Vad har hänt!?

Det här blev ju inte så lyckat. Jag hinner aldrig uppdatera. Full rulle i mitt liv. Saken är den att jag knappt sitter vid datorn längre och så glömmer jag bort att jag kan blogga fula inlägg från iPhonen också. Men jag vill fortsätta uppdatera, får se hur det går. Så vad har hänt? Too much. Skivor hit och skivor dit, mc/racekvällar, tid med älskade bästevän<3, övningskört en del, inventerat på Åhléns, varit med mina fina kompisar, varit och sett olika filmer på bio, ätit mycket och tränat för lite pga sjukdom, blivit bättre, solat solarium för första gången i mitt liv, OCH jag har träffat min Fredrik<3 han är bäst :) Jag känner att jag äntligen börjar hitta tillbaka till mig själv igen efter vad som hände i början på året, sen perioden efter det levde jag i någon konstig värld där jag inte kände nått för någon och gjorde saker jag inte är så nöjd över, men man lär väl sig på sina misstag. Men tänk att det finns så många människor som är så elaka och fulla utav skit, asså, generellt talat. Anyhow så vet jag vilka som är mina vänner och resten vet jag vad jag har de. Sen så är jag inte dum, jag är bara väldigt bra på att spela ;) haha. Vilket iofs är jävligt kul. Men jag behandlar iaf alla som de behandlar mig, lätt som en plätt dudes! Anyway, det här är en kort sammanfattning av mycket. Idag jobbad jag och Karro på Sjöhistoriska, vi delade ut flygblad, imorgon också. Men nu ska vi Öringebrudar hem till Ida och mysa. Puss å kram!

A lot

Hej hopp! Inte så bra uppdaterat här nu igen. Vad ska jag göra med mig själv? Det händer ju så mycket som jag vill dokumentera men inte dokumenterar. Jag kan säga att veckan som kommer nu så kommer jag ha prov och redov.tillf. varenda dag i skolan. Men det är slutklämmen nu så jag står lugnt ut. Måste ge järnet nu i slutet. Men utanför skolan så händer det ganska mycket också. Lite för mycket för att skriva ner bara sådär. Får ta det vartefter liksom. Om man ska gå till det mer ytliga så har jag shoppat en del, trots att jag inte har pengar, fast jag har inte shoppat så mycket då. Men jag får allt ta och visa det senare. Nu ska jag snart ut på en promenad med en underbar person <3. Nu blir ni allt nyfikna va? ;) Det får ni allt ta och vara ett tag till! Hehe, förlåt sötnosar! :) Puss på er!


Inför valet, en liten historia

Med önskemål att jag ska lägga ut denna historia på bloggen så gör jag det. Kan vara väldigt bra att tänka på nu till valet! 


Här kommer en liten anekdot kring rättvisa i samhället och vad vissa ideologiska inriktningar bygger upp sina röstvärvningar på…


Läs och begrunda!

 

10 personer går dagligen ut för att äta middag. Notan blir 1000 kr.

Notan delas på samma sätt som skatt betalas:

- De första fyra - de fattigaste - betalar ingenting;

- den 5:e betalar 10 kr

- den 6:e betalar 30 kr

- den 7:e 70 kr

- den 8:e 120 kr

- den 9:e 180 kr

- Den 10:e personen, den rikaste, betalar 590 kr.

 

De 10 åt middag på restaurangen varje dag, nöjda med uppgörelsen.

Tills en dag, då ägaren till restaurangen gav dem rabatt.

"Ni är så bra kunder", "jag ger 200 kr rabatt på era middagar."

Middag för 10 kostar nu 800 kr.

 

Man ville fortfarande betala middagen som skatter betalas.

De första 4 påverkades inte, de fick fortsätta äta gratis.

Men hur skulle de andra 6 göra - de som betalade?

Hur skulle de dela upp rabatten på 200 kr så att alla skulle få sin del?

De insåg att 200 kr delat med 6 blir 33,33 kr.

Men drog de bort det från varje persons andel skulle den 5:e och 6:e personen få betalt för att äta.

Restaurangägaren föreslog att det vore rättvist att reducera varje persons nota proportionellt.

Han räknade ut de belopp varje person skulle betala:

- resultatet blev att även den 5:e personen fick äta gratis

- den 6:e fick betala 20 kr

- den 7:e betalade 50 kr

- den 8:e 90 kr

- den 9: 120 kr

- den 10:e personen betalade 520 kr istället för tidigare 590 kr.

