätt mycket i mitt ansikte och på halsen och bröstet. Jag får skylla mig själv, men nu gäller det att smörja in sig i aloevera så jag kan lugna det lilla röda och behålla det bruna...!

Idag, efter lunch åkte pappa och jag tillbaka till körskolan. Pappa hade nämligen varit inne vid verkstaden precis vid körbanan och pratat med de igår och kollat om de kunde balansera hans hjul och de kunde de så vi åkte dit med bilen! Där var båda mina körskolelärare och jag hälsade på de och på en av mina lärares hund Nellie... hon är så sööööt! Jag tycker hon ser ut som en långbenad (långbent) Jack Russell men det är en Fox terrier, tydligen. Hon var där igår också och då kastade jag bollar till henne som hon sprang sick sack mellan alla motorcyklar och bilar för att hämta. Min andra körskolelärare körde fram till mig idag och frågade om jag skulle köra igen idag men som mina händer mår så ska jag nog inte köra alls på några dagar. Det roligaste är att han kallar mig Esmeralda (han skyller på att han är dålig på namn och om jag ska vara ärlig så tror jag han kallar alla tjejer där Esmeralda... vadå en i mängden? ;)) I alla fall, så idag när han körde fram till mig (han var ute på högfartsbanan först) så sa jag: Esmeralda här! och då skrattade han. Ja, som sagt så undrar jag hur många han kallar för Esmeralda... jag menar, inte ser jag väl ut att heta Esmeralda?

När pappa och jag kommit hem från verkstaden/körskolan så fikade vi lite och sen så skulle vi dra iväg igen. Den här gången till Skokloster! Vi skulle lämna tillbaka pappas mc till hans kollega så pappa körde mc:n och vi åkte bakom i bil (mamma, Emma och jag). Jag satt med walkie talkien i högsta hugg och dirigerade pappa på slutet med GPS:en i handen. Det var riktigt kul. Det var en rejäl bit att köra! Jag tror det tog över 1½h att köra dit! Det var verkligen på landet där, men det var väldigt fint ändå! Men det är det mesta i strålande solsken i och försig!


Vi kom hem vid sju- halv åtta-tiden och så åt vi lite. Har packat sen dess och nu funderar jag på att kolla lite på TV. Sov inte så mycket inatt eftersom jag sov på eftermiddagen igår så måste krypa ner rätt tidigt i kväll! 


Jag hör av mig imorgon igen! :)


Jag hatar att packa

Jag hatar att packa. Det blir alltid för mycket kläder som jag måste pressa ner i mina väskor. Just nu har jag fyllt två bagar och kommer att behöva ha en kasse för några par skor och sen har jag min handväska plus en annan väska som måste med. Jag har kläder för flera veckor men man vet ju aldrig vad det blir för väder och då kan man stå där med sina jeans när det är 25 grader varmt ute. Eller så kan man stå med sina shorts och sakna de mysiga stickade tjocktröjorna som hänger prydligt på klädstången där hemma. Eller så utsätter man sig inte för något av det och tar med alltihop men jädrans vad mycket kläder jag har (!). Jag trodde jag packat ner allt och lite till men min klädstång (som vanligtvis är proppfull) ser full ut fortfarande och min stora byrå är fortfarande helfull! Men jag har faktiskt tagit med mig massor med träningskläder och träningsskor! Jenny sa att det fanns ett spår där på 7-8 km som vi kan springa eller gå! Mysigt! Jenny ska åka med oss i bilen till Öland och det kommer bli supermysigt!

Jag hoppas verkligen att det kommer vara fint väder, tyvärr ser det inte ut så. Jag vill verkligen till Böda sand och bada! Jag var där när jag var 3 år och tro det eller ej så kommer jag ihåg lite ifrån det. Jag kommer mest ihåg känslor, att jag var klibbig av all solkräm och att det luktade mycket ifrån den och sen kommer jag ihåg den brännande vita lena sanden och sen kommer jag ihåg att jag dök ner i sanden med ansiktet före och började gråta. Hehe. Jag hoppas jag inte gör en repris när jag är där. Nej, tyvärr måste jag fortsätta med denna syssla... skriver lite senare, om dagen som varit! Kramis!

PS. Mamma gav mig just onda ögat för min packning... hmm...! :D


Detta blir biloutfiten! Organic cotton-linne från H&M och
mjukisjeanstights från H&M, skönt att ha när man ska sitta i bilen!

Sol sol mera sol!

Nu på förmiddagen har jag legat ute och solat, det är så härligt! Jag har hört att solen ska vara som starkast och farligast mellan kl 11-13 och att man blir som brunast då, fast det inte är någon långvarig bränna. Jag som har hudcancer i släkten är ute då såklart. Ibland är man idiotisk. Jag är så emot solarium och skulle aldrig kunna tänka mig att pressa in mig i det lilla utrymmet där andra har legat och svettats och få de starkaste och farligaste av solens strålar rakt på mig. Det känns verkligen inte hälsosamt och bra!

Men när solen väl är här så jag passar på. Det är inte heller så smart men bättre (och det är naturligt) än de äckliga solariumerna. Plus att det bildas D-vitamin i huden när man solar! Jag trodde inte jag skulle bli så brun som jag blev att bara ligga ute i två timmar. Min mage blev verkligen jättebrun (?). Armarna vore inte så konstigt eftersom man alltid visar de i solen men magen (?), den blev onaturligt brun i jämfört med resten av kroppen. Konstigt konstigt men kul att det tog lite! Det är verkligen härligt att ligga ute och sola med iPoden i öronen, men blää för solarium!


