Skansen & stadsvandring

Usch vad kallt det börjar bli ute nu! Det är dock fortfarande alldeles för varmt för en Goosejacka men alldeles för kallt för en höstjacka, och visst, det finns någonting mitt i mellan det, men det känns också för varmt förtillfället.

Imorse tog jag direktbussen in mot stan och mötte upp alla sötisar i klassen där. Sen åkte vi till Skansen för att gå en guidadtur, då vi fick se svinalängorna där och lite annat från 1800-talet. Efter två timmar tog vi färjan in och åt på ett fik i Gamla stan innan vi gick och mötte upp vår gamla rektor (nuvarande SYV) för att gå en stadsvandring på Söder. Det var helt underbart väder, som sagt kallt, men himlen var djupblå för att vara höst och solen lyste starkt och var rätt varm.

På vägen hem från Gullmarsplan så såg jag en jättesnygg kille. Han skulle med samma buss som jag så han satt på bänken och väntade. Då jag gick förbi råkade jag kolla in i hans ögon som hade en jättespeciell färg och var väldigt fina! De var nästan ljusgrå hans ögon, riktigt coola! Sen lät jag han gå före mig på bussen (och då hann jag spana in honom lite mer, tihi) och han var verkligen riktigt snygg, går inte att beskriva för han såg inte ut som "alla andra", han hade ett väldigt eget utseende! Om jag skulle gissa ålder så skulle jag tro att han kan vara allt från 16-19, men skulle nog tro att han är 92:a eller nått. Har aldrig sett honom förut och jag vet att om jag hade sett honom så hade jag kommit ihåg det! 

Elena är påväg hit nu, så ska vi göra i ordning oss inför Malins födelsedagsmiddag! :) KRAM!



Christina & Lina på Djurgårdsfärjan, påväg in till Slussen


Lovisa & jag

Stockholm i mitt hjärta


Lina ballerina

Jag


#400

God morgon!

Idag är det en stor dag i min blogghistoria, detta är 400:de inlägget! Det är egentligen inte så många inlägg om man drar ut de över tiden jag skrivit men jag har skrivit ca 200 inlägg sen jag började blogga igen, alltså sen sommaren!

Jag gick upp en halvtimme tidigare idag för att hinna tvätta håret och föna det och det resulterade i att jag blev klar väldigt snabbt. En timme tidigare än bussen ska gå, herregud vilket tidspessimist jag är! Men jag hinner kolla extra länge på Vakna med the Voice och ta det lugnt, vilket är trevlans! 

Om mindre än en halvtimme ska jag gå till bussen och åka mot Skansen, men har lite småsaker att fixa innan. Hoppas ni får en bra dag! 

 

 

 

 


Tuesday

Kom hem vid halv fem från en dag innehållande, praktiskt taget, bara föreläsningar. En del intressanta och en del mindre intressanta. När jag kom hem passade jag på att ringa Swedbank för att koppla ihop mitt bankkonto med deras bank så jag får mitt studiebidrag, men tror ni att det gick? Nej, självklart måste jag besöka denna bank för att fixa detta, tjohosan i trosan vad roligt! Sen har jag skrivit ett mail till vår SYV, han ville att jag skulle skriva vad jag ville ta upp till vårt SYV-möte på fredag. Jag har ju massor att ta upp och det syntes i mailet, för mailet blev faktiskt rätt långt! Men jag intresserar mig för min framtid, jag är rädd för att det ska bli pannkaka av allt efter gymnasiet MEN jag tänker inte låta det ske så därför tar jag tag i det redan nu (eller redan och redan), just för att göra det bästa utav saken.

Imorgon så ska vi till Skansen, ska bli mysigt! Efter det ska vi tjejer i klassen äta lunch i stan och sen ska vi dra vidare för att gå på stadsvandring vilket också ska bli mysigt!
Senare på eftermiddagen kommer Elena hit. Vi ska göra oss i ordning för att sedan bege oss till födelsedagsbarnet Malin, som fyller 18 år imorgon. Det blir middag hos henne, mysigt!

Hann med att ta ett kort på moi denna vackra men otroligt kalla morgon!


Vi börjar från topp till tå;
Mössa - Stockh lm
Halsband (som ej syns) - Friis & Co
Halsduk - Esprit
Kofta - Vila
Linne - MQ
Armband - Ms Bijoux
Jeans - Levis
Och på fötterna har jag ett par svarta stövletter som inte syns
på denna bild!


Ett litet kvällsinlägg

Nu har jag kommit hem från ett roligt träningspass med Lina. Vi var jätteflummiga och trötta så det blev humor på rätt låg nivå, hehe, men kul var det! Jag tror vi höll på att diskutera vad vår underbara lärare Camilla heter i efternamn i tjugo minuter och det ena efter det andra förslaget blev knäppare och knäppare. Men så är det med Lina och Annelie. Men jag tror vi kom fram till vad hon heter, men är inte helt säker ändå..

Banan- och hallonkakan blev suuuupergod och hela familjen tyckte den var riktigt god och tog till och med om! Det blev en god mix med de söta bananerna och de syrliga hallonen. Mums! Mästerkock I am... not! Men på god väg! Jag glömde ta en bild när kakan blev klar, men jag har en bild när den är på väg in i ugnen, tjohoo! God natt på er!


Jag är så trött, så nu blir det duschning och sedan krypa ner i min sköna säng, gäsp!


