Fika med Elena

Idag kändes det skönt att sluta jobbet, byta om direkt till lite fräshare och snyggare kläder, sätta på mig högklackade gladiatorpumps och dra in till stan för att träffa Elena. Bussen och tunnelbanan var ca 40 grader varmt, men allting annat var riktigt trevligt!

Jag älskar min Elena. Hon är faktiskt bäst. Vi kan prata om allt och ibland behöver vi inte ens prata för att förstå varandra. Och vi behöver inte hålla på att förklara allting hela tiden utan vi greppar varandra bra. Men såklart, hon är ju min bästevän! Hon kom in i mitt liv i åttan och lyfte upp mig och det gör hon fortfarande. En bättre vän finns inte- helt sant!

I alla fall så tog vi en fika på vårt (börjar bli) stammisställe på Coffee by George i SOUK-gallerian. Det är så härligt att sätta sig vid de stooora glasfönstrerna och titta ner på alla möjliga olika människor. Det är så intressant! Vi diskuterar många av de som, "Han, så snygg stil!" eller "Hjälp, vad tänkte hon på, när hon tog på sig det där imorse, nej, hon tänkte inte alls!". Och jag ser det inte som elakt för vi känner ju knappt nån i massorna på Drottninggatan... som jag förövrigt inte gillar så jättemycket! Men det är kul att diskutera andra, hur de går, vilken frisyr de har, hur de matchat skorna med kläderna osv. Men jag förstår inte hur vi egentligen hinner med det, för vi har så mycket annat att prata om också! Vilket som, så var det underbart mysigt! Tur att Elena kommer hit imorgon igen. Då är det picknick med brudarna! :)

Jag köpte även ett linne och en body från H&M!


Bästa Elena



Och jag med mitt ruffs till hår!


Peace-linne, organic cotton


Protection is power-body med urringning på ryggen, Against Aids-kampanjen

En riktig sommardag

Igår var en riktig sommardag. Jag vaknade vid tio och gick direkt ut och åt frukost i solen sen solade jag i några timmar, det var härligt! Vid tvåtiden gick vi över till våra kusiner för att fira min farbror och vi satt ute på deras terass och fikade med jordgubbstårta, kan det bli bättre? Sen fick jag spring i bena och gick omrking och fotade i några timmar- en härlig dag! Det slutade med att Malin, Linda, Emma och jag gick ner till sjön och badade, superhärligt!

På kvällen vid niotiden gick Karro, Malin M, Dessi, Johanna och jag till Donken och käkade glass. Det var fortfarande så varmt ute att man kunde gå i shorts och linne. Jag älskar det! Vid elva-tiden gick jag hem, ringde Elena och pratade en timme så idag har jag varit riktigt trött på jobbet, men det är nog mest för att jag sovit så dåligt av värmen i mitt rum!

Bilder från farbrors kalas :)



Emma


Malin



Linda



Jag (Malin tog bilden :))

Teoriplugg

Att plugga teori sent på kvällen när man är trött är ingen höjdare om man vill lyckas, har jag märkt. Jag gjorde ett test på min körskolas hemsida. Jag har nämligen en användare där som har olika test anpassade just för det körkortet jag ska ta, A1-körkort. Det är så att jag gjorde det första testet förrförra veckan, tror jag, och nånting inom mig har legat och gnagt sen dess för jag fick underkänt då, rätt rejält... tror det var 49/70 och iofs. så har jag inte läst Körkortsboken än. Bara MC-boken och Vägmärken & Vägmarkeringar och det är inte så jättemycket teori. Nästan allt står ju i Körkortsboken. I alla fall så tänkte jag ge mig på att göra ett nytt test igen bara för att bevisa för mig själv att jag kan mer än så. Och det kunde jag.... men inte så bra alls som jag trodde 54/70 är fortfarande underkänt. Inte för att vara så självgod men jag är en väldigt bra förare och jag ser allt och lite till i trafiken och jag kan de flesta reglerna och det viktigaste- jag kör jäkligt bra! Så jäklans prov alltså! Jag mår illa vid tanken på teoriprovet och körprovet. Inte körprovet i trafiken utan Högfartsbanan och Krypkörningsbanorna. Jag känner att jag verkligen byggt upp någon mur för allt sånt. Jag älskar bilar och är säkert en skicklig förare där också (hmm... sa jag självgod?) men jag ORKAR INTE gå igenom allt igen och igen och igen för jag kör fan bättre än många som har körkort och jag kan mer regler än de som har körkort! Jag har också mycket erfarhenhet för att inte ha körkort och jag kör med ansvar och omsorg. Men jag vet att alla ska denna vägen vandra och inga undantag finns för mig den här gången. Måste jag vara så jäkla bekväm!? - Tydligen. Nej, jag är nog bara trött och att plugga nu gör väl ingen rättvisa i världen. Jag får börja läsa Körkortsboken imorgon... eller sanningen är att jag läst 50 sidor redan men det gör ju inte mig smartare. Nej, nu ska boken vara klar senast på fredag! På lördag blir det förhoppningsvis körlektion eftersom jag avbokade dagens lektion eftersom jag varit lite småsjuk. God natt! 