Top 5 i iPoden:
James Morisson - You make it real
Jason Mraz - Love for a child
Take That - Patience
Snow Patrol - Chasing cars
Tyler Hilton - Glad

Skulle lägga upp bild på min mage för att visa hur brun den blev, men det såg verkligen inte bra ut så ni får stå ut med detta inlägg av bara text!


Vart tog dagen vägen?

Idag har det varit en minst sagt intressant dag, eller inte. Jag undrar vart denna dag tog vägen!? Körlektionen gick jättebra, både i trafik och på bana och efter jag kört motorcykel i 5 timmar var jag mer än slut så jag nästan bokstavligen däckade på sängen och sov fram till 19.30 då det var middag. Efter middagen gick jag ut och sprang, sen duschade jag och kollade på Fringe efter det. Inte mycket till en dag va? Nu har jag nyss kollat på min favoritkomediserie 2½ män och väntar tills nästa avsnitt ska börja på 3:an! God natt!


Körlektion idag

När jag vaknade imorse hade jag en konstig känsla i magen, jag hade ju nästan glömt bort att jag har körlektion idag! Så magontet är för att jag undermedvetet är nervös och jag hatar det. För jag behöver inte vara nervös och egentligen är jag inte nervös. Jag längtar tills dagen är över faktiskt. Jag älskar att köra motorcykel, men inte just där. Nu har jag nyss varit ute med farfar och sprungit med Gidda, det var riktigt roligt! Måste göra mig i ordning innan vi ska ta hojarna och dra dit. Jag tar nämligen med min mc igen, så jag kan köra med den i trafiken där.

Harry P igår var superbra! Den här gången tycker jag de verkligen har lyckats återberätta boken på ett bra sätt. Lite långsam var den ibland men blandat med en hel del humor och spänning så var det en av de bättre filmerna jag nånsin sätt tror jag, trots att jag inte tyckte om boken så där jättemycket! Skådespelarna är ju riktigt duktiga och talangfulla också, det gör inte saken sämre! Wow, riktigt bra gjort!


Jag, förra året på körbanan!


Då med 125cc nu med 650cc!

Harry Potter-premiär

Idag är det ju Harry Potter-premiär för oss dödliga, höll jag på att skriva... och det gjorde jag! Hela familjen ska till Heron, dit vi köpte biljetter till för ett tag sen. Jag ser väldigt mycket framemot att få se filmen, och det ska bli kul och se om jag kommer ihåg vad jad har läst, för just nu gör jag inte det! Jag har laddat upp nu, igår natt och nu i en timme med att kolla på Harry Potter 4 (just för att Robert Pattinson är med, och för att fyran är bättre än femman) så nu är jag taggad för 2½ timme på bio!

Idag på förmiddagen var jag med farfar och hans hund Gidda. Gidda och jag sprang omkring på hundängarna och hon jagade fåglar som vanligt och jag flög efter hårt hållandes i kopplet. Jag är då ingen liten och lätt kvinna men hon lyckas nästan alltid få mig att sväva i luften efter henne när hon springer, hur är det möjligt!?
Efter springpromenaden träffade jag Ida och vi cyklade till F&S men när vi kom dit så hade det inte öppnat (såklart), det öppnade 14.00. Så vi tog en längre cykeltur hem istället.

Efter lunch åkte vi till farmor och firade alla tjejers namnsdag på pappas sida av släkten (förutom min, för jag har ingen just nu). Sen ringde pappa till Colorama och våra tapeter hade kommit in, dock inte fondtapeten men den tapeten är som grädde på moset (nästan) så vi åkte och hämtade de. Jag höll upp en rulle mot väggen i vardagsrummet nyss och det kommer bli så fint! Det kommer nästan vara lite likt mitt rum, fast mitt rum är målat! Spännande!

Nej, snart är det middag & sen ska vi sakta men säkert bege oss till Heron City! :)

Spotify: Tyler Hilton - Missing you
iTunes: Inget för dagen!

Förlåt för dålig uppdatering idag, jag börjar faktiskt få fler och fler läsare och jag tycker det är superkul, så ska bättra mig med uppdateringar! Puss på er!


Photo

Öland

Jag längtar verkligen till Öland. Vi ska till min morbror och mosters sommarställe och det ska bli så mysigt att få vara med de på sommarlovet! Jenny, min älskade kusin, ska åka med oss ner och det ska också blir supermysigt! Längtar!

Ikväll ska Emma, Oscar, Emmas kompis Lisa och jag på bio och se The Proposal, det ska bli kul! Nej, nu måste jag sysselsätta mig, är väldigt seg!


http://www.oland.com/


Förresten, visst är det bäst att vi är hela igen! Fyra fjärdedelar! :)
Jag, Karro, Ida & Malin

En urusel freakshow

Britney igår var en besvikelse faktiskt. Hade verkligen hoppats på att hon skulle sjunga live åtminstone. Jag tror hon kanske sjöng live samanlagt en låt. Visst var det en show, men dansarna var inte heller så bra. Om man jämför dansarna med så många andra som verkligen kan dansa så var de här amatörer, eller så var det en dålig koregraf som inte utnyttjade dansarnas förmågor...? Inte vet jag. Jag är glad att jag slapp betala 3500 kr-4000 kr för biljetten (det är vad biljetten hade kostat där vi satt) för om jag hade betalat för biljetten hade jag känt mig rånad. Jag blev också irriterad på att Britney var på scen en minimal tid och att de drog ner denna widescreenskärm och visade videos istället för att få se henne, hallå, värt 4000 kr? Skulle ej tro det. Men visst är det kul att jag har sett henne, hon är ju ändå Britney Spears. Bara synd att hon inte kunde ha valt lite fler låtar än 2-3 st från Circus-albumet också (istället för det urusla albumet innan). Däremot var den sista kvarten helt okej, men det säger rätt mycket ändå, eller hur?