Banan- och hallonkaka

Nu sitter jag i köket, har precis kastat i mig tre mackor med kalkon och smältost! Kom hem från skolan efter halv fem och då satte jag igång med att baka en banan- och hallonkaka, så nu är den i ugnen! Om 20 minuter är den klar, då ska jag gå och byta om och sedan bege mig mot Friskis & Svettis för att gymma med Lina. Jag känner att om jag tar det lugnt nu så kommer jag att somna så jag ska passa på att plugga lite, hålla mig sysselsatt! Sen när jag kommer hem från Friskis blir det middag och banan- och hallonkakan jag bakat till pappa i namnsdagspresent. Kramis!


Me in da kitchen


Lunch @ Vapiano

Har precis kommit hem från en tur på stan med Elena. Vi lunchade på Vapiano på Sturegatan och det finns inte så mycket att säga mer än att deras pasta är utsökt! Portionerna är lagom stora, man blir supermätt men ändå inte för mätt, helt perfekt alltså! Nu ska jag städa och ikväll blir det träning! Måste även hinna med att plugga och läsa ut de sista sidorna i min bok till imorgon! Ciao!


Pomodoro e mozzarella

 
Elena & Jag


Mysig lördagskväll

Åh, det var så mysigt hemma hos Christina igår! När jag kom hade Christina lagat middag åt oss, först ett kryddbröd och sen pasta med baconröra och parmesan. Även en jättegod tomatsallad, mums! Sen drack vi hemmagjord saft också! Vi hann med att spela Guitarhero och baka en plommonkaka innan Philip, Axel och Mats kom. Philip går i 3a i vår skola och Axel och Mats tog studenten från vår skola 2009. När de kom gjorde vi en till efterätt; stekta äpplen med en knäckig, god sås med glass! Efter vi ätit massor med gott så sjöng vi Singstar och tävlade i lag. Mitt lag vann båda gångerna, kan vi se den gemensamma nämnaren där? :D

Nu ska jag springa till bussen, ska in till stan och träffa Elena! Kraaaam


Påväg till Chrille

Nu drar jag hem till Chrille! Det ska bli supermysigt och det känns som jag behöver komma bort för att slippa tänka på att jag just blev "dumpad" av en kille jag började tycka rätt mycket om! Men no hard feelings där, jag menar, om han inte vill lära känna mig bättre och väljer annat framför mig, då har han gjort sitt val och gått miste om mycket. Men det gör inte mig nått, även om det inte är så kul just nu så är det inte jag som har förlorat i längden! Hehe...


Jag har på mig min nya kofta från MQ!


Att tänka till det positiva

Sen jag var ungefär 14 år fram tills nu så har jag mått till och från rätt dåligt. Jag har inte vetat varför men jag har haft olustkänslor och varit missnöjd med tillvaron och inte känt mig hemma nånstans mer än hemma i huset. Jag kände mig svart på insidan och var nästan alltid nedstämd. Jag tror att det hade mycket med tonåren att göra, alla hormoner som svallar och att allting verkligen känns som en berg-och-dalbana. Jag har, trots detta, försökt att aldrig visa mig så mot andra, kompisar i och utanför skolan. Jag tror att det är väldigt få som skulle minnas mig som "svart och nedstämd", kanske inte ens någon. Men min familj har sett mig såhär i väldigt många år, jag tycker synd om de, men någonstans måste man få "ta ut sig" även om det aldrig är okej att ta ut något på någon annan, så tål familjen mer än vad kompisar skulle göra. Jag minns hur jag ofta kände i ettan och tvåan, då jag log, så gjorde det ont på insidan för jag var ju egentligen inte glad, allting kändes ju så fel! Jag minns att för varje gång jag log gjorde det bara ondare och ondare på insidan. Men jag visste inte varför, för jag hade det ju ändå bra!

Nu under sommarlovet började det svarta inom mig försvinna, sakta men säkert. Det var ingenting jag märkte förens när skolan satte igång och jag plötsligt såg saker ur en helt annan synvinkel. Jag har inte på flera månader känt det svarta, tomma och ordlösa inom mig och det känns som en befrielse. Det låter kanske konstigt men det känns som att jag äntligen börjat hitta mig själv, veta vem jag är, även fast jag aldrig skulle kunna beskriva mig själv, för att det skulle vara för svårt. Men jag kan äntligen le och inte känna det svarta inom mig växa och jag kan äntligen vara glad för egentligen ingenting. Det är den personen jag är! Den glada som ser på det mesta med en positiv inställning. För positiv, det är jag, åtminstone var jag det fram tills jag var fjorton. Sen tog det negativa över. Men det positiva är här igen och det är här för att stanna, I can feel it!

Jag älskar livet. Jag kan uppskatta saker som att gå upp morgonen när man är riktigt trött eller när man har lite ont i huvudet. Det låter konstigt om något men vet ni varför jag uppskattar det? För att jag får känna känslan att vara trött, för att jag kan gå upp på morgonen, för att jag har två ben, trötta, möra och sega men jag har två ben jag kan ställa mig på klockan 5.40 på morgonen. För att jag kan känna att jag har lite ont i huvudet men för att det beror på att jag har lite vätskebrist eller bara är lite trött inte för att jag kanske inte fått mat på en vecka. Förut skulle jag bara sett på det negativa och trycka ner mig med det. Alla småsaker blir så stora. Jag hade tyckt att vara så trött på morgonen hade förstört min morgon för då skulle jag vara trött hela dagen i skolan och så vidare och då skulle jag kunna klaga över det hela dagen. Nu, om det händer något mindre bra, så ser jag till det positiva och fokuserar på det. Och, även om livet inte alltid är tipptopp så mår jag så mycket bättre bara utav att tänka så!