En sommarlayout

Så! Härligt med en sommarlayout! Helt knasiga och rätt omatchande färger men jag kände för att ha det lite crazy, just nu! :) Nya headern representerar mig mer nu än vad den gjorde förut. Rosen har jag fotograferat själv, tyvärr är den inte så jättesnyggt redigerad men jag orkar inte göra om den! Jag älskar att fotografera med systemkameror och gärna blommor! Sen är det min mc på högra bilden. Den ser så liten ut tycker jag på bild men den är inte så liten i verkligheten, tycker jag! Nu har även mina naglar börjat torka, det är tur det för snart ska vi åka till Jenny och fira hennes födelsedag i hennes nya lägenhet! :)



Nymålade naglar (dålig bild)... ser ut som jag har jättemycket vitt utanför- vilket jag inte har alls!

Blubb

Hej där! Just nu är bloggen under progress så den är inte jättefin just nu! Ska fixa klart allt när inte blogg.se krånglar så väldans mycket! Och när mina nymålade naglar har torkat! ;)

Inga ord, bara känslor

Inga ord, bara känslor. Eller jag sa ju att bloggen inte skulle vara full med känslor och skit- men det är nog fel trots allt. Känslor är en stor del av mig- av många skulle jag tro. Jag menar, man känner ju saker hela tiden. Känslor är det första man känner när man föds, right? Det är därför man gråter och skriker. Men vet ni vad... det är positiva känslor som känns! Jag känner mig rätt lycklig på länge. Bra va?

Idag så frågade en av mina kollegor på jobbet (tihi, jag får äntligen säga kollega!) om jag ville vikariera där när jag har tid, under skoldagar och på lov och så! Såklart man säger mer än ja! Jag älskar alla barnen och jag trivs så bra med de och alla som jobbar där! Jag har en jobbvecka kvar, sen så slutar jag och det kommer kännas jättetråkigt verkligen.. så jag hoppas det blir mycket vikariat för min del. För jag vet att jag kan klara av både jobb och skola samtidigt... bara skolan godkänner att jag jobbar då och då! Att jobba på en förskola/dagis är inget jag vill göra i framtiden men det ger en så mycket på vägen, erfarenhet och massor med roliga minnen. Barn har så mycket att ge i den åldern! Dagiset jag jobbar på är så trevligt och alla som jobbar där får en att känna sig som en av de- vilket betyder mycket för mig!

Jag håller nog på att bli lite sjuk, så ska nog krypa ner i sängen nu!
God natt!

Påväg till jobbet

Jag ska snart ta cykeln och cykla iväg till jobbet. Det är vecka #2 av 3 på dagiset och jag ser framemot att få komma dit och träffa alla underbart söta barn igen! Däremot lyckades jag aldrig somna igår men klockan tre stängdes mina ögon och öppnades direkt när klockan ringde vid sju. Jag hade hoppats på att få sova men inte nej. Vädret ute är grått men jag tror starkt på att solen kommer att visa sig snart så jag har shorts på mig! Den här veckan känns som den kommer bli riktigt bra! Håller tummarna för det! :)

Ha en bra dag!