Showen, nästa lika dålig som bilden!


Emma och jag påväg till Globen

Britney Spears i Globen

Nu drar vi till Globen för att se Brittan! Ska bli riktigt kul och vi verkar bli ett roligt gäng i logen! Outfiten blev enbart från H&M (body & kjol) och MQ (jeansjacka) idag, skärpet har jag ärvt från min mormor! Puss på er!



Photo: www.remixarchive.net

Lunch med Ida och Karro

Kom precis hem från att ha lunchat med Ida och Karro i stan. Vi åt lunch på Coffeehouse by George i SOUK-gallerian, just för att Ida skulle kunna kolla ner på Drottninggatan och få se massor med människor och deras klädstil (så hon skulle förstå hur modet ungefär såg ut nu (det fanns nämligen inte ens ordet "mode" i Idahoo där hon var i ca ett år), alltså väldigt brett). Dock så hittade vi väldigt få människor med fina kläder och snygg stil men jag tror hon har fått en liten inblick i alla fall. Även om hon rynkade på näsan till en hel del kläder. ´

Jag funderade på om jag skulle locka mitt hår till ikväll. Malin har faktiskt lämnat kvar sin platttång här (och skor och kläder för den delen ;)) så funderar på att låna den, är det okej?.... vi har försig två plattänger här hemma men hennes känns extra bra. Malin gjorde så fint till Idas så jag hoppas jag kan efterlikna det. Hon plattade först en slinga och sen tvinnande hon slingan med fingrarna och så blev det lagom lockigt, fint svall. Den där bruden kan liksom! ;)

Nej, glömde minsann säga att jag har ett riktigt piano nu i mitt rum. Två flyttkillar kom imorse och flyttade ner det till mitt rum från vardagsrummet. Så nu kan jag fortsätta att vara ännu mer kreativ, kan knappt vänta! Dags för en truddelutt!


Min Ida


Min Karro och jag

Ibland skulle inte fler armar sitta fel

Ibland räcker inte två armar och händer. Det skulle vara en rolig bild på mig just nu. Jag sitter och fönar håret vid datorn samtidigt som jag försöker skriva här och smsa samtidigt. Jag vet inte riktigt om det är så effektivt. Jag har inte tid att skriva så mycket just nu, måste göra mig i ordning. Ska träffa Ida och Karro om en halvtimme så ska vi åka in till stan! Och ikväll är det ju Brittan, tjohoo!

Spotify: Britney Spears hela album Circus

L.C i Privileged

Var det någon som missade att Lauren Conrad var med i dagens avsnitt av Privileged? Hjälp vad förvånad Emma och jag blev. Även fast Lauren inte var med i mer än kanske 30 sekunder, så blev jag riktigt glad att få se henne! Nu kommer hon ju inte vara med i The Hills längre och jag tror faktiskt inte att jag kommer att kolla sen när säsong 5 kommer. Jag klarar verkligen inte av hon Kristin Cavallari som kommer att vara med nu. Yuuääk, hon är nog en av de elakaste människorna jag vet, tror jag. Däremot gillar jag Whitney så himlans mycket och jag älskar verkligen The City. Whitney är genomsnäll och vill verkligen ingen illa så det blir inte så mycket drama i serien, dock lyckas ju hennes vänner skapa en hel del drama! Sen älskar jag hennes lägenhet, en sån skulle inte sitta fel!


Lauren
Photos by MTV

Rastat hojarna

Nu på eftermiddagen var pappa och jag ute och rastade hojarna. Körde motorväg hem från Älta. Shiet vad det blåste! Det var riktigt kul att köra i 90 km/h, det är också vad min mc går i som mest när det är blåsigt och motvind. Dock känner man att det skulle vara kul med en tyngre hoj då så man har lite mer bottendrag och inte känner att man ligger på max. Hopplös känsla när det inte finns mer och ta av.

Egentligen skulle jag ha varit med Ida, Karro och Malin idag. Vi skulle ha tagit med Ida in till stan för att hjälpa henne handla lite kläder och visa henne runt men stackars Ida har sovit hela dagen. Snacka om jetlag! Faroen vad jobbigt det måste vara! :(

Så imorgon ska jag antagligen träffa Ida och Karro (Malin jobbar) och sen är det ju Brittan i Globen (logen, tack för det!!) på kvällen! Det ska bli kul! Jag älskar logen också. När mamma, Emma och jag ska på Pink i november sen så har vi inte logen, men det är för vi har köpt biljetterna själva då, för att vara säkra på att vi verkligen verkligen får gå. Pink får man verkligen inte missa, och det verkade som många känner så för de flyttade henne från Hovet till Globen för att det var så många som ville gå (iofs. har Brittan fått två dagar i Globen, men anyhow)!


See yaa'll

Spotify: Sök
Tyler Hilton (ni vet, han som spelade Chris Keller i One Three Hill, härligt skön röst!)

Homecoming Party

Det var jättetrevligt hos Ida igår. Helene och Sören hade gjort jättegod buffémat, med olika spätt, sallader, såser, mums! Det var riktigt gott! Vi satt ute och åt och sen när det blev kallare flyttade vi in oss i vardagsrummet och Ida visade bilder från Idahoo för oss. Sen kollade vi på The Mist. Tyvärr har jag inga bilder från kvällen än.
Som sagt så kom Malin och Karro ett par timmar innan så gjorde vi i ordning oss tillsammans. Dock blev det som vi trodde, det var nästan ingen förutom vi som hade klätt upp oss. Ida hade klänning när vi kom men hon bytte om till jeans efter ett tag. Hehe, jahopp, så kan det gå! :) Men vi hade roligt när vi gjorde i ordning oss i alla fall! :)

Spotify: Flipsyde - When it was good
iTunes: Dead by April - Trapped


Malin var gullig att fixa mitt och Karros hår, en riktig superfrisör tycker jag!