Alla fick lägre pris än tidigare och de 4 första fick fortsätta äta gratis.

 

Utanför restaurangen började de jämföra vad de sparat.

"Jag tjänade bara en tia av rabattens 200 kr, "började den 6:e personen.

Han pekade på den 10:e : "men han tjänade 70!" "Precis," sa den 5:e personen. "Jag sparade också bara en tia.

Det är orättvist att han fick sju gånger så mycket som jag!" "Det är sant!" skrek den 7:e personen. "Varför ska han få 70 kr tillbaka När jag bara fick 20?

De rika ska alltid få det bättre!" "Vänta ett tag," skrek de 4 första, "Vi fick ingenting! Det här systemet utnyttjar de fattiga!"

De 9 personerna skällde på den 10:e och kallade honom för utsugare som sög blodet ur de fattiga.


Nästa kväll kom inte han till middagen, skönt tyckte de andra 9, satte sig ner och åt.

När notan kom upptäckte de något viktigt. Det fattades 520 kr.... 


Sätt in det här i ett samhällsperspektiv så ser man ganska tydligt vad som händer....
 


I Lysekil

Kära vänner! Nu har jag varit här i Lysekil i ca ett dygn. Det är en mysig stad med trevligt folk på dagtid. På kvällen/natten är det mycket fylla och inte för att vara elak men många här är väldigt överviktiga och ser ganska billiga ut. Sen är staden väldigt sliten men ett plus är de nybyggda husen som ligger precis vid havet och kajen, trots att det blåser och det inte lite. Igår spelade Emma en match och den vann de, likaså de andra två matcherna idag vilket är kul! Igår så käkade vi i familjen tillsammans med andra föräldrar i laget på en mysig restaurang, det var gott och jag drack goda drinkar, såklart! :) Sen spenderade jag kvällen med att prata i telefon med en väldigt bra person samtidigt som jag blev bjuden in på massor av olika fester. Jag tackade nej till alla, speciellt när en 35-åring ville bjuda in mig till någon äcklig lägenhet, euw. Idag har vi shoppat! Helt underbart! Jag har äntligen köpt en studentklännig från Hunkydory, den var lite Greklandinspirerad. Ni ska få senare :) Sen köpte jag äntligen mina Converse! Sen en skitsnygg bikini från Puma, löpartights från Nike och ett träningslinne (riktigt coolt) och en vattenflaska från Adidas! Massor med fina grejer och givetvis massor med pengar... Nu ska vi gå och käka på en brygga. Jag är mätt så för min del blir det bara ett glas vitt vin, kanske en efterrätt också, hehe! Nu ska jag lyfta på min rumpa från läktaren som orsakar enorma smärtor i ryggen och gå ut och publicera detta inlägg. Har ingen täckning eller internet här. Hoppas ni har det bra i det kalla vädret hemma! Här är det ganska varmt förutom blåsten och ganska okej väder, sol imorse :) Puss & kram!

Mina brillor, uppsats & Lysekil!

Jag kommer inte ihåg om jag sagt eller skrivit det här men mina Armani har gått sönder! :( Alltså mina älskade solglasögon! Ett allvarligt fel också. Så jag bad pappa fixa de nu så nu håller han på där borta. Det roliga var att han kom med ett par andra som jag helt glömt bort. Mina Chanel! De gick sönder precis när jag köpt de, en miniminiskruv lossnade och nu har han fixat de. Jag tror jag köpte de 2006 eller nått. Men de är ganska snygga, dock så har de guldfärgade dekorationer och jag är mer silver, men det funkar iaf. bättre än mina fula rosalila brillor från H&M Diveded som jag inte har nån aning om varför jag köpte dem.

Anyhow, bloggandet är min lilla paus i psykologiuppsatsskrivandet. Det är typ samma paus som för de som läser skolböcker och skolmaterial dagarna i ända och såfort de har en paus så läser de en roman eller nån annan bok som är utanför plugget. Det tycker jag är imponerande för tyvärr så har läsning blivit läsning för mig. Så för mig är det ingen avkoppling att läsa någon bok, och tyvärr eftersom jag slukade böcker förut! Men things change! Jag är iaf snart klar med uppsatsen. Måste låta den vara ett tag nu så jag kan se och fylla i det jag har missat sen. Jag tar med min älskade bärbara dator på bilfärdis så kan jag fortsätta där!