Vad vi vet, så lever vi bara en gång. Varför då inte göra det bästa utav livet? Sen har alla olika definitioner av "bästa" men om man mår dåligt, varför inte gå till en terapeut eller psykolog? Eller till skolkuratorn eller prata med någon som kan lyssna och sen komma med råd? För oftast behöver man någon annans synvinkel för att komma ur sina egna insnurrade tankar. Jag har haft sådan tur att jag alltid kunnat prata med mina föräldrar och att de funnits där för mig. De stöttar mig i ur och skur och är alltid helt ärliga om allt. De räddar mig gång på gång. Men alla har inte sådan tur och då kan det vara bra att prata med någon annan. Eller om man har föräldrar man kan prata med men behöver någon annans synvinkel utöver deras, så varför inte prata med en psykolog eller så också? Jag pratade inte bara med mina föräldrar då jag mådde som sämst, jag pratade med andra personer också, just för att få andra råd och andra synvinklar. De har hjälpt mig att ta mig igenom en tuff period i tonårslivet och jag är evigt tacksam.

När man mår dåligt så är det inte lätt att vara trevlig mot personer i sin omgivning. Även om man försöker så utstrålar man lätt negativitet eller annat. Jag hade verkligen inte lätt med mig själv när jag tänker tillbaka (och det var ju inte för så länge sen jag kände så här). Ett exempel är att jag hade svårt att låta folk komma mig in på livet, speciellt killar, alltså killar jag tyckt extra mycket om. Jag fick panik så fort killen kom närmre och närmre, skulle lära känna mig djupare osv. Delvis var det för att jag var så osäker på mig själv, utseendet och personligheten. Delvis var det för att jag visste att i sådant tillstånd jag var i, så var det egentligen inte läge för att ha en person att bry sig mycket om när jag knappt visste hur jag skulle bry mig om mig själv, hur jag skulle bry mig om mitt inre.
Jag stötte också bort vänner som kom nära mig, jag fick panik och kände mig kvävd, fast det enda de hade gjort var att bry sig lite extra och inte alls gjort något fel. Trots att jag var mitt uppe i olustkänslornas krig inne i min kropp så tänkte jag då och då; vad är det jag gör för något? Jag förstör för mig själv men inte minst för de jag har i min närvaro. Och kriget kunde nog ha gått vidare inom mig om jag bara tänkt; jag förstör för mig själv, men det var vännerna och familjen som jag inte ville förstöra för. De hade ju inte gjort något och de förtjänade inget av det! Även om jag inte gjorde någonting medvetet så stötte jag dem ifrån mig. Och i slutändan så gör man det bara värre för sig själv. När man tillslut stöter ifrån sig sina vänner kommer de tillslut inte höra av sig och tillslut kommer man stå där ensam. Och ensam är det nog få människor som vill vara.

Det låter som det ska vara så enkelt att ta sig i kragen och "bara må bra" och vara positiv men det är nog bland det svåraste som finns. Man behöver människor i ens omgivning som stöttar en, man behöver ha saker att kämpa för och man måste ha mod och styrkan att våga ta tag i sig själv och göra saken till det bättre. Det är så svårt, men att jobba med sig själv är också ett utav det bästa man kan göra för att man lär känna sig själv bättre och man mår bra av att sprida glädje omkring sig istället för tvärtom.

Jag är rädd. Jag är rädd att få tillbaka olustkänslorna och bli fast i mig själv igen. Det är jag. Därför jobbar jag med mig själv hela tiden. Nu, de senaste två månaderna, har två saker hänt mig som har varit rätt extremt jobbiga, men i vanliga fall skulle jag knappt kunna se ljuset efter händelserna, men nu har jag sett ljuset nästan direkt efter. Visst har jag varit lite ledsen för det får man vara, men jag har sen tagit mig i kragen och tänkt på det positiva och vad jag fått ut av det dåliga. För allting kommer med både positiva och negativa sidor. Det får man inte glömma. Det handlar bara om vad man väljer att se på, det positiva eller det negativa och det kan bli avgörande till många saker.

Det är bara man själv som bestämmer över sitt liv, det är bara man själv som kan ta kontroll över sig och göra det till något bättre. Sen är det nog lättare med hjälp på traven, men man kan alltid hjälpa sig själv. Bara genom att inse ”Jag tror jag behöver gå till en terapeut eller psykolog, för mina tankar är alldeles svarta och jag mår inte bra”, det är ett så pass stort framsteg att man ska vara stolt över sig själv. För man måste komma ihåg, man gör det för sin egen skull, för att man själv ska må bättre! Sen så kommer folk i ens omgivning också må bättre och vara gladare, vilket är ett stort plus!