Karro in da chair


Och så kan det gå om man är bra på det själv, då får man göra
på sig själv också! :)


Karro och jag


<3
Jag, Malin, Karro

När man var liten

Nu har jag äntligen städat klart mitt rum och badrum! Tänk vad tråkigt det kan vara! När man var liten så hatade i alla fall jag att städa. Att plocka upp alla leksakerna och lägga tillbaks de i korgarna och lådorna. Då slapp man damma, dammsuga och skura- och städa sitt badrum (fast jag är glad att jag har ett eget badrum, så klagar inte) för då dammsög mamma eller pappa. Nu är leksakerna utbytta mot kläder och de ska hängas upp på klädstången och läggas i lådor. Nu är det det som är roligt, tycker jag. Att fixa med sina kläder och en del skor som står i rummet och plocka ordning, fixa alla ljus och kuddar och så. Men när man gjort det, då är inte ens hälften klart!

Det var allt bra när man var liten, fast jag längtar inte tillbaka ändå!

Spotify: Jimmy Eat World - The Middle
iTunes: Milow - Out of my hands


Promenad och besök hos Ida

Är så trött hela tiden så ska gå och lägga mig nu. Kom hem för en stund sen. Var ute med Oscar och hans hund Bella (så söt!!). Efter vi hade varit ute och gått i ca en och en halvtimme gick vi till Ida för att lämna ett USB med bilderna Oscar hade tagit idag på Arlanda. Och såklart blev vi fast där! :) Vi tänkte inte störa men Heléné och Sören är alltid så välkomnande, Ida också för den delen! Så vi blev ståendes i deras fina kök, pratandes om Idas resa. Jag kan inte vänta tills jag får höra mer! :D Imorgon så ska vi dit och förhoppningsvis får vi höra massor då! :)


 


Ida, äntligen hemma! :)

Ett kärt välkomnande på Arlanda

Kom hem för ca 40 minuter från Arlanda. Mamma skjutsade Malin, Karro och mig! Vi var inte smarta nog så vi kollade inte om planet var försenat och det var det såklart. Men bara en halvtimme, 12.10 istället för 11.40. Så vi satte oss på ett café och tog något litet var. Sen kom resten, Oscar körde en bil och Jonas en annan! Idas föräldrar, Heléné och Sören, var givetvis där och Idas farmor och farfar! Vi var ett riktigt stort gäng! Det var verkligen så kul att se Ida igen!! Jag blev så glad när hon kom genom glasdörrarna med världens solbränna och jätteblont hår. Åhh, jag har saknat henne så!!! Nu är Öringebrudarna hela, 4/4! I elva månader har vi varit 3/4 och det har inte alltid varit så kul! :(

Imorgon kommer Malin och Karro hit kl 14.00 och då ska vi göra oss i ordning för Ida's Homecoming party som gulliga Heléné och Sören fixar för Ida, så att vänner och släkt kan komma! Det ska bli riktigt kul! Ciao så länge!



Spotify: Eminem - We made you
iTunes: Fall out Boys hela album Folie à Deux

Ida kommer hem

Nu åker vi och möter Ida på Arlanda! Vi kommer nog bli rätt många där! Åhh, saknar Ida så!!! :D

Fringe


En av de bästa tv-serierna som går nu (och har gått, säsong 2 nu) är Fringe som går på kanal 5. Varje gång det är Fringe så blir jag helt till mig, mysar upp mig i soffan med en stor, varm och stickig filt (man vänjer sig vid det stickiga) och sen fnittrar jag åt allt skådespelaren Joshua Jackson säger, hans roll är så skarmig och med all sarkasm han säger allting får mig bara glad! Och inte minst är serien grymt bra. Den är helt oförutsägbar och det ena konstiga efter det andra konstiga händer. Man sitter helt fastklistrad vid TV,n, vilket inte händer mig så ofta eftersom jag gärna får spring i benen och går och gör nånting annat.
Om ni inte följt serien är det nog lite svårt att hoppa in, men det går alltid om man vill! Det dyker tyvärr upp återkommande saker från säsong 1 som kan vara rätt svårt att förstå om man inte sett, så jag rekommenderar att se serien från början! Jag älskar serien, verkligen! Den går på torsdagar 21.55, kanal 5 om någon är intresserad! :)

Utläst bok: Mina ex

Titel: Mina ex (Ex Files)
Författare: Jane Moore
Trycktes: 2003 (2004 i Sverige)
Sidor: 342

Det här är en liten sammanfattning av boken för er som vill ha en lagom lättläst, rolig och romantisk bok till sommarläsning!

Boken Mina ex utspelar sig i London och handlar om en kvinna som heter Fay och som är fotomodell. Boken börjar med att Fay träffat en lite äldre snygg man på krogen och tar med honom hem då de har sex men fullföljer inte det för att Fay avbryter det. Trots mannens nyfikenhet på hennes namn får de aldrig reda på varandras namn. Det sista Fay tror sig säga till den snygga mannen är "Jag ska gifta mig nästa helg" när han går ut genom hennes lägenhet.

