Nyårsafton

Nu har Elena och Malin varit här sen 13-tiden. Vi har babblat massor och gjort oss i ordning och vi är inte klara än. Eller jag är klar så jag spriner omkring och fånar mig till Lady Gaga, Jay-Z, Erik, Calle m.fl. Cider och chips är det! Snart kommer David och hans tjej och hämtar upp oss. Vi ska bege oss hela vägen till Östertälje till Fredrik. Det blir middag och partyyy! Jag har en känsla av en kanonkväll, men man vet aldrig. Eller såklart det kommer bli jag är ju med Elena och Malin och det kan aldrig slå snett! ;) Hoppas ni får en underbar kväll/natt  och en bra start på det nya året!

Från oss alla till er alla ett riktigt gott nytt år!! (Malin tyckte att det var fettrandom (hennes uttryck) att skriva så, så här kom det! ;))


Checklista

Idag har jag lite saker som måste fixas innan imorgon, nyårsafton alltså!

Jag måste...

• Fixa mina naglar, nyårsmanikyren blir det, min absoluta favorit!

• Raka mina ben som är pälstäckta (och det värsta är att det var inte så länge sen jag rakade de...)

• Städa mitt rum och badrum, men jag orkar inte så det får bli väldigt basic

• S-O-V-A, jag har somnat efter fyra på morgonen nästan varje dag nu i två veckor och gått upp vid halv nio och om jag ska vara ärlig så trivs jag inte med mörka ringar under ögonen, jag blir lite vampyrish-likish, och så mycket gillar jag inte Twilight.

• Kanske klinka lite på gitarren innan naglarna görs i ordning? Ja, så får det nog bli.

• Föra över lite mer musik till älskade iPhone, har verkligen inte orkat

• Kanske borde jag plugga... gjorde det några timmar igår men vafan, jag orkar seriöst inte. Some other day, it is.

• Se om One Tree Hill säsong 6? Ja, ni såg rätt. Jag kollade klart på den igår. Herregud vad bra, jag dör nästan. Det som stör mig är att alla killar jag frågat av vem de skulle välja mellan Peyton och Brooke så säger alla Peyton, men jag kan inte förstå hur man inte kan tycka om Brookes hesa röst och supersöta utseende. Jag har länge ägnat mig en tanke åt det och inte kommit fram till svaret än. Är det för att Peyton är blond? Eller är det för att hon är lång och smal? Ähh... jag vet inte. Jag har i alla fall lääänge älskat Nathan, James Lafferty i all ära men jag har givetvis varit svag för Lucas också. Och sen när Stephen Colletti överraskade med att dyka upp i OTH i säsong 4 så dog jag, jag menar Laguna Beach Stephen...!! I alla fall... Owen var en stor favorit men.. trummvirvel.... Julian. Inte 100%-igt snygg men otroligt charmig och hans leende, wow! I'm in love (som jag är i tusen andra killar). Nej, men jag ska inte se om OTH6 idag, men det kommer, it will. I'm in love i den serien alltså!

Listan blev alldeles för lång, nu ska jag dö i sängen. Dock inte bokstavligt. Kram på er!



Nyårsmanikyr, it is!


Rock by Sweden



Ni vet smyckena Laila Bagge har promotat i Idol, here it is! I alla fall ett av halsbanden. Några utvalada smycken har ju säljts under en kort period nu på MQ från Rock by Sweden Åsitas. Helt underbart snygg kollektion! Idag cashade jag in ett halsband. 360 kr för detta gorgeous smycke är ju inte alls någon fara!


Jul jul strålande jul

Nu har jag haft en liten spontan bloggpaus. Har allvarligt talat inte spenderat så mycket tid framför datorn mer än iTunes. Och resten har jag skött via min älskade iPhone (<3). Jag hade inte tänkt att skriva ett uppsatslångt inlägg så det får bli några händelser i punktform här.

- Julafton firades med familjen på kvällen & med delar av släkten på förmiddagen & eftermiddagen

- Firat jul med resten av släkten på annandagen, mysigt!

- Nördat ner mig i allt som har med iPhone och göra (mer än vanligt då)

- One Tree Hill (säsong 6) är mer beroendeframkallande än droger, borde ha varningstext på baksidan av asken

- Gitarr! Fick ett capo och jösses vad lätt det blev att spela och sjunga i rätt tonläge för den delen. Jag har blåsor på mina fingrar och naglarna är värre än värst, men det är det minsann värt!

- Jag har fått en Audi R8, dock 24 ggr mindre än den vanliga men jag ÄLSKAR den, TACK LINA!!!

- Jag har träffat Elena och Malin idag i stan och insett att vi absolut inte är desperata av något slag, vi bara BEHÖVER killar och s**, hehe.

- Bestämt planer inför nyår, nice!

Och mer har hänt men orkar inte rabbla upp mer... puss på er!


Bild givetvis tagen med min älskade iPhone 3Gs!


Jul i huset

Det är konstigt det dära med att man bloggar mer när man har mer att göra och knappt har någon tid kvar till nånting. Då bloggas det förfullt! Och nu är det tvärtom. Nu har jag tid men bloggar inte alls mycket. Men vet ni, det är väldigt skönt att tillåta sig att få ta det lite lugnt, speciellt nu i all julyra!