En härlig lördagsförmiddag

Bondens marknad var så mysig som den brukar vara! Vi handlade majskolvar, honung, trattkantareller, rödbetor, nybakat bröd mm. Så nu ser jag framemot en riktigt god lunch! Magen kurrar! Att jag älskar stan är ingen hemlighet men hur mycket jag gillar Gärdet går knappt att beskriva. Gärdet är så fint och där vet jag säkert att jag vill bo. Till och med Strandvägen kommer efter en lägenhet på Gärdet. Så fint och mysigt är det där! Pappa har många minnen där ifrån, från Tessinparken, där han brukade leka när han var hos sin mormor och morfar som bodde precis vid ena T-banenedången till Karlaplan och det är roligt att höra! Jag älskar att gå igenom parkerna vid Karlaplan, antingen de som går ner till Strandvägen och vidare över Djurgårdsbron eller de som går ner till Humlegården eller de som går till Gärdet! Alltså, Karlaplan är verkligen perfekt... man kanske skulle kunna säga att alla vägar leder till Karlaplan... eller alla mysiga parker och promenadvägar leder till Karlaplan...? :)

Ikväll ska jag hem till Christina! Det blir middag och filmkväll, supermysigt! :) Nu ska jag snart upp till centrum med mamma och handla lite grejer! Arrividerci!



Påväg mot marknaden


Jag


Här någonstans skulle jag kunna tänka mig bo!


Här lekte pappa när han var liten, han tyckte extra mycket om den där bollen
med alla hål där borta!

 
Systrarna


Bondens marknad

Nu ska jag och la famiglia åka in till stan för att gå på Bondens marknad. Det ska bli jättemysigt för vi brukade göra det när Emma och jag var mindre en gång i veckan när marknaden var öppen! Kram på er!

 

Kavaj - H&M
Linne - Bondelid
Jeans - Levis
Väska - Monroe
Armband - Pilgrim & Bianco
Örhängen - Pilgrim


Orienteringsdag

Ki-boxen igår var verkligen superkul! Lina och jag peppade varandra och vi gav verkligen allt och lite till! Lina körde ju mig hem efteråt och hon körde SÅ BRA! Verkligen skitskitbra! Så snällt av henne att köra hem hela vägen till mig också! :)

Idag är det orientering från 9-11, får se om man inte överskrider tiden en aning. Hoppas inte det! Jag ska möta Christina på handenterminalen 08.35 så jag ska gå snart till bussen! Jag har väldigt ont i ryggen från gårdagens träningspass och min kropp är helt mör. Det är jätteskönt men jag vill inte vara så seg i kroppen nu när man vill ge allt på orienteringen. Förhoppningsvis kommer jag igång snart! :) Hoppas ni får en bra dag!

 


Ki-box med Lina

Nu drar jag och tränar Ki-box med Lina, det ska bli roligt! Jag börjar tagga till så när jag är där så är jag nog supertaggad! Lina smsade precis mig och sa att hon skjutsar mig hem sen, tjohoo! :D


Lånade Emmas rum för fotografi!


En fin present

Åh, mamma kom nyss hem och hade med sig en liten present från henne och pappa till mig! Jag blev så glad! Jag fick en jättesnygg kofta från MQ som jag verkligen behöver och jag har kollat efter sådan typ av kofta. Mina koftor är så tjocka, stora och grovstickade så jag har länge letat efter en kofta som är lite tunnare, lite enklare men ändå lite speciell. Den här koftan har jättefint brodyr på axlarna och vid armbågarna. Superfin! Tack så mycket!!!


Visst är den söt!? Bums in på den nya klädstången!


Snygg brodyr vid armbågarna!

Coldplay - Fix you
"When you try your best but you don't succeed..."


"Garderoben"


 



Jag blev faktiskt riktigt nöjd! :)


En liten update från skolan

Nu ska vi bortse från allt dåligt idag och se på det positiva. Igår så satt jag äntligen upp den nyinköpta klädstången i mitt rum. Först blev det som jag hade anat, den nya klädstången skymde spegeln. Så istället tog jag till plan 2 och flyttade klädstången mitt i mot den gamla klädstången och det blev riktigt snyggt! Tyvärr blev det inte en wannabe-walk-in-closet men det blev mycket finare än vad jag föreställt mig och mitt rum blev mer avskärmat (vilket jag hoppats på) och så blev det mysigare med skrivbordet och allt.

Eftersom jag sitter i skolan nu, bussen går om 20 minuter, så blir det bild på allt när jag kommer hem! Vi höres snart igen! Adios!


Poliser är coola

Snart blir det som sagt IKEA men först ska mami och papi hinna hem och göra mat. Jag slutade vid ett idag (eftersom jag inte läser samhälle c) så jag åkte hem och läste engelskaläxan. Jag är stolt över mig själv för jag lyckades inte somna, trots att jag bara sovit 6 timmar på två dygn. Jag har verligen perioder då jag inte kan somna. Jag hoppas jag sover gott i natt, jag behöver verkligen det!

Nyss gjorde jag ett nytt teoritest och eftersom jag lyckades låsa upp det sista delmomentet igår så har jag nu svarat på 70 frågor om vägskyltar och gissa vad jag fick! 69/70!!! Rekord! Lite surt var det ju med ettan där men å andra sidan så har jag alltid haft problem med den idiotiska skylten för det står inte nånting om just det frågan ställer i skyltboken. Men hallå, en skylt hit eller dit är ju inte hela världen. Fan, nu ska jag tagga till, göra miljorner tester till och sen gå in och klara det där teoriprovet!!