Jag älskar solen

Nu ligger jag ute i trädgården på en filt och myser och smälter de nybakade sconsen jag fick till lunch! Äntligen lite sol och blå himmel- helt underbart! Jag börjar vakna till från helgens bravader även fast jag vet att jag inte lär komma upp ur sängen imorgon, fast jag inte alls är morgontrött. Pappa och jag kom nyss hem från ett varv med motorcyklarna. Vi körde först till Hellasgården då vi mötte upp mamma och Emma som skulle handla lite blommor och sen körde vi hem och vidare ut mot Brevik. Det gick riktigt bra- men det gör det nu förtiden och förhoppningsvis ska jag boka en tid till körskolan nästa lördag så pappa och jag kan köra dit med motorcyklarna. Jag vill nämligen ha med mig min mc dit ifall de vill ha ut mig i trafiken så vill jag köra med min älskling och inte den slitna mc,n från körskolan- av säkerhetsskäl.



 

Nä, nu ska jag njuta av solen!
Arrividerci!


Lyckad midsommar

Igår var en lyckad eftermiddag och kväll! Som sagt så var vi hos farfar och Emma, Malin och jag hade riktigt trevligt, tycker jag! Efter nio gick jag och Malin mot bussen. Malin skulle på någon fest i Tyresö och jag begav mig iväg till Elena i Nacka som hade sin brors och hennes vänner på besök. Det var riktigt trevligt hos Elena men tyvärr känner jag mig inte så mångordig så jag orkar berätta så mycket! Jag satt och pratade med Anton till halv sex på morgonen och sen vaknade jag och Elena klockan 9.00 på morgonen och var klarvakna. Tanken på mat eller nånting annat än vatten fanns inte i mitt huvud. Vi satt ute på hennes terass i någon timme tills vi frös och då gick vi in med Ceci och satt oss i deras ena badrum på värmegolvet och söng Disneysånger (det var mest Elena och Ceci som gjorde, jag kan inga texter). Jag lyckades ta mig hem framåt ett-tiden och drog direkt till Donken för att köpa mat (som jag inte alls kände för då heller, men tro mig, det behövdes). Pappa var gullig att komma och hämta mig där och sen åkte jag hem och åt och sov fram till middagen. Jag känner mig lite bättre nu men bättre har man mått! Riktigt trevligt sällskap var det igår i alla fall! Och utsikten från Elenas lägenhet och terass är ju inte lite fin!



Aldrig-kommer-bli-något-förälskelse

Jag har en såndär aldrig-kommer-att-bli-något-förälskelse på en riktig heting. Såndär crush när man blir riktigt förälskad i någon man vet att man aldrig kommer att få och som man egentligen inte vill vara tillsammans med, bara föreställa sig och egentligen är de så knäppt roliga (ja, jag vet, jag har inget bättre för mig). Åter till crushkillen så såg jag honom på Gröna Lund med Lina och Linda när vi var där för NRJ in the park. Jag orkar inte skriva ner allting för det var helt underbart så därför kopierar jag det jag skrev till min australienska kompis Alexander på Facebook (det var nämligen så att jag berättade om Milows framträdande först):

"But I wasn't going to tell you about Milow... I was going to tell you 'bout a band called Dead by April.... it's a swedish band! First I wasn't sure I was going to like their screaming or growling but they were so awesome! I promise! And the funniest thing was that the "lead singer" checked me out before the concert (or he looked at me twice and smiled at me, ('cause we were on the same restaurant)... and I was like: "Why is a guy with full of tattoos on his arms and his neck looking at me who has blond hair and pink clothes and no tattoos?") ... haha... and I didn't realize that it was THE LEAD SINGER FROM DEAD BY APRIL then! So I got pretty surprised when he suddenly was standing in front of me, on the stage and made a very very good performance... he and his band pretty much owned the stage! So I'm going to give you an order now to listen to Dead by April on Youtube or Spotify (if you have that :))... "Losing you" is their most famous song and I have a favourite song who's called "Trapped"... anyway... I thought I had a crush on the lead singer for a while... at least until I found out that he was 28, married and had two children... haha... it was just a little tiny crush on a rock star... just for a short while...! :D"

och vet ni vad Alexander kontrade med? ;)

"Not a huge fan of Dead by April I gotta say, buy dont ever say that its weird to have a crush on a 28 year old rock star who is married with kids, if that was weird then imagine how weird my crush on Angelina Jolie would be!"