Lina, min fina. Var ska jag börja? Idag när jag var nere i mitt rum och höll på att julstäda ropar mamma och pappa att det plingar på dörren och vad var det där? Jo, ett paket till mig. Och från vem? Från sötaste Lina!! Jag undrar var hon tog vägen så hela familjen stod och spanade ut genom fönstret för att få en skymt av henne men hon var borta! :( Jag läser hennes supermegabra julrim och sen inser jag att hon inte kan ha lämnat paketet till sin ensamhet utan hon måste vara nånstans där ute. Så jag springer ut och då har hon gömt sig vid vår trappa. Stackaren! I kylan! Men jag blev jätteglad över att få se henne, verkligen. Det betyder så otroligt mycket att jag inte vet var jag ska ta vägen eller säga. Men tack Linisfinis!!!

Det hålls på förfullt här hemma. Jag har städat mitt rum och badrum så det är skinande rent. Vi har tagit in granen och ska klä den ikväll när Emma kommer hem från sin handbollsträning. Jag tände även massor med ljus vid min tv och passade på att kolla på två avsnitt av One Tree Hill säsong 5. Jag önskar mig säsong 6 och hoppas jag får den! Jag älskar One Tree Hill. Det är verkligen den bästa serien som någonsin gjorts eller kommer att göras (även om jag skulle spela en av huvudrollerna i någon serie, (drömmar, hehe)). I alla fall så börjar julstämningen komma in lite smått och kan ni tänka er? Vi har snö på julafton för första gången på 10 år!!! Det är helt makalöst!! Och underbart!

Nu ska jag fortsätta pyssla här hemma. Jag ser fram emot imorgon. Det är alltid så mysigt. Men först, ska kvällen idag bli mysig som alltid. Och det bästa av allt nästan, är julgransdoften. Tänk vad alla går miste om som har en plast- eller kungsgran. Lukten från granen är ju halva julafton!!

Nu ska jag sluta på riktigt. Jag lovar mig själv att alltid skriva kort och så slutar det i uppsatslånga inlägg. Suck.
Om vi inte hörs innan! En riktigt GOD JUL till er alla!!


Lite mysfaktor måste man få ha tycker jag! Bilden är superdålig men tänkte att jag skulle visa några av mina tända ljus i rummet!


Snö och sol en härlig kombination

Idag när jag vaknade upp så vaknade jag upp med ett leende. Solen sken så vackert ute och -10 grader på termometern var det! Helt underbart! Jag kröp upp i soffan med min frukost och kollade på Disney Chanel, hehe, och sen gjorde jag mig i ordning snabbt och gick ut och gick en långpromenad. Det var superhärligt!

Jag har också hunnit:

- Åka in och handla det sista till jul med Emma i stan
- Gå Biblioteksgatan en gång till och hälsa på alla vakter på Sturegatan
- Ja, vi träffade ju mamma på Sturegatan när vi var där
- Vi åkte till IKEA
- På IKEA fick jag massor med ljus från mamma

.... under dagen.



Passade på att ta lite kort när jag var ute och gick. Den här är från dammarna!


Kärlek till er


Träningen kommer bli min död

Jag tror att anledningen nu till varför jag har blivit sjukare och inte hamnat på bättringsvägar är för att jag vägrar sluta träna när jag är sjuk. Speciellt när jag är sjuk blir jag ännu mera sugen på att träna och far och flyger överallt för att inbilla mig själv att jag inte är sjuk fast jag har 39 graders feber och en hals som kliar och svider och orsakar äcklig hosta.

I alla fall så vaknar jag med världens halsont imorse, det är mycket sämre än innan och jag är täpptare i näsan än vanligt. Och vad gör jag? Jo, först kopplar jag av på Yantramattan (vilket jag starkt kan rekommendera) och av det får jag världens energikick och får för mig att köra yoga, arobics och muskelövningar. Så vad gör jag då? Tar fram Wii Fit Balance board. Den hälsar mig välkommen och säger att jag inte varit där på 498 dagar. OMG, nästan 500 dagar, det är ju nästan mer än 1½ år!! Tiden går verkligen snabbt, läskigt kändes det. I alla fall så går jag in skitseriöst på yogan, sen kör jag massor med styrke- och muskelövningar och sen springer jag och kör slalom och även areobics. Jag står i sport-BH och Björn Borg-hotpants och jag är seriöst riktigt svettig fast det är kallt i huset. Jag går in för fullt och kör på som attans. Är det så smart? Nej, inte alls. Men jag kan verkligen inte låta bli. Det spritter i min kropp och energin behövs tas ut. Jag blir så trött på mig själv för träningen kommer bli min död om jag fortsätter såhär. Det är skitfarligt för hjärtat. Verkligen skitfarligt.

Men, vad har jag sagt om imorgon då? Jo, jag ska vara hemma och vila mig och plugga. Men först ska jag gå upp och äta frukost, sen vila på yantramattan och sen köra alla yogaövningar fullt ut. Ja, det kallar ju inte jag att vila, för vissa av de där yogaövningarna är helt sjukt jobbiga. Men i alla fall. Så mycket som jag äter nu så skadar faktiskt inte träningen. Eller jo, det är ju det den gör. Men det är så svårt när man vet vad som är rätt men ändå gör fel. Kan inte låta bli. Åh, nu ska jag sluta.