Igår när jag skulle åka hem från skolan så satt jag och väntade på min buss vid handenterminalen. Då hände en väldigt cool grej tycker jag. Jag som gärna märker allt och lite till kunde ju inte låta bli att lägga märke till detta; En buss som var Ej i trafik skulle köra ut från handenterminalen men då hör jag hur en bil i 180 km/h kör in bland bussarna och ställer sig snett framför bussen som ska köra ut. Det är en polisbil och ur springer det två ståtliga rätt unga poliser i uniform (såklart) och springer fram till bussen. Sen så skymmer massor med pelare allting så jag får tyvärr inte bevittna händelsen men jag hör undertiden flera sirener och ännu en polisbil i 180 km/h gasar in på området. Sen så görs väl problemet upp och sen får bussen köra iväg och polisbilarna blir ståendes kvar, snett på vägen. Okej, det låter inte direkt så coolt men det var det om man var där. You have to be there liksom. Eller så kan det vara så att jag tycker att bland det coolaste man kan vara är polis. Jag kommer ihåg att i min förra blogg som jag hade för 4-5 år sen så skrev jag ett inlägg om polismakt, ska se om jag kan leta upp det och lägga upp det här sen! I alla fall så är det inte lite hett med snygga vältränade killar i polisuniform! ;)

  
 
Det är riktigt roligt hur dålig jag blir på bild. Av fyra bilder tagna
så är ingen bra, det är bara att skratta, haha.


Förberedelser för ett nytt besök på Ikea

Sitter här och kollar på IKEAs hemsida. Det är nämligen så att jag behöver åka dit snart och köpa mig en till klädstång och flera galgar och lite annat tillbehör. Nu får det verkligen inte plats mer kläder på min klädstång och det går knappt att flytta kläderna åtsidan mer än max 2 mm. Så jag hade tänkt att göra mer som en walk in closet, att den nya klädstången blir som en avhängnad gentemot resten av rummet så kan man "gå in" vid sidan och där har jag alla mina kläder, skor, väskor och jackor som inte får plats i båda hallarna där de är i nuläget. Sen ska jag även köpa en eller två mattor som jag kan ha "inne i garderoben" så jag slipper frysa om mina små fossingar när jag går upp på morgonen och ska ta fram dagens kläder. Jag tror det kommer bli superbra, har en slags bild i huvudet och det brukar oftast stämma när det kommer till inredning. Oftast i alla fall. Sen ska jag leta lite efter några bra förvaringslådor, kan alltid vara bra att ha.

Nej, nu ska jag ta och duscha, sen ska jag krypa ner i sängen och plugga italienska och läsa mer i min svenskabok! Puss & kram


Yes

ÅHHH, jag kan knappt fatta det!!! Jag klarade första matte C-provet! Jag trodde det var kört, att jag skulle få IG, men jag blev godkänd!! Åhhh, jag är gladare än gladast just nu! Har nog aldrig varit så glad över ett G, men jag kände inte för att få mitt första IG i skolan första provet denna termin, eller för den delen så känner jag aldrig för att få ett IG, men det har jag ju fått rätt många gånger utanför skolan, om man säger så! Men i alla fall, JAG KLARADE DET!!! Nu gäller det att fortsätta hålla motivationen uppe och klara resten av proven! Tjoohooo!


Fullproppat huvud

Nu är mitt huvud fullproppat med mc-teori så jag tror det ska sprängas. Men jag är långt i från klar och det stör mig. När vet man att man är redo? Jag gör test efter test och klarar inte så många. Men och andra sidan så får man bara ha sju fel på testen och på teoriprovet får man ha 13 fel. Och jag har oftast 7-13 fel, men jag har klarat det med bara sex fel också! Jag tror jag måste läsa lite i min svenska bok nu, sen ska mamma och jag dra och träna. Ska bli skönt! Kram på er!


Jobb & X-men

Idag var det jobb med Karro, och det kändes som dagen svishade förbi i en hastighet på 180 km/h. Idag tog vi Djurgårdsfärjan fyra gånger, förra gången tog vi den bara tre. Stammisar! Fast jag älskar att åka Djurgårdsfärjan, speciellt när man nästan är ensam på båten och står längstfram i fören och känner den lagom kyliga vinden blåsa genom håret såhär på hösten. Det var jättemysigt idag!

Nu sitter jag i soffan och kollar på X-men 2, vi har nyss avverkat X-men 1, så självfallet måste vi se tvåan också. Men trean blir det nog inte idag. Jag håller på att somna redan nu.

Imorgon ska jag ta en power walk, plugga och sedan träna på F&S med mamma. Ska nog passa på att sova lite längre också på morgonen. Kanske till tio eller nått! Hoppas ni har haft en bra lördagskväll! Ciao ciao!


En mörk bild i mörkret i vardagsrummet


En härlig fredag

Denna dag har varit riktigt härlig om jag väljer att se på det positiva (vilket jag ska försöka göra med allt, varför grubbla över det dåliga när det finns bra saker att vara glad över istället?). I alla fall så började jag 9.00 med föreläsning om afroamerikansk musik. Steven (historia- och samhällslärare) gjorde en riktigt bra presentation och sen uppträdde han och Anders (musik- och mattelärare), vilket var riktigt bra och kul att höra! Efter det hade jag min favoritlektion Psykologi, som tyvärr bara är en gång i veckan, men Ann-Katrin är riktigt bra och är så pedagogisk så man lär sig lätt och tycker det är väldigt intressant, vilket det är! Efter lektionen var skoldagen slut så jag och Lovisa tog 11.46-tåget in mot stan. Hon skulle träffa sin kompis Richard (som gick i 3:an i vår skola när vi gick i 1:an) på tåget, så vi åkte med honom och hans syrra. Trevligt! När vi kom till centralen delade vi på oss åt olika håll!