Fays och Marks (Fays fästman) bröllop ska hållas på ett slott i Frankrike och dit kommer de närmaste vännerna och släkt. Eftersom Mark är så bra vän med sina två ex Jenna och Kate bjuder han även de på bröllopet. Fay kontrar med att bjuda två av sina ex också, en fd fotomodell Nate och en alldaglig kille Rich. I boken får man läsa om hur Mark blev tillsammans med Jenna och Kate och även Fays relation till sina ex.

Bröllopet är planerat i minsta detalj av Marks mamma Jean och även betalat av Marks föräldrar. Allting är så peferkt och Mark och Fay kan knappt vänta med att gifta sig. Trots det Fay gjort helgen innan, sopar hon undan tankarna och säger till sin bögkompis Adam att "Sen när jag är gift ska jag vara trogen, det jag gjorde var fel, vet inte vad som hände, det är inte likt mig". Adam som känt Fay ett tag skrattar bara och säger att han inte tycker att Fay ska gifta sig för att Fay behöver någon som kan tämja henne och att Mark är för snäll för det. Tyvärr är det inte bara Adam som har invändningar utan fler och fler visar sitt missnöje till vigseln som ska hållas. Allt fler problem dyker upp för Fay och bröllopet blir inte riktigt som planerat.

Jag tycker att boken var riktigt bra! Den var skriven på ett annorlunda men bra sätt, lagom lättläst och man tröttnar aldrig på handlingen för det händer saker hela tiden. Jag gillar boken mycket för att jag känner igen mig i Fays personlighet och jag kan lätt förstå henne. Men jag tror inte man behöver känna igen sig för att tycka om boken. Boken var också realtistiskt skriven vilket gör den mer trovärdig. Om man vill ha en romantisk komedi att dyka näsan i under sommaren är det här en bra tycker jag. Som månpocket skriver "en feel-good roman" och det är det verkligen! Betyg: 3/5

En födelsedagsklocka från mig själv

Pengarna bränner ju i fickan, fast jag inte ens har några för tillfället. Det är konstigt det! I alla fall så vill jag själv köpa mig en artonårspresent (när jag fyllt 18) och det ska då vara en efterlängtad klocka. Brukade alltid ha klocka förut men har på senare tid lagt av mig den för att jag inte haft just den klockan jag velat ha. Så nu har jag kollat efter armbandsur i snart ett år och det är ett svårt beslut om jag ska ha en stor plastklocka från Tritoni eller en stor klocka i stål och då måste jag hitta just den modellen som känns jag! Hmm.. Just nu drar jag mig för ett armbandsur i borstad stål och med en stor urtavla. Men jag hittar aldrig en klocka som känns "den är min". Men det är bara att fortsätta kolla!

 
 
Plastklocka från Tritoni (Triwia) (ca 1200 kr) vs. Stålklocka från Bell & Ross (ca 30.400 kr)  
Ja, den sista tillhör ju inte min budget alls, men en liknande modell kanske, skulle nog sitta fint! :)

Komiskt

Okej, glöm det jag skrev under med att jag skulle dra och träna. Friskis har tydligen stängt fram till 16.00.
Torsdag      07.00 - 12.00
16.00 - 21.00
Står det prydligt och fint på deras hemsida. Mitt liv är komiskt. OCH nån där uppe vill att jag ska vara tjock. That's it! Då blir det slipning på väggarna istället!

Var håller alla hus?

Det märks verkligen att nästan alla mina vänner är bortresta. Det är helt tomt! Några är ute på Europaluff på olika håll, några är ute med båten, några är på Öland och några på Gotland, några är på solsemester. Och här sitter jag. Men jag är inte helt ensam! Och imorgon kommer Ida hem och jag längtar så mycket efter henne. Har verkligen saknat henne och det känns helt sjukt att det var 11 månader sen vi stod och grät i hennes kök innan hon hoppade in bilen påväg till Arlanda, ovetande om vad som skulle ske henne det närmaste året. Läskigt men hon verkar ha upplevt så många häftiga saker! Jag skulle kunna tänka mig att åka och plugga utomlands i Storbritannien, USA eller Australien efter gymnasiet. Riktigt häftigt och kul skulle det vara... om jag bara visste vad jag skulle vilja plugga. Och sen händer det så mycket här, så det känns svårt att släppa det! I alla fall kommer Ida hem och jag är obeskrivligt glad för det!

Nu på förmiddagen var vi inne på Colorama igen och lämnade tillbaka tapetböckerna och beställde då tapeterna! Tapeten som ska vara nästan överallt kommer redan imorgon, spännande!
Jag måste dra och träna snart. Jag börjar blobba till mig igen och undviker min spegelbild relativt ofta. Och nej, det är inget sjukligt beteende, orkar bara inte med mig själv och min blobb till kropp. Nej, nu ska jag sjunga lite och sen blir det ut i regnet med cykeln för att styra kosan mot Friskis & Svettis. Ciao!