God natt på er!


Julklappshandling med Elena

Trudeeeluuuu!

Idag efter lunch åkte jag in till stan tillsammans med alla andra människor och träffade Elenis och hennes bror Marcus för lite julklappshandling. Vi blev helt galna på alla människor men det gick bra ändå. När vi lyckats inhandla det mesta övergav Marcus oss och Elena och jag gick och satte oss på vårt vanliga fik. Där inne blev vi sittandes länge och vi hann bli inspanade av de flesta killarna där. Eller sanningen är, mest Elena. Det slutade med att sen när vi skulle gå så frågade en kille om hennes nummer, eller hans kompis frågade för att hans kompis inte kunde svenska, haha. Det var lite småroligt faktiskt, alltså, att kompisen frågade åt sin kompis.

Jag fick en jättefin lagom oversizad jeansskjorta av Elena! Jag blev och är jätteglad! Den blev jättefin med mina svarta leggings med skinnimitation på sidorna Elena!! Tack så supermegansmycket! Nu ska jag inhandla min julklapp till Elena. Hehe, ja, pinsamt va? Jag har inte köpt den än och jag skäms lite där faktiskt!

Men iaf. jag ville inte lämna Elena där på fiket, vi hade så otroligt mysigt och roligt som vi alltid har men familjen kallade till middag hemma så jag begav mig hem i snöstormen. Missade bussen med en minut och nästa skulle komma en halvtimme senare, suck. Men som tur var väntade breviksbussen på oss i centrum så det var aldrig någon större fara. Mysig dag var det, trängsel, värme, stress och blä MEN jag var med min bästevän och det slår allt!!


Julavslutning och mys hos Lina

Det var fullt upp hela dagen igår. Avslutningen i skolan började med att dramaeleverna spelade upp olika pjäser varav första halvan hade vi PA-elever skrivit manuset till! Sen hade vi julstädning av vårt klassrum och sal 2 (alltså vi i klassen) och sen var det julavslutning i kyrkan som vanligt. Efter avslutningen åkte jag hem och somnade direkt i min sköna säng. Jag kände mig rejält hängig.

Vid sex var jag hemma hos Lina och nästan alla brudar i klassen var där! Det var så mysigt!! Vi drack glögg och satt och pratade. Sen åt vi middag. Lina hade gjort tacos och dukat jättefint! Vi var tolv personer så det blev massor med skratt och prat! Såklart togs gitarren fram sen och vi alla satt och sjöng! Det var så himlans mysigt! Jag åkte sist hem från Lina vid halv tolvtiden. Egentligen skulle alla vi ha gått ut men ingen orkade. Jag mådde inte heller så bra så det var skönt att komma hem och krypa ner i sängen efter att ha varit ute i kylan.

Nu ska jag göra mig i ordning och sen ska jag träffa min älskade Elena i stan och julklappshandla i trängseln med alla andra. Fikamys blir det också!

Kram på er!



Vendipendi, Tonypony och Linispinis bjöd på en superfin dans på julavslutningsdan, den finns även inspelad. Det ni! ;)


Snö of Södertörn

Piuu vilken jobbig dag det har varit idag. Jag mådde bättre igår men idag var det inte kul.

När jag vaknade upp vid kvart i nio imorse och tittade ut blev jag glad men sekunden efter blev jag förskräckt och tänkte "Ska jag... J-A-G, gå ut i den där snöstormen!?". Jag sätter på TV:n och hör på vädret.. "... och i Stockholmsområdet drabbas Södertörn värst av all snö...". Nämen, kan det vara så? JA SÅKLART, det är ju så. Förseningar på över 40 minuter med Haningebussarna osv. Men jag är så splittrad. För jag vill ju ha det såhär. Jag älskar snö när det är kallt ute och det snöar stora vita fina snöflingor. Det är ju helt underbart och kunde inte vara bättre! Så jag älskar så som det är nu, även fast det medför vissa komplikationer som förseningar och olyckor.

Jag började tolv och slutade tre idag. Men jag kunde varken koncentrera mig eller hålla ögonen öppna. Jag somnade i slutet på Kuhi och på bussen hem. När jag kom hem gick jag och la mig och sov fram till 18.30 då Emma var klar med sin träning och jag gick upp till Donken och mötte henne där för att käka middag. Sen drog vi hem och skottade heeeeeela vår uppfart, gången till trappan och allt. Trots all snö så tog det bara 40 minuter och jag tyckte inte det var tungt eller så jobbigt. Jag menar, har man muskler så har man. Det enda var att jag frös om mina små tår men överkroppen värmdes av ett element så det var ingen fara där.

Nu är jag så trött så jag ska pallra mig in i duschen, låta bli att somna där för att sedan krypa ner i sängen, kolla på Big Brother säsong från 2002. Jag älskar den säsongen, hehe, och jag har blivit helt beroende. Det är final om några avsnitt, tjohoo! Sen ska jag vakna imorgon, sista dagen i skolan. Det ska bli skönt men jag har panik över allt som behövs göras över lovet, blää! Imorgon blir det mys hoppas bara jag mår bättre. Men jag kommer nog inte pallra att gå ut på kvällen. Men först blir det glöggmys och middag hos Lina med alla underbara brudar. Kunde det bli bättre? Skulle inte tro det. Aja, shiet, vad jag babblar på. Goja som vanligt.