Jag tog tunnelbanan mot Östermalmstorg och gick till mamis jobb. Idag flyttade mamma in på riktigt på Sturegatan så jag mötte henne där och så gick vi och åt på en japansk restaurant, vi åt båda kycklingfilé med ris och tereyakisås. Det är så himla gott tycker jag! Det skönaste var att vi satt ute i solen i bara linne! Mysigt och härligt! Efter vi ätit gick vi tillbaks till mammas jobb och tog (det vi kallar) lyxkaffe från mammas jobb (jag tror dem maskinerna de har kostar en hel del över 100 000 kr, vet inte hur nödvändigt det är men gott är det minsann) sen följde jag med henne upp till hennes nya arbetsplats och så drack vi våra latte.

Mamma var tvungen att fortsätta jobba sen så jag begav mig ut på stan. Jag hittade ett par indoorskor till träningen och även ett par nya träningsbyxor. Sen gick jag till Vagabond och köpte inläggssulor till mina senaste inköpta skor därifrån. Jag hoppas det kommer bli bättre nu!
Jag skyndade mig sedan i ilfart till direktbussen och hann med den som tur var och på bussen träffade jag Martina! Jag blev jätteglad! Så då hade vi sällskap hem och det var så trevligt, även om det alltid känns som jag babblar ihjäl henne (vilket jag då gör och har alltid gjort sen jag var liten, stackars henne!).

När kom hem så dog jag i soffan, eller, jag duschade mina stackars små onda fötter och sen masserade Emma de, snäll syrra man har!!! Vi kollade på Disney Channel och efter ett tag ville hon kolla på Hells kitchen och då styrde jag min kos mot rummet. Nu hade jag tänkt att vara lite musikalisk (åtminstone försöka), tänkte spela lite piano och gitarr, dock inte samtidigt! :) Kram på er!


 
Inneskor, Nike, 699 kr (ord.pris 999kr) så passa på nu!


Nike-träningsbyxor, 399 kr
Jättekonstiga storlekar, jag har xs (size 0-2) i de här,
vilket vi alla vet inte stämmer helt i vanliga fall,
även om det börjar bli bättre
så skulle jag aldrig sträva efter size 0, vilket
jag är rätt mycket emot (alltså att sträva efter size 0)!

 


Nya Saab 9-5

Jag som är en riktigt bilnörd, som öppet dreglar efter snygga bilar när de åker förbi mig och blir mäkta imponerad när någon har en cool bil måste ju bara ta upp nya Saab 9-5! Detta är dock inte likt mig, vanligtvis skulle det dyka upp något extra fräsigt men varför inte slå på stort? Saab och Koenigsegg (vet dock inte hur mycket Koenigsegg ligger bakom denna modell) ihop tror jag kommer bli en succé med många snygga, bra och säkra bilar! Jag frågade far min om han skulle kunna tänka sig denna nya Saab och svaret blev: Ja, det roliga är att den är väldigt lik min bil (och pappas bil finns det max 50 st av i Sverige!). Så lite glad blev jag. Och ja, visst bryr jag mig om märket fram, men bilen måste vara bra annars är det så onödigt. Jag menar, hur mycket nytta gör en extremt snygg bil med ett "coolt" märke på verkstaden? (Med det säger jag inte att alla "coolare" eller dyrare bilmärken har dålig kvalité). Då har jag hellre en bra bil (men ändå snygg) med ett mindre "coolt" märke. Men som sagt så har jag redan från början varit positiv till Saabs och Koenigseggs samarbete eller hur man ska säga! Och från och med det så gillar jag  faktiskt Saabs nya bilmodeller!

Här kommer ett par fräsiga bilder!
 




Bilderna är tagna ifrån Automotorsport, klicka även på länken
och kolla in fler bilder på denna snygga bil!


Ki-box ikväll

Ikväll ska Karro och jag på ett Ki-boxpass på 85 min. Det ska bli kul men jag lär ju dö eftersom det enda jag har gjort på två veckor i någorlunda träningsform är att powerwalka. Poor me!

Idag hade vi Studentkommittémöte och vi hann komma fram till en hel del. Imorgon ska jag och några i klassen åka och kolla på lokalen till slutskivan och även skriva på kontrakt för studentskivan. Det ska bli spännande och se hur lokalen ser ut i verkligheten, men om det är som på bilderna så kommer den vara super + att vi kommer ha rätt många biljetter att bjuda med kompisar! :)

Nu ska jag läsa en bok, Nässlorna Blomma, som måste vara utläst rätt snart och jag kanske har mer än ca 250 sidor kvar så... Adios!


En onsdag

Den här dagen började riktigt dåligt. Morgonen var i och för sig bra eftersom jag drack en latte till frukost och då blev jag både pigg och glad men sen så började vi 8.00. Egentligen börjar jag 9.00 på onsdagar men eftersom man envisades med att lägga ett matteprov då så var jag tvungen att pallra mig upp en timme tidigare. Det hade ju inte varit så farligt om det inte var så att matteprovet gick så dåligt så att jag knappt klarade någon uppgift. Jag har lovat mig själv och andra personer att släppa det här så från och med nu tänker jag släppa detta skitprov. Tur att jag hade en underbar person att ringa som kunde få mig att glömma provet och tänka på andra saker! Fick mig på bättre tankar helt och gjorde mig glad! :)

Ikväll ska jag ut och powerwalka, ska försöka dra med mig pappa men det kan bli en utmaning i sig! Imorgon ska jag förhoppningsvis på Ki-box med Karro, det ska bli jättekul! Just nu sitter jag här utan inspiration och försöker klämma ihop något lamt. Jag lyssnar på Hoobastanks alla album. Det var väldigt länge sen jag lyssnade på de! Sisdär många år vet jag inte men ändå rätt många!