Spotify:
Jonas Brothers - Paranoid
iTunes: Hinder - Lips of an angel


Inredning på G

Nu har det rivits ner vägg förfullt här i 1½ dag för att öppna upp vardagsrummet till ett annat rum, där det ska bli matsal. Det blir riktigt fint faktiskt! Idag var vi på Colorama och hittade riktigt snygga tapeter, kan knappt vänta tills vi får upp de! Och det bästa av allt, det blir precis som jag vill och ville att det skulle bli, tjohoo! :) I alla fall tog vi hem tapetböckerna och allting passade så bra ihop! Mamma började även riva ner all tapet i det som ska bli matsalsrummet och så hjälpte jag till när pappa och jag kom hem från en tur med motorcyklarna (som förövrigt gick bra) så nu har vi rivit ner all tapet där! När mamma och pappa sätter igång är det full rulle fast allting görs så jäkla bra och nogrannt, förstår aldrig riktigt hur de lyckas! ;) (okej okej, ja, jag vill ha en iPhone 3G s i julklapp, blinkblink, men jag ärlig när jag säger det alltså, det blir jäklans bra!!). Fast Emma håller inte med. Hon tycker att tapeten är jättetråkig och säger "Bara ni har någon färgglad färg med så är jag nöjd" men jag lovar, det blir så bra och det viktigaste är att man inte tröttnar på tapeterna eller målarfärgen och att man känner att man kan köpa de gardinerna, kuddarna eller filtar utan att de skär sig så mycket. Jag har inte tröttnat på mina färger än, i mitt rum och jag haft de i snart 3 eller fyra år (ingen koll där). Och jag har ofta tänkt "Åååhh, det skulle vara underbart om Johnny och Mattias från Roomservice kom hit och fixade mitt rum, men de får inte måla om mina väggar!" så det är ju tur att jag känner så. Nej, jag längtar tills allt börjar falla på plats och att man kan se resultat. För findetaljerna kommer ju verkligen in i det sista och det är så jäkla kul! Om jag ska vara ärlig så känner jag att jag har en viss känsla för det här med inredning. Jag är absolut inte så bra som alla inredare är men jag har en viss blick för det och jag älskar det. Jag kan liksom se allting framför mig, föreställa mig hur det ska bli och sen kommer jag ibland med snilleblixtar till ideér! Ja, ni hörde rätt! Jag? Ja, ibland så klickar det till! ;)

Spotify: Demi Lovato - Don't forget
iTunes: James Morrison - Wonderful world

Och nej, jag spelar de inte samtidigt, hade inte låtit så bra då! ;)

Favoritplats

En av mina favoritplatser i Stockholm är Strandvägen. Jag har alltid älskat Strandvägen (vid Djurgården), så länge jag kan minnas. När jag var liten förknippade jag det ihop med Gröna Lund (vi brukade alltid pakera en liten bit ifrån Strandvägen och sen korsa Strandvägen för att gå över Djurgårdsbron. Sen förknippade jag det med pappas jobb, vid Fältöversten då vi brukade åka där med bil och ibland gå och käka lunch i närheten. Och nu på senare dar förknippar jag det med Vasamuseet som jag verkligen tycker så mycket om, och det är Martinas förtjänst! :)
Jag älskar när det är så fint väder på sommaren och man ser folket samla sig för en god lunch på Strandbryggan. Fina båtar kommer in och allting är bara så underbart. Redan när jag var liten märkte mamma att jag är ett stadsbarn, just för att jag alltid trivts så bra i sånna miljöer. Och jag älskar omgivningen, det gör jag verkligen! Det är synd att jag bara kan drömma om ett boende på Strandvägen. Men citatet som sitter på Jennys vardagsrumsvägg poppar upp i mitt huvud med jämna mellanrum "Don't dream your life, live your dreams" och det ligger nånting i det. Men jag lever också på "Jag får ta det som det kommer... lite". Just nu, skulle jag vara glad för en lägenhet, nästan (nästan) var som helst, där området i sig självt är bra (om jag hade ett fast jobb alltså). Men Strandvägen kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat! :)

 

Armbanden från LeShop

Åhh, mina armband har kommit!! Det gick väldigt snabbt tycker jag! Jag är så glad! Jag beställde de för två dagar sen och då var det söndag, så de måste ha skickat de direkt! Jag är riktigt nöjd med dem och nu har jag några armband att välja mellan till klänningen! Alla armbanden är från Ms Bijoux.


  
Min favorit! Tyvärr tror jag inte den säljs på LeShop längre, jag tror jag knep den sista för det stod Ej i lager efter jag beställt den och nu finns den inte på sidan alls! Ibland är man lyckligt lottad! 


Också favorit, tihi! De finns också på Åhlens, fast ett annat märke tror jag! Fler ska det i alla fall bli!


Peace, Love and Harmony



Cykeltur

Denna måndag, som förövrigt har varit min första riktiga sommarlovsdag, slutade med att Emma och jag tog cyklarna och cyklade omkring. Vi cyklade bland annat till slottet, så mysigt! Nu har vi kollat på två inspelade avsnitt av Privileged, superbra serie tycker jag! Sådär lagom gullig! Nu är det dusch och sen sömn som gäller! God natt!

 


 


En tur till Norrtälje

På förmiddagen idag hoppade vi (familjen) in i pappas bil och körde iväg till Norrtälje. Vi åt lunch på Norrtäljes hotell, det var riktigt fint där och jättegod mat! Sen gick vi omkring och kollade i butikerna där, men hittade inget speciellt så påhemvägen åkte vi till Sickla. Där köpte jag mitt I.D-smink. Tyckte det var rätt dyrt med 425 kr för en burk, fast egentligen inte i längden eftersom burken räcker i ca 8 månader om man använder det dagligen. Men visst känns det lite när jag inte fått in några av mina löner än! Sen köpte jag en klänning på MQ, från Paris, Kate & I, som jag kommer att behöva här framöver! :) Jag är riktigt trött, känner att jag blir mer och mer förkyld. Ska fortsätta läsa min bok nu, Mina ex, den är faktiskt rätt bra!



Jag imorse, jeans från Gina Tricot, Body från H&M, kofta från Boomerang, skor Vagabond och väska Marc O' Polo


Tyvärr är mina jeans superstora, men bra med en body då!