God natt på er!


Inte långt kvar nu

Om exakt en vecka så kommer vi i familjen klä vår julgran. Om exakt en vecka är det dan före doppardan. Dagen före julafton. Den 23:e december tycker jag är en av de bästa och mysigaste dagarna på året. Just för att det är så mysigt, massor med förberedelser, man är med familjen och alla är glada. Det är en sån mysig dag. Även om jag inte vågar säga det så hoppas jag verkligen på att snön stannar kvar på marken och inte omvandlas till massor med slask. Tänk vad underbart med en vit jul för en gångsskull! Jag kan inte minnas när vi hade en vit jul sist! Imorgon är det sista skoldagen och på fredag är det julavslutning och på kvällen mys med mina underbara vänner. Jag vill så gärna bara släppa skolan för några veckor men alla vi treor vet att det inte är möjligt. Vi har väldigt mycket över jullovet som ska vara klart eller inlämnat första veckan vi kommer tillbaks till skolan. Då börjar allt igen. Men jag ska försöka andas ut och vara duktig och arbeta lite varje dag på allt förutom julafton och nyårafton såklart och visst så kommer det andra dagar jag inte heller kommer att arbeta. Men, det hade bara varit så skönt att verkligen fått ha vilat upp sig. Bara fått lite andrum. Känna sig lite fri. Men jag är rädd att man aldrig riktigt kommer göra det igen. För man kan kommer alltid ha ansvar och plikter fast i form av olika saker. Det är nog det som kommer med åldern och det att bli vuxen och allt. I alla fall, snart är året slut och så går vi in på den sista terminen i gymnasiet. Det har gått så jäkla snabbt. Jag kan faktiskt inte inse att det här gått så snabbt. Men nu spann jag helt vidare på saker jag inte hade tänkt att skriva. Men min inspirationskälla till inlägget blev ljusen jag tände i en av mina fönsterbrädor tidigare idag, då jag satt och pluggade. Lite mys ute mörkret och i snöyran måste man få ha. Kram på er!


 


Sjuk

Apa. Jag har blivit sjuk. Efter snöbollskriget i skolan igår fick jag extremt ont i halsen och sen gick det utför. Jag ville inte missa träningen med Lina så jag åkte och tränade. Sen när jag kom hem hade jag feber. Så jag låg och skakade hela natten så jag fick ta på mig tjocka mjukisbyxor och en tjocktröja, fast jag frös ändå. När jag vaknade hade jag nästan 39 graders feber så jag gick och la mig igen och sov fram till halv ett. Hela dagen har jag bara kollat på tv. Flashforward, Gossip Girl, Project Runway, Las Vegas, How I met your mother, Vänner osv. Man hinner med mycket väsentligt när man är hemma. Jag hatar när man har feber, man mår så konstigt. Hela natten drömde jag att jag var med i Big Brother och gjorde samma sak om och om igen, fast jag kommer inte ihåg vad jag gjorde, hehe. Kanske hade jag sex i TV? Inte vet jag...


Jag har lagat mat

Jag har varit duktig. Jag har lagat mat! I lördags lagade jag tereyakikyckling i bitar med ingefära och vitlök och ris och nu har jag gjort den avancerade rätten tortillini fyllda med ost och fyra ostsås till och även sallad som vi alltid har här hemma. Jag tycker inte det är så roligt att laga mat, men jag är inte så dålig. Men nu är jag stolt över mig själv, en klapp på axeln och förhoppningsvis blir resten av familjen glad att se att det finns mat på spisen när de kommer hem. Själv ska jag dra och träna som vanligt med Lina, kl 19.00. Då är det gym som gäller. Vår måndagstradition! :)


Lucia

Natten går tunga fjät runt gård och stuva. Kring jord som sol´n förlät, skuggorna ruva. Då i vårt mörka hus stiger med tända ljus Sancta Lucia, Sancta Lucia....

Vi börjar den nästan snölösa morgonen med en underbar truddelutt från en megaskön kille, lyssna här.

Ihh, pappa väckte mig vid åtta imorse. Därav att jag kan blogga såhär 9.20 på en söndagsmorgon. Mamma fyller ju år idag!!! Så luciatåg blev det! Och presenter såklart! Mamma fick 2 av filmerna från Milleniumtriologin av Emma och mig, sen två Yantramattor av pappa, Emma och mig och sen av pappa fick hon en pyjamas från Björn Borg som pappa och jag var och köpte i veckan! Hon blev jätteglad! Nu är det mycket att stå i för vid två kommer släkten och då gäller det att ha städat klart allt! Dags att kila, men glöm inte att lyssna på låten där uppe!

Natten går tunga fjät runt gård och stuva. Kring jord som sol´n förlät, skuggorna ruva. Då i vårt mörka hus stiger med tända ljus Sancta Lucia, Sancta Lucia....

 
Jag tycker att Lucian i luciatåget ska vara mörkhårig, gärna riktigt mörkbrunt, nästan så att det är svart. Vad tycker ni? 