Usch, det här inlägget blir bara värre och värre. Dags att sluta när man är på topp (?) harkel... PUSS!



Min gumsi-Lovisa och jag i skolan!


Smärta

Allt jag kunde känna var smärtan. Den där smärtan som jag så väl kände igen. Nu var det dags igen, tänkte jag. Jag lyckades genomlida skoldagen för att sedan stapla mig på bussen hem. Ni vet när man har så ont nånstans så kroppen bara stänger av? Min reagerar med sömn. Jag kunde inte hålla ögonen öppna och det var ingen idé att kämpa emot. Jag hade ju så ont. Jag vaknade i tid för att byta buss, hoppade på nästa, gick likt en zombie påväg hem från bussen och somnade i sängen när jag kom hem. Fortfarande kunde jag känna smärta. Smärta som ingen kan förstå om man inte själv har den. En smärta som får en att inte tänka klart. Jag hatar det här. Jag verkligen hatar det. Nu är det dags för mig att göra nånting åt det här. Jag får faktiskt ta mig tiden till det. Jag har och tar mig inte tid till att gå till tandläkaren och till optikern och egentligen inte det här heller. Men jag måste må bra, jag orkar inte med det här i en vecka varje månad. Smärtan alltså. Smärtan som är konstant men som kan dämpas en aning med många tabletter per dag i en vecka. Jag hatar det. Jag verkligen hatar det. Nu ska jag sova och för några timmar förhoppningsvis slippa smärtan. God natt på er!


Kottendagen

Hellojsan! Idag var det Kottendagen i skolan, vilket är som en inspark för alla ettor men i kontrollerade former och med lärare och allt. Alla i hela skolan delas upp i grupper och sen tävlar man tillsammans. Det var faktiskt helt okej! Det blev så fint väder också, sol och varmt! Men nu är jag minsan väldigt trött. Ska kolla igenom en av mina PA-uppsatser som ska vara inlämnad imorgon, ska nog hoppa upp till övervåningen och läsa den för mamma också.

Jag vill även säga GRATTIS GRATTIS GRATTIS till Lina gumsi som tog körkort idag! Alla är så himla duktiga så jag blir tårögd!


Linda och Lina på Grönan i somras!


Skeppsholmsdagen

Först vill jag bara säga att jag älskar Skeppsholmen. Det är så himla fint där och det är så himla mysigt (allt är ju mysigt enligt mig, tydligen!)! :)

Jag gick upp 8.20 imorse, efter att ha somnat 3.00 på natten. Jag duschade, Elena sov över så hon låg kvar i sin säng och snoozade. Sen gick jag upp för att göra i ordning resten från gårdagen, plocka ur diskmaskin och fylla den med andra smutsiga tallrikar och glas osv. Vid niotiden åt jag och Elena frukost. Vi åt rester, alltså tacos eftersom jag inte skulle få mat förrän tidigast 16.30. Vid 10.10 kom Karro och alla vi tre gick mot bussen som bar hem för Elenas del och till Djurgården för min och Karros. Där träffade vi vår nya handledare och sedan åkte vi till Skeppsholmen för att fortsätta dela ut flygblad om Titanic-utställningen.

Idag var det Skeppsholmsdagen på Skeppsholmen så det var massor med olika aktiviteter där. Bland annat Röda Korset var där och jag hade sett vår kompis Jonas jobba på Röda Korset i somras på Eken cup så då spanade vi efter honom och han var där! Så vi pratade lite med honom och han sa att vi skulle komma och kolla när de har lite visning om hur de hjälper skadade personer osv. Så när det hade gått några timmar (efter vi träffat många roliga och trevliga människor och sett många kända ansikten) så gick vi till Jonas för att kolla vad han hade för sig. Jag hade skavsår så jag frågade efter plåster då han sa: "Såklart jag har plåster, förresten, vet du vad, sätt dig på stolen där borta så hjälper jag dig!" varpå jag sa: "Hehe, alltså, nej, alltså, du behöver inte, ge mig bara några plåster, tack!" Men så omtänksam och snäll som Jonas är så skulle han självklart plåstra om mina varma, stinkande fötter. Sen när mina fötter var omplåstrade så fyllde han i ett formulär om vad han hade gjort, alltså vad jag hade haft för "skada" och var nånstans och hur jag mådde och hur jag kände mig. Hehe, tydligen måste de göra de efter minsta grej de gör men det kändes lite konstigt. Det var ju bara gamla skavsår som sved lite. I alla fall så sa Jonas att han kunde ta en 10-minuters rast och det passade perfekt för oss, så då bjöd han oss på kaffe i deras Röda Korset-båt. Det var verkligen jättetrevligt och Jonas är så snäll!
  Karro jag var tvungna att återgå till utdelandet sen och även Jonas till sitt jobb så då jobbade jag och Karro till fyra då vi slutade och flygbladen tog slut precis då. Helt perfekt! Vi delade ut väldigt många flygblad idag och alla var så trevliga!

Innan vi skulle ta båten hem gick vi för att se en Röda Korset-uppvisning och det var verkligen jätteintressant. De var så duktiga och såg så proffsiga ut! Jag blir nästan lite sugen själv på att gå en sån kurs och vara med och hjälpa till. Jag vill bara säga att dessa människor gör det här gratis, det är helt otroligt hur man kan vara så hjälpsam! Jag blir bara så glad när jag ser de!