Ja, så vart ska jag? Till Lysekil! Emma ska spela handboll så vi ska titta. Det var jättemysigt förra året så jag hoppas det blir kanon i år också! Jag har faktiskt sett framemot Lysekil sen vi lämnade staden förra året, hehe.

Nej, asså jag borde blogga från mobilen oftare på så sätt svamlar jag inte i väg och jag håller inläggen lagom korta. Nu ska jag nog ut på en prommis, behöver luft! Puss på er, bloggar från bilen och Lysekil! <3


Ett positivt inlägg

Nu tillåter jag mig själv en liten paus i pluggandet. Håller på att skriva en uppsats i psykologi om idrottens påverkan på ätstörningar (både positivt och negativt), jätteintressant faktiskt men mycket jobb!

Stod nyss och speglade mig och tänkte "men min kropp är ju faktiskt inte så illa". Och kan ni tänka er att jag tänker det när jag inte har tränat på tre veckor och jag har "söndag hela veckan" då jag sväller upp till en rund padda. Jag blev så glad att jag känner och har känt mig nöjd nu i några dagar. Det låter ju jättehemskt men jag brukar inte vara nöjd när jag inte tränar. Men jag känner att jag tror att jag kan börja acceptera hur jag ser ut. Det jag kan göra med träning är att göra mig fastare och aningen lite lite smalare, men inte mycket. Nu har jag höfter (även när jag tränar men lite mindre), men förförsta gången så ser jag charmen i det och de kvinnliga formerna. Jag tror att man måste lära sig att acceptera sig sen går det alltid i perioder, iaf för mig. Alla ser olika ut och är inte det egentligen underbart!? Nu låter det som jag aldrig är nöjd med mig själv men så är inte fallet. Det är bara så olikt mig att gå förbi min spegelbild och gilla det jag ser när jag snart inte tränat på en månad, magen putar lite och jag gillar det ändå. Nu ska jag klappa mig på axeln, tänk vad positiv jag är! :)

Igår köpte jag Spotify Premium, tummen upp för det! Sjukt mycket bättre ljudkvalité och underbart att kunna ha musiken i iPhonen. Jag <3 Premium.

Igår var jag ute och övningskörde bil igen. Gick bättre än nånsin. Körde bara för snabbt en gång, tihi men det var så jäkla snyggt så då var det tillåtet, hehe. Annars är farten det jag har problem med, men pappas bil har en alldeles för bra motor så det är faktiskt en av anledningarna till det. Men igår var jag lätt på foten, som vi säger i denna familj! ;)

Idag, nyss, kom Emma ner med ett kuvert med resultatet från högskoleprovet. JAG KLARADE DET!!!! Jag hade lagt ribban lågt vid 0.1 poäng vilket är 33-38 rätt och jag klarade det med en rätt rejäl råge. Jag är chockad över min insats faktiskt och riktigt glad att jag nu hamnar i båda sökgrupperna till högskolan, wihoo! :D

Dessutom så har vi som fick fel på texten därbak med studentmössorna fått en jacka, en handduk och ett par flipflop från ABC-gruppen. Riktigt bra fixat Jossan! :)

Herrigud, bortsett från förkyldningen och mensvärken så skulle allt vara nästan perfekt nu! :D En awesome dag this far! :)


En till dag hemma

Idag förblev jag hemma. Jag kom sent på söndagskvällen ihåg en svenskaläxa jag hade tills idag som jag inte gjort. Så imorse ställde jag klockan på 05.30 och gick upp 06.00 för att göra den. Och det gjorde jag, och åt frukost och duschade. Men trots med tabletter i kroppen mådde jag inte alls bra så jag kröp tillbaka upp i sängen. Från lunch så pluggade jag konstant i sex timmar, jag fattar inte hur jag orkade för mitt huvud fungerar inte särskilt bra! Jag är så stressad över så mycket nu och jag blir alltid extra stressad när jag är sjuk och missar massor med saker. Men jag hoppas att jag är frisk till helgens äventyr och att jag inte smittat ner mina föräldrar tills dess. Jag återkommer till vad vi ska göra! :) Nu ska jag återvända till Top Model! KRAM!