Mami och jag

Nu ska mamma och jag åka in till mammas jobb för att lämna lite grejer och sen ska vi hämta upp tårtorna på Chokladfabriken till hennes kalas imorgon. Mums! :)

Igår åkte jag in till stan efter skolan och letade efter en nyårsoutfit. Jag hittade kjolen. Den är i plysh och är från Paris Kate & I! Jag köpte även ett halsband från Zoul. Spetströjan jag spanat in passade inte. Den blir för trång i armarna om jag har M och alldeles för stor i kroppen om jag tar L. Efter inhandlandet mötte jag upp mamma på Biblioteksgatan och mamma hittade någon butik där hon köpte en fin tröja från. Om ni hinner, gå Biblioteksgatan nu. Det är så fint där vid jul! Gå på kvällen isf! Verkligen supermysigt! Innan mamma och jag gick till bilen påväg hem sen så kunde vi inte låta bli att ta varsin smoothie på Blueberry. Merry Berry Christmas och Shake a christmascake! :)

 


Skål!
Mammas smoothie har så fin röd färg tycker jag!


Idolvinnare 2009

Vad roligt att Erik vann Idol 2009 tycker jag! Men jag kan inte hjälpa att tycka lite synd om Calle. Men om jag tror rätt så kommer det bli något stort av dem båda. Både Erik och Calle har en sån jädrans talang! Underbart i alla fall! :) Lite sorgligt känns det dock att årets idol är över!



PHOTO


Beepis

Jag satt och pluggade spanska igår i över två timmar så klockan hann bli ganska sent, men nu kan jag så mycket mer! Jag somnade vid två sen och steg upp vid halv tiotiden. Under morgonen har jag kollat på MTV och nu håller jag på att göra mig i ordning. Jag fånar mig lite för jag springer omkring och dansar hela tiden. I sport-BH och löpartights, hehe. Men roligt är det! Jag ska gå strax efter ett sen, då är det beeptest som gäller (och inte biptest då, hehe). Den här helgen kommer bli så mysig och jag får träffa min älskade Jenny på söndag, längtar tills mamis födeleskalas!!

Efter beepis ska jag åka in till stan och köpa lite kläder, jihooo! :) Tengo que comprar ropa a la Navidad!


Såhär springer jag omkring i huset just nu...


Stan med papi

Idag kändes det som en lång men ändå bra och mysig dag. Jag känner mig allmänt glad (har babblat ihjäl mamma och pappa om framtiden), i alla fall så gör jag det utanför skolan. Jag har en konstig känsla över det just nu, ibland kommer den bara. Jag vet så väl varför jag känner det så och kan ibland inte låta bli att blicka framåt. Även om jag gärna vill leva i nuet, och jag trivs bra i skolan, så vet jag inte riktigt. Det känns som jag vill känna mig bra igen, känna mig betydelsefull och det gör jag inte i skolan. Inte särskilt mycket om jag ska vara ärlig. Men jag vet att när jag får göra som jag vill kommer det bli succé! Och då kommer jag må som lejonet på land! :)

Efter skolan så drog jag in till stan. Kuskade in på pendeln. Jag gillar verkligen inte pendeln men jag antar att det har med vana att göra och så. Vid fyra mötte jag upp min kära papi och vi gick och handlade massor, kan tyvärr inte berätta mer än så. Vi far omkring i stan i alla fall! Jag har under en tid haft tankarna på en jul/nyårsoutfit och kom på den i veckan så idag hittade jag passande kläder som jag förmodligen ska inhandla imorgon. Hoppas allt sitter bra bara! Efter stan åkte papi och jag till Sickla, fortsatte handa lite där och sen skulle vi veckohandla mat. Jag är så stolt över mig själv för jag planerade en hel veckas mat!! Eller alltså, från fredag (imorgon) till nästa torsdag! Och pappa och jag lyckades handla allting och så också! Jag ska även laga lördagens mat, mihi. Det ska bli jättemysigt!! Jag gillar verklien inte att laga mat, men jag tror det har att göra med hur fria tyglar man får och så. Och nu fick jag bestämma en hel veckas mat! Jag kanske lägger upp veckans matschema sen, om jag hinner!

Nu ska jag kolla lite på tv och även några avsnitt av bl.a Gossip Girl och julkalendern här på datorn! Jag börjar 14.20 imorgon och slutar 15.00. Vi har Biptest på idrotten, nada más! Rätt skön fredag sådär, och mycket motion har det blivit hittills denna vecka. Har tränat mån-ons, fast inte idag. Men funderar på att träna imorgon om jag hinner också, före eller efter bipis!

Kram på er!


I september 2008. Mitt hår har faktiskt växt rejält, och tack för att den dumma luggen har växt ut. Iofs. gjorde den det för länge sen. Men jag passar verkligen inte i lugg. Ser ut som en barnrumpa!