I Norrtälje testade jag massor med klänningar, den här var superfin på galgen men gud vad vi garvade, ser ut som en mormorsklänning, tihi. Jag bjuder på denna! ;)


Norrtälje är mysigt, tycker jag!


I.D-sminket, pulverfoundation


Min klänning från Paris, Kate & I, inte alls bra bild, tar en bild sen när jag ska ha på mig den!


Shoppingsugen

Tihi, jag är så shoppingsugen så det är inte sant! Och det här med internetshopping är riktigt farligt alltså! Det jag måste köpa denna månad är mitt I.D-smink och en burk kostar ca 350-400 kr, tror jag. Sen så vill jag verklien köpa en klänning till, ja, det är också lite hemligt! :) Värstans vad mycket hemligheter det blir här. Men nu var jag inne på Leshop.se och beställde hem tre suuuupersnygga armband, så nu kan jag knappt bärga mig tills de kommer! Jag skulle kunna lägga upp bild på de nu, men jag gör det sen när jag får dem! Så nu vill jag ha min lön helt enkelt, för låtar på iTunes ska också köpas i mängder även fast jag har Spotify nu (men jag gillar att "bära" med mig musiken). Oscar var så gullig och fixade det åt mig, fast jag inte ens hade frågat, så snällt! Tack tack tack! :)

Jag känner att jag har så mycket roligt på G, tänkte skriva upp det, mestadels för att jag ska komma ihåg det själv:

Måndag 6/7
Liten biltur med familjen och käka lunch någonstans och promenera

Tisdag 7/7
Klippning- tyvärr inte så roligt, men det behövs!!!

Fredag 10/7
Det ska bli så kul, längtar längtar längtar (men hemligt)

Lördag 11/7
Längtar också, och såå hemligt :)

Måndag 13/7
Britney Spears i Globen, logen

Onsdag 15/7
Fira farmor på dagen
Och Harry Potter-filmen i Heron med familjen, Premiär! 

Mitt upplägg, hittils! :)

Glöm inte att ta en titt på:
Leshop.se

En löprunda

Det var riktigt skönt ute när Emma och jag var ute och sprang. Emma sprang 4,2 km och jag sprang ca 3,2 km! Det gick inte alls bra för mig, men med tanke på omständigheterna med lite sömn, en gammal förkylning i bakgrunden och "that week of the month" så gick det helt ok. När jag kom hem gick jag och la mig i soffan, läste i någon timme och somnade sen. Vaknade av att alla fortfarande satt och kollade på tennis. Tennis är kul att spela, kul att kolla på men inte i 3000 timmar i streck. Verkligen uttjatat, enligt min åsikt!


En svettig Annelie efter löprundan

En svettig Emma efter löprundan
´
Just because we are sisters, damn good ones

Sommarläsning

Nu har jag laddat med böcker inför kommande vecka med tyvärr, dåligt väder. Vi ska ju göra om här hemma, vardagsrummet och så ska vi öppna upp vägg till ett rum och där ska vi göra matsal. Så just nu rensar mamma och pappa ur vårt stooora bokskåp med massooor med böcker, och såklart har jag passat på att ro till mig några! :) Läste nyss första kapitlet i alla böcker så jag kan avgöra vilken jag vill börja läsa. Jag tror jag vill börja läsa nån lättsam bok.
Snart ska Emma och jag ut och springa och sen ska jag burra upp mig i soffan igen och läsa. Sov inte så mycket i natt så behöver vila!

Böcker jag tror mig ska läsa är:

- Mina ex - Jane Moore
- Små citroner gula - Kajsa Ingemarsson
- Kapten Corellis mandolin - Louis de Bernières (tyckte inte om filmen, men ska ge boken en chans eftersom jag varit på ön där filmen spelades in)
- I museets dolda vrår - Kate Atkinson
- Tusen strålande solar - Khaled Hosseini (ska kanske läsa, gillade inte Flyga Drake alls)
- Bortom ljus och mörker - Lotta Thell
- I en annan del av Bromma - Martina Haag
- Sömnlös - Stephen King (är nog en av de bästa skräckförfattarna någonsin, enligt mig)
- Marley och jag - John Grogan

Övrigt (som jag läst lite utav och ska läsa parallelt)
- Världens dåligaste språk - Fredrik Lindström
- Självkänsla - Mia Törnblom
- Änglar och Demoner - Dan Brown
- Körkortsboken (som verkligen MÅSTE läsas ut)

Jag ska börja att läsa Mina ex... lagom lättsam bok!



En trötter

Trött och sliten kom jag hem efter en jobbig dag. Det gick inte alls så bra, även fast de egentligen inte hade några synpunkter sådär. Det kändes bara inte bra. I alla fall så ska jag inte ta A1-körkort nu, lätt motorcykelkörkort utan det blir A-körkort med begränsning, alltså kan jag köra motorcyklar med större motor. Så idag hoppade jag på en 650 cc (istället för min 125 cc) den var både tyngre (riktigt tung till vikten alltså) och roligare att köra. Testade en BMW och en Honda. Lite läskigt var det men det gick faktiskt helt ok. Det lär bli lite fler lektioner och isf uppkörning i september eftersom jag måste vara över 18 för att få ta kortet! Allting känns lite läskigt just nu. De är väldigt hårda på körskolan, vilket är bra men det känns som det kommer ta en evighet- vilket det redan gjort. Nu ska jag gå och duscha och förhoppningsvis komma ut och träffa någon, behöver prata om nånting annat än motorcyklar just nu, känns det som! Men fördelen med A-körkortet är att det automatiskt går över och blir för tung mc efter 2 år. Så slipper jag uppkörning där då, som jag behövt göra med A1-körkortet! Skönt dock! :)


See yaa!