Han är riktigt skön den där killen! ;)

Här är en bild på Jimmie från Dead by April från NRJ in the park, tagen av min mobil och zoomat- alltså inte världens bästa bild!


Tänk vad lite kan göra!

Här kommer min midsommaroutfit...



Jag älskar skorna! Och sen är det kul att träningen verkligen fungerar! Jag tycker äntligen det är kul att träna, delvis för att jag har haft kompisar, kusin, mamma, syrra att träna med och för att det ger resultat! Jag har äntligen blivit av med mina "lovehandles" som inte direkt är så älskvärda... och magen har blivit plattare. Armarna har blivit större, tihi, men jag tränar ju de så.. eftersom jag vill ha rätt stora och muskliga armar... sån är jag! Mina ben som jag har hatat har äntligen muskelspår börjat synats på vader och lår... tack tack tack! Min hy har också blivit mycket bättte *ta i trä* för tillfället... har gått utan smink i några veckor nu och det är så skönt att kunna göra det igen! På sista bilden har jag inget smink och jag tänkte inte ha det idag heller... kanske lite mascara bara! Förrestem så tycker jag min pärlbonad är asgrymtsnygg... jag fick den av min sötis-Vendela! Handmade by her... det är inte alla som har sån tur som jag!

I alla fall så gäller det att fortsätta i lagom takt med träningen (har tränat lite för mycket och har dessvärre fått skador av det, men jag får skylla mig själv)... jag kan inte krympa mitt skelett och därför kan jag inget än att vara nöjd med mig själv just nu. Jag är stor och det kommer jag alltid att vara, men jag kan påverka allting annat! Mitt hår är äntligen långt nu också! Det känns positivt! :) 

Midsommarafton

Idag är det midsommarafton! Ska firas med släkt och vänner! Först blir det av till farfar next door. Mamma, Emma och jag ska gå lite tidigare och förebereda saker och ting och laga lite mat. Mamma har gjort världens godaste jordgubbstårta som jag knappt kan bärja mig att hugga in i!
Senare på kvällen ska jag till Elena för hon och hennes brorsa har lite vänner på besök och då tänkte jag gästvålda de! Jag saknar min Elena, för tillsammans är vi otroligt bäst!

Jag ska snart gå och byta om, lägger upp en bild sen när jag är klar, för här ska det bli massor med bilder i bloggen! :)

Börjar om

Att jag mått bra de senaste åren är ju till en överdrift. Jag tror faktiskt inte det är så hälsosamt att må bra ena stunden och andra stunden må skit. Verkligen skit. Och det är precis det jag har gjort i några år nu. Mått skit, rent allmänt. Jag gör det fortfarande ibland.. går ner i någon djup svacka men sakta men säkert klättrar jag upp igen, för att jag vet att jag är starkare än så. Jag älskar livet. Jag älskar verkligen livet och jag älskar mitt liv, min familj, mina vänner och jag gillar mig själv- för det mesta. Men när jag är i en sådan svacka så älskar jag inte så mycket av det ovanstående och jag orkar inte hamna där igen, jag orkar inte. Jag har för det mesta lyckats bita ihop och ha en glad fasad mot de flesta. Tyvärr har min familj fått tagit skiten. Jag orkar inte säga att "det kommer ske en ändring" för så länge jag inte vet varför jag mår så ibland, kan jag inte göra något. Men nu, just nu mår jag bra. Och jag ska ta tillvara på det också- för jag vill inte hamna där igen.

Jag har valt att ta bort lösenordsskyddet, dels för att jag skriver mindre med det och vet att jag behöver skriva av mig. Dels för att det är roligare att ha en publik blogg... för mina vänner- även om jag själv förstår att det inte är så många som lär läsa den längre så blir jag glad över de som orkar igenom det här!

Min blogg nu ska handla om mitt liv utan de flesta känslor. Jag bedövar mig rätt rejält- för annars kommer det bli som röran här ovan! Jag har också valt att behålla några av inläggen som jag skrev när jag hade lösenordsskyddat just för att de inte var något drastiskt och speciellt. 

Jag ser framemot att börja skriva igen- för jag har så mycket att berätta om!

RSS 2.0