Handboll

Idag var det skol-DM i handboll. Vi mötte Fredrika och Nynäshamn. Vi förlorade ganska stort men det var inte så konstigt då vi aldrig tränat tillsammans allihopa. De andra var ju handbollsklasser. Det hade varit roligt om man hade fått några passar på kanten, men inte nej. Men jag hade inte förväntat mig det heller, jag menar, det verkar svårt för alla 9,or att tillsammans med kanten skapa lägen.... eller? Iaf. det är läskigt hur man känner att man verkligen inte spelar bra längre. Jag märker att jag har blivit så mycket starkare mentalt men kroppen gör inte det jag vill. Typ, nu underarmskott- men jag kan inte skjuta underarmskott längre... haha, typ så. Konditionen var inget problem. I alla fall, det kunde ha varit mycket roligare än var det var och det hade varit kul att kunna få visa lite vad man går för, men det är inte så lätt när man aldrig får tillfälle till det. Jag tyckte i alla fall vi kämpade på bra. Och shiet vad en tjej i ettan var grym, riktigt bra var hon!

Jag gjorde oboy med minimarshmellows till Paradise Hotel. Jag får så ont i magen när jag ser på det, haha, för jag blir så ledsen när jag ser hur falska alla är och hur lågt man kan gå och hur elak man kan vara mot sina medmänniskor. Jag skulle ha så dåligt samvete resten av mitt liv om jag betedde mig så en endaste gång. Det är ju en tävling där, men jag skulle tänka efter innan om man vill att hela svenskafolket ska se hur man kan vara. Där kan vi tala om pinsamt!


Historien om mitt senaste bankbesök

Jag var på banken igår. Först på Swedbank för att få in mitt studiebidrag direkt in på kontot istället för att få en jäkla utbetalning varje månad. Sen gick jag till Handelsbanken för att sätta in mina pengar. Sen när jag kommer hem så ser jag att jag inte fått in pengarna från banken och tänker att de förmodligen kör en körning med alla betalningar under natten så jag får pengarna på morgonen. Så kollar jag nu när jag kommer hem, har jag fått in pengarna? För annars brukar jag alltid få in de direkt. Nej, jag har inte alls fått in pengarna. Men då ser jag något konstigt, först har namnlös dragit bort 1050 kr från mig, det står alltså Insatt: -1050 och sen står det över Insatt: 1050. Och -1050+1050=0. 0 jävla kronor har jag fått alltså. Så jag sitter i telefonkö i 20 minuter för att sedan få prata med en trevlig och hjälpsam kille. Han såg att de gjort fel på Handelsbanken och att istället för att ha gett mig 2100 kr tillbaka så det hade blivit rätt så hade han ju bara återställt den summan innan som var på kontot. Smartass. I alla fall, den hjälpsamma killen sa att jag måste gå till Handelsbanken igen, för det där var inget han kunde göra därifrån. Roligt roligt, jag älskar att spendera tid på banken. Väldigt roligt. Så roligt att jag skrattar ihjäl mig och dör. Usch, ibland blir jag så irriterad på att folk inte kan göra sitt jobb. Just det där jobbet skulle till och med jag klara. Tragiskt, mycket tragiskt!


Tandläkare

Imorse gick jag upp väldigt tidigt för att börja 9.30 i skolan. Jag åkte nämligen med mamma in till stan, till hennes jobb och var där i hela 25 minuter innan jag gick till tandläkaren som bara ligger runt hörnet av Sturegallerian. Jag älskar mina tandläkare. De är så mysiga och vi har liksom gått till de i generationer. Farfar och farmor, mamma och pappa och jag då. Mina tänder mår prima.

Nu gjorde jag det igen. Skrev hur jag kände och vad skönt det kändes efter. Alltså, jag tog bort det, så jag menar inte det som står över. Jag är arg över massor med saker i skolan. Mer bör jag inte skriva här helt enkelt.

Lina och jag went gym this evening. We rocked! (jag bara ääälskar min engelska!)


2:a advent

Jag har legat ihopkrupen under täcket sen nio imorse. Mysigt. Jag älskar när jag bestämmer mig för att inte plugga (kanske skriver på novellen sen men iaf.) och bara tar det lugnt istället. Det är så mycket tempo annars så det är skönt att varva ner lite. Igår mådde jag inte bra på sprutan. Det kändes som jag var i klimakteriet, hur nu det känns. Men först frös jag jättemycket samtidigt som hela anstiktet hettade och sen blev jag kokhet i hela kroppen. Och konstigt nog hade jag inte feber. Den där sprutan gör konstiga saker minsann. Känner mig lite hängig idag men jag kan röra armen idag tillskillnad från dagarna innan. 

Emma och papi ska snart dra till Sci-Fi-mässan. Jag tror jag skulle tycka det var kul men jag har inte lust att vara i stora folkmassor. Det var jättejobbigt redan i fredags på Saco-mässan eftersom jag inte kände för att få smällar på armen och när man inte mår så bra. Så mami och jag ska kolla på handboll snart. Sverige-Brasilien! Jag älskar damhandboll. Enligt mig är det så mycket mer finess i spelet! 

Min 2:a adventsoutfit är helt perfekt!: 


Handduk i form av en turban, en jätteful t-shirt från Monki, Nikeleggings, och gråa stickade höga strumpor upp till knäna. Jag är känd för att vara vacker... not.


Westlife

Såg Idolreprisen nyss. Jag måste bara säga det en gång till:
JAG ÄLSKAR WESTLIFE!
Killarna är ju helt adorable! <3


Hur kan man inte älska dessa irländska charmörer? ;)

Nu åker jag iväg till Hammarby Sjöstad, Emmie-pemmie ska spela match!