Skum dröm


James Morrison
är bara så underbart bäst. Hans röst, musik, riktigt bra! Har gillat honom i flera år och har fortfarande inte tröttnat på någon av hans låtar. Åhh, de är så bra!

I natt drömde jag värsta katastrofdrömmen om att pappa och jag skulle köra till Nynäshamn för att ha mc-lektion (?) och nej, det ligger inte i nynäs. I alla fall så gick allting fel förutom körandet. Pappa försvann ifrån mig, polisen kom och jag var livrädd att de skulle ta mig för att ha kört själv utan körkort men de började prata om mode med mig. Hippies kom och försökte ta min motorcykel. Pappas mc försvann (konstigt nog i nynäs och pappa kom aldrig dit) så jag och en snubbe (som tydligen hade glömt var han hade ställt den (?)) letade på massor med skumma ställen och i en del smyckesbutiker. Den låter inte läskig men hela världen var emot mig i drömmen. Det var hemskt! Men drömmen har gjort mig mycket mindre nervös, är inte nervös alls nu, just för att körandet var aldrig något problem i drömmen och det är det ju inte i verkligheten heller så!

Önska mig lycka till nu!

Uppladdning

Nu är det bums i sängen för att orka med att köra motorcykel mer än 4 timmar imorgon! Jag ser fram emot det lite, men är faktiskt rätt nervös, just för att man måste prestera bra hela tiden man är där- alltså i tre timmar. Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla igenom alla banor jag ska köra imorgon så jag kan de utantill. Jag antar att de räknar att jag kan de eftersom jag redan kört på bana i sex timmar, dock förra sommaren. Nej, nu ska jag ge järnet och tagga- inget att vara nervös för. Jag kan ju köra, so what's my problem? Tjoppelihoppan, godnatt!


Semester

Nu är det jobbat och klart för denna månad! Känns skönt nu men jag kommer se tillbaks på det som en väldigt bra och rolig erfarenhet. Och såklart kommer jag att hälsa på alla igen om det inte blir så mycket vikarierande!
Nu ska jag nog kolla lite på tv och ta en liten powernap. Har SÅ ont i magen och är så jäkla trött på att ha SÅ ont i nästan en vecka varje månad. Och jag vet, jag har mig själv att skylla. Dags att pallra sig till gynekologen snart och få p-piller eller nånting annat mot denna värk. Orkar inte mer! Hoppas alla får en mysig fredagskväll sen! För mig blir det nog ett glas champagne för att fira att det är semester, om jag har tur! Arrividerci!


Sista dagen var då här

Idag är det då sista dagen. Nu såhär på morgonen ska det sen bli skönt att få sova ut lite. Men jag kommer såklart sakna det ändå! Nu måste jag äta lite frukost och sen packa ner allting inför dagen. Jag har gjort en riktigt smarrig fruktsallad till frukost med kiwi, banan, hallon, päron och nektariner. Skulle haft vattenmelon också, men orkade inte skära upp den! :) Hoppas ni får en bra dag!


Nästsista dagen på jobbet

Imorse när jag tog mammas cykel till jobbet kändes det lite tråkigt när jag tänkte på att det var nästsista gången jag cyklade den vägen till jobbet och att jag skulle känna ännu mer imorgon när jag cyklar till jobbet. Idag var jag riktigt trött hela dagen. Vet inte riktigt varför för jag somnade vid elvatiden som vanligt, kvällen innan. I alla fall så begav jag mig till Matöppet direkt efter jobbet och köpte massor med glass, chokladrån och tuttifruttiströssel och chokladströssel till mina gullungar imorgon. Vi ska även åka och veckohandla efter middagen idag och då ska jag köpa marränger till barnen och en tårtkaka till oss vuxna! :) Måste ju ha ett litet avslut eftersom det är många jag inte kommer att få träffa sen när jag vikarierar. När jag kom hem från Matöppet var jag så varm så Emma och jag gick ner till sjön och tog ett dopp. Sen somnade jag på klipporna i en timme, det var skönt!


På jobbet, vid våra skåp


Emma kör sin tjusiga dykning


Sjön



En kväll av många vid sjön

Picknicken blev mysig igår med Malin, Karro, Elena, Dessi, Johanna och hennes kompis. Men det roligaste var nästan middagen innan med familjen och Elena, haha. Elena tolkar alltid allting pappa säger snuskigt så hon sitter alltid och asgarvar följt av resten, Emma, mamma och jag. Det blir alltid knäpptroliga middagar när hon är på besök! Efter middagen gick Elena och jag ner och badade en timme innan alla andra kom, det var också riktigt mysigt!


Gänget


Solnedgång över näckrosorna i sjön


Elena är acrobatisk av sig


Haha, sötis-Malin och sötis-Karro i farten

Picknick ikväll

Nu har jag kommit hem efter ännu en mysig dag på jobbet med alla små gullungar! Jag kommer verkligen sakna de jättemycket nu när jag inte kommer få se de varje dag! Snart kommer Elena hit, hon ska käka middag med familjen och sen bär det av till sjön för att ha picknick med alla brudarna! :)

Jag längtar också till på lördag! Då ska jag äntligen på mc-lektion och pappa och jag ska köra våra mc:s dit så jag kommer att köra i mer än 4 timmar i sträck. Varmt och jobbigt och lagom kul! Men på lördag så händer det en till sak, som är hemlig, tihi. Jag känner mig som ett litet barn igen, men jag längtar i alla fall! Tjohoo! :)

Lite blommor jag fotade hemma hos mina kuseliner!



RSS 2.0