Sjuk

Suck. Är jätteförkyld. Kan inte andas, halsen gör så ont, likaså lungorna och hostan är nästan tillbaka, aja det finns inte så mycket att göra nu förutom att ta det lugnt och bli frisk! Ligger i sängen och kollar på Debatt Valspecial på Svt1, ganska intressant faktiskt! Bara för att följa upp ett tidigare inlägg: Vattenfall ger tillbaka 45 miljarder svenska kronor per år till svenska staten, någonting att tänka på när man väljer elbolag. Sen kan man också tänka på hur mycket svenska staten var tvungna att betala säkerhetspersonal (vakter, poliser och civilpoliser) nu när Vattenfalls senaste årstämma ägde rum pga alla organisationer som förstör. Det är tråkigt att det ska behöva vara så!

Failure

Nu är det skärpning som gäller för min del! Jag blir så trött på mig själv! Nu har jag snart inte tränat ordentligt på tre veckor pga sjukdom och vad gör jag då? Äter!! Och inte som en normal människa, utan massor! Jag suger! Varenda dag den här veckan har varit värre än nån annan dag fast jag lovade att bara äta normalt, bra frukost (inkluderar inte en halvliter smoothie, vad är det för fasoner!?), lunch och sen middag, sen en frukt på eftermiddagen om jag skulle vara hungrig. Jag har verkligen problem med mängden mat imellanåt också. Min kropp är redan förstörd efter 2-3 veckor. Och nu, äntligen så har förkylningen brutit ut så nu blir jag också beroende av nässpray som tar dygn med sömnlösa nätter att vänja av. Yepp sånt är livet! Men vet ni vad? Jag är glad att jag är så medveten om vad jag gör och hur jag är. Det gäller bara att ha diciplin vilket jag vet att jag kan ha om jag bara vill! Men sen blir jag så stressad när jag har 1-2 skivor eller fester varje vecka nu i maj= alkohol eller intag av socker och kalorier. Hmm... det här kommer bli svårt men som vi alla vet: Vill man så går det (trots att träningsabstinensen får än att må både psykiskt och fysiskt dåligt)! Nu ska jag äntligen få sova, kommer nog slockna direkt! Puss och sov gott!

Valborg 24h

Okej. Nu har det hänt så himlans mycket. Från 30 mars kl. 8.00 - 1 maj 08.00 så var jag vaken. Detta får skrivas i punktform.

1. Vaknar och äter frukost med mami som tagit ledigt
2. Mami och jag åker till centrum och jag lånar lite böcker
3. Mami och papi (som jobbar hemma denna dag) och jag åker till min skola
4. Jag möter upp alla sötisar i klassen och vi beger oss mot torget
5. Mösspåtagning!! Massor med föräldrar, släktingar och annat folk, riktigt sentimentalt och trevligt!
6. Mami, papi och jag åker till Sickla och käkar god glass och handlar
7. Mysmiddag med grillning med familjen
8. Familjen drar till brasan i området och träffar Malin, Linda, Kristina, Lars-Åke och farfar, det var jättemysigt!
9. Emma och jag möter Elena vid busshållplatsen och vi traskar hem till oss
10. Elena och jag dricker vin och cider och äter jordgubbar med vaniljglass sittandes på mattan i mitt rum, mer än mys!
11. Nån gång sent så får vi idéen att dra ut, vilket vi iofs planerat. Så vi drar till Trollbäcken.
12. Vi anländer och Richard och hans kompis Fredrik möter upp oss och vi vandrar till Fornudden där de andra grabbsen är.
13. Efter mycket om och men, rötter och stenar så kommer vi fram. Där var det massor med killar och en brasa.
14. Vi kände ganska många där vilket var jätteroligt. Vi snackar och myser!
15. Tillslut är det bara Richard, Elena, Sebbe och jag kvar, så vi sitter där fram tills 04.30 tills vi går hem till Richard och värmer oss.
16. Meningen var att vi skulle sova men Sebbe snarkade så högt att ingen kunde sova.
17. Elena och jag vandrar mot den första bussen som går.
18. Jag ligger i sängen 08.00

HÄRLIG VALBORG MED MÅNGA ORD!!!


Jag vet inte vad jag gör för min och hur jag ser ut men mösspåtagning!! Linas bilder :)


En del av alla oss 3:or under mösspåtagningen!


RSS 2.0