Härlig fredag!

Igår blev det inget bloggande men dagen gick i ett så jag hann aldrig sitta vid en dator, helt enkelt. Plus att min arm gör så ont att jag knappt kan skriva, det tar liksom dubbelt så lång tid att skriva än i vanliga fall.

Vi hade ju inga lektioner i skolan igår men åkte dit till halv tio och mötte upp brudarna. Vi utförde vårt sociala experiment som var att vi stirrade ut en människa var under två stationer på pendeln. Det var jätteläskigt och jag var jättenervös. Men det gick ganska bra faktiskt!

Efter vårt sociala experiment åkte Lina, Martin G (i 3a) och jag till Älvsjö för att gå på Saco-mässan. Gissa vem jag träffade där!!! Sötaste Fredrik från England!!!! Jag blev så himlans glad att jag nästan blev mållös! Han bor ju i Västerås så vi har inte setts på över två år då han bodde här hemma hos mig i några dagar under sommarlovet. Jag har saknat honom så! Jag saknar alla grabbar från England! I alla fall så blev det goda nyheter när jag gick och pratade med Södertörns högskola men det kan jag gå in på någon annan gång.

När jag kom hem vid två hade jag inte ätit på en miljard timmar så jag gjorde ordning den största muggen varm oboy med minimarshmellows, mums men inte bra! Sen åt jag tretusen kardemummaskorpor. Under tiden såg jag på Extreme homemakeover och grät massor. Sen somnade jag och sov över två timmar. Min arm gjorde så ont så jag låg likstel.

Vid halvsjutiden kom farfar och hela familjen + farfar då åkte iväg in till Söder. Vi mötte upp vår faster och farbror och våra kusiner vid Ming Garden och gick sedan in för att äta. Det var jättegott. Jag åt jättemycket. Jag åt både från mamma och pappa också, hehe. Men jag har inte varit så förtjust i Kinamat förut men nu älskar jag det. Men jag gillar nog japanskt lite mer, tror jag, eller?

Framemot nio begav  vi oss till Boulevardteatern, ett stenkast ifrån, alltså på Götgatan. Farfar hade inte bara bjudit oss på middag, han hade bjudit oss på improvisationsopera- Opera i juletid. Det var så underbart roligt. Jag skrattade så att jag grät nästan hela föreställningen. De improviserade ju exakt hela tiden och det var helt klockrent. Eftersom salongen var relativt liten så blev det verkligen en intim stämning med publiken och de som uppträdde. Vi satt på rad 3 och det var i ögonhöjd med de på scenen och nästan bara 1-2 meter från scenen. Jag blev alldeles jättekär i en kille som var med där, Linus. Han var så otroligt charmig och duktig. Han röst, ni skulle ha hört den!!

Efter denna föreställning drog vi hem och kollade på Flashforward. Sen somnade jag kabums i min säng.

Det var en riktigt trevlig fredagskväll!


3:e december

Så. Idag kan jag stolt presentera att jag kan bocka av fyra krav som jag gjort:

1. Haft engelskatal om självkänsla och självförtroende
2. Tala om Karin Boye med Christina och Frida på svenskalektionen, vilket gick sådär, hehe
3. Visat upp och berättat om ett konstverk. Jag valde ett från min favoritkonstnär Salvador Dalí- Ballerina in a death's head
4. Tagit svinisspruta med Lovisa, det gick enkelt och snabbt. Trevlig pratsund med lilla Lovisa också

Vid fem kom jag till centrum och då väntade papi på mig där. Sen åkte vi och köpte hamburgare. Det var riktigt gott för jag har inte ätit det på hundra år. Men denna vecka har jag ätit så mycket onyttigt så jag blir arg på mig själv. Jag har liksom druckit oboy mån-ons och ätit massor med skorpor när jag kommit hem, inte bra. Sen idag tog min överlevnadsinstinkt över och jag åt upp alla kakor som U&F lämnat efter sig från lektionen. Det är är slutet för min kropp. Hehe, nej, det tror jag inte. Just kroppen, så länge jag tränar tänker jag äta mat. Jag älskar mat. Men hyn mår inte så bra, den är inte den bästa eller vackraste just nu. Men några smällar får man allt ta!

Imorgon så har vi inga lektioner alls i skolan. Men jag ska träffa Christina, Lina, Stina, Vendela och Lovisa i skolan vid 10.00 så ska vi utföra vårt sociala experiment på pendeln. Vad vi ska göra tänker jag inte säga, i alla fall inte än. Sen ska Lina, Aleese och jag åka till SACO-mässan. Jag älskar mässor. Luften är speciell. Appråpå det, R.I.P Bilmässan, böl. Men det blir nog en kanoners dag! Sen på kvällen har farfar bjudit med oss på middag och sedan opera på Boulevardteatern. Jag kommer nog vara jättetrött då men det ska bli trevligt! Det var tänkt att jag skulle gå ut efter men jag får nog hålla hårt i mina pengar med tanke på att de ska räcka till julklappar och sen utgång när vi slutar och sen till nyår! It will cost a fortune och just nu lever jag som en riktig student, alltså fattig eftersom jag sparar till la studenta!

Aja, jag tänkte inte skriva så mycket alls men alla som känner mig bra vet hur jag är. Nu ska jag kolla på dagens avsnitt av julkalendern så jag kan vakna imorgonbitti med att kolla på avsnitt 4! Mysigt!

Puss på er!


Inbjudan-layout & pengar

Pappa kom hem förut med ett litet jobb till mig. Hans chef undrade om jag kunde göra ett inbjudningskort till hans fest. Jag älskar att jobba med layout och design så jag blev bara glad! Nu har jag äntligen blivit klar med detta kort. Men programmet som jag använde mig utav är så dumt, det slutar alltid med att jag blir irriterad för att det inte gör som jag vill. Jag älskar Photoshop men jag brukar bara designa saker där eller retuchera bilder. Inte göra hela mallar för kort. Men i alla fall, nu är jag klar och jag hoppas chefen blir nöjd, annars kanske pappa får sparken (?). Hehe, nej det tror jag inte, men löneökning då? Nej, inte det heller, men chefen blir glad och det är det väl alltid ett plus!? :)

Saker som jag skulle göra idag om jag var rik:

1. Köpa upp Saab
Vi måste rädda Saab! Först och främst är det ett riktigt bra bilmärke. Alltså de tillverkar väldigt bra bilar och för det andra tänk hur många som förlorar sina arbeten. För det tredje, tänk den svenska ekonomin! Snart har vi inga stora svenska företag kvar!!

2. Köpa upp Hammarby handoll
De ligger back 900 000 kr för tillfället. Först tänkte jag bara skänka pengarna men mamma sa att det kanske är bättre om jag köper upp de istället (?).

3. Givetvis skänka pengar till organisationer som cancerfonder, barnfonder, förbättring av miljön osv.
Men det skulle jag göra regelbundet och det gör jag även idag, fast inte regelbundet då. Men om jag var riktigt rik så skulle jag skänka varje månad.

Jag tror inte man kan tro det här om mig men jag älskar att ge bort saker och göra andra glada med det. Det är så ofta jag önskade att jag hade pengar så jag slapp kolla på prislappen och ofta när man är och shoppar med kompisar som de säger "åh, den här kan jag inte köpa nu eller den har jag inte råd med" som jag bara vill säga "Är du säker på att du vill ha den?" och så skulle jag ta plagget (eller vad det nu är) ur händerna på de och gå till kassan och köpa den åt de. Det skulle kännas så bra i mitt hjärta. Alltså, jag är ju väldigt matriell av mig men det är ju inte bara så jag skulle visa uppskattning givetvis. Men det är någonting av allt jag skulle göra om jag hade mycket pengar.


Underbara fina dag

Hur otroligt fint har det inte varit ute idag!? Imorse var det -6 grader, sådär iskall ljusblå klar himmel, solen hade inte kommit upp än när jag gick till bussen. Påväg hem sen vid två-tretiden så skiftade himlen i alla olika färger, gult och orange och även rosa och lila på vissa ställen. Månen var också stor som en ostkaka, tydlig, gul och helrund. Det var så fint! Det är också så fräscht i luften när det är kallt ute, alltså lagom kallt. Det var skönt att burra in sig i sin vinterjacka och att man kan ha den utan att svettas ihjäl. Perfekt väder idag, bara lite snö som knastrar under skorna skulle inte sitta fel! Men det är nog för mycket begärt!

Jag håller på att fundera på vad man ska ha på sig på julafton och på nyår. Jag letar runt lite och hittar massor men frågan är, vad vill jag ha? Hur vill jag se ut? Vill jag ha klänning eller någon snygg topp/tunika? Vill jag ha kjol eller ej? Spets? Sammet? Silke? Pajletter? Glitter? Massor med bra frågor. Så nu sitter jag och klickar runt lite efter inspiration. Jag återkommer om jag hittar något fint!

Kram i kylan!


Tvåtimmarsdag i skolan

Nu har jag gjort en powerpoint till engelskatalet på torsdag. Likaså talkort! Jag börjar känna mig förberedd. Skönt!

Idag hade jag två lektioner i skolan. Jag gick 10-13, hehe. Så kan det gå när man har hoppat av samhälle C och matte C. Men som jag säger, jag är smart. Jag vet ju vad jag vill och språk är det jag läser mer utav istället och det är det jag behöver! Då fokuserar jag bättre på det också om jag inte har två svåra och tidskrävande andra ämnen! Även om mer kunskap aldrig skadar så ska man inte ta ihjäl sig heller, inte i onödan i alla fall!

Just nu sitter jag och lyssnar på Westlifes nya album Where we are. De sjunger så gulligt bra! Måste skriva upp detta album på min önskelista bland alla andra cd-skivor!

Kram på er!


Jag vill tillbaka


Jag och mamma på en modern grekisk teater,
ritkigt häftig akustik kan jag ju säga!



Här står vi alltid när vi är inne i stan


Jag och Emma i poolen


Vårt älskade hotell var urrivet, och instängt. Jättehemskt att se, vi har ju bott där i fem veckor sammanlagt ju!


Hit ska vi flytta, kanske inte exakt här, men området ser förhoppningsvis likadant ut!
Det finns ju en anledning varför de kallas luxuary villas....


Ja, namnet.... låter underbart tycker jag!


RSS 2.0