Sen när vi skulle åka hem så missade Karro och jag båten med en minut och sen kom det ingen så vi gick från Skeppsholmen till Norrmalmstorg på rekordtid och köpte oss mat på Donken. Då var vi så hungriga och hade inte något tålamod kvar alls. Klockan var då 17.00 och jag hade inte ätit sen 9.00! Vi hade även otur med trafiken hem, men 18.30 så var jag i alla fall hemma! En riktigt rolig dag var det minsann! :)


Röda Korset hjälper den "skadade"


Här hjälper Jonas (killen t. vänster i rött) och en till
kille från Röda Korset en "skadad"



Jonas i rött och båten i bakgrunden! :)


Tjejkväll @ mi casa

Igår kom Elena, Malin, Karro och Ida hit. Vi lagade tacos tillsammans, åt som galningar och pratade och hade underbart mysigt och roligt! Vi hade en riktigt typisk tjejkväll men David kom senare på kvällen men det hindrade inte oss från att fortsätta ha tjejsnack. Hehe, jag tror att han tyckte det var riktigt jobbigt och pinsamt stundtals men om jag ska vara ärlig så var det det som var roligt! I alla fall så pratade vi tjejer om vad vi trodde skulle ha hänt alla oss om 10 år, alltså hur våra liv ser ut då! Det var spännande att se vad de andra trodde skulle hända mig. Även om jag inte håller med alls! ;) Vi dansade även och höll på att fåna oss framför kameran! Alltså en äkta tjejkväll med favoritbrudsen! Riktigt mysigt! :)


<3


Karro


Ida


Jag



Elena och Malin


David


Fredag kväll

Middag med Jenny på Vapiano var supermysigt. Kan nog inte bli bättre! När vi kom dit vid halv nio så var det 40 minuters väntetid på att få ett bord så vi tog ett glas vitt vin i baren i väntan. Sen när det blev ledigt så besällde Jenny en god pasta och jag en god pizza. Vi testade även ett nytt vitt vin och hann få ner en chokladkaka med grädde också. Fast jag orkade knappt hälften av den chokladkakan. Vi pratade om allt möjligt och bara hade så mysigt och kul som vi har när vi är tillsammans! Jenny var så gullig och sa: "Jag brukar alltid säga att jag ska träffa min kusin men du är så mycket mer än min kusin, du är en av mina bästa vänner!" Och det stämmer. Även om jag är mer än glad att Jenny är min kusin så säger att jag att jag ska träffa min Jenny, just för att hon också är en av mina bästa vänner och för att vi har så kul tillsammans och kommer så bra överens! Vi hade supermysigt även om det var snuskhumrarnas kväll ute och vi fick massor med äckliga blickar från gubbar och folk som hängde efter oss. Tyvärr så förstörde det lite, men vi ska inte fokusera på det tråkiga. Jenny och jag hade kul tillsammans och det är huvudsaken! :)


Jag & min Jenny


Städtime

Nu är det städtime för mig som gäller. Mitt badrum och rum ser helt katastrofalt ut, alltså är allting som vanligt. Jag berättar mer om igår så fort jag har en lucka. Jenny och jag hade verkligen supertrevligt! Nu ska jag skapa en städspellista på Spotify, har konstigt nog inte gjort det än!  Men vi hörs snart!


Rekordtid

Nu imorse tog det 50 minuter för mig att bli klar. 50 minuter är rekordtid på en skoldag! Jag går alltid upp 1h 20 min innan jag ska gå till bussen så nu har jag massor med tid över. Jag var extra trött imorse men ändå gick det så snabbt. Förstår inte varför. Nu sitter jag och kollar på Vakna med the Voice och väntar på att Mogi ska vara med men jag lär nog missa henne på håret. Idag är det nog en rätt lugn dag i skolan, sen ska jag hem, ta en power nap och göra mig i ordning för att sen åka och träffa min Jenny! Det ska bli kul! Nu ska jag återvända till Vakna. Ha en bra dag!


Förberedelser och planering

Idag har det inte blivit mycket uppdaterat men när jag kom hem vid fem så var jag helt slut så jag dog på sängen. Eller jag vilade lite och kollade på How I met your mother.

Efter middagen åkte mamma och jag till Ica. Jag skulle nämligen handla det mesta till på lördag då det är tjejmiddag här! Sen har Jenny och jag hunnit planera morgondagen. Vi ska först ut och äta på Vapiano på Sturegatan och sen går vi antagligen vidare ut, antingen och tar ett glas eller så går vi och dansar. Jag får se om jag kommer orka att gå ut och dansa med tanke på att jag fortfarande är lite förkyld men vi tar en dag i taget, så får jag se imorgon! Det ska bli jättemysigt och jättetrevligt! :)

Nu ska jag svara på ett mail lite snabbt och även göra en liten engelskaläxa vi fick från idag till imorgon, sen blir det dusch och sen ska jag äntligen få krypa ner i sängen! God natt på er!

Ps.
Ni missade väl inte älskade Robin Bengtsson i Idol, ikväll? Hehe, så klockren! Speciellt när Jihde nöp honom i rumpan påvägen ut, haha! Ds.


Studentkommittén

Idag kom jag hem vid femtiden och då var det middag direkt för alla skulle iväg på olika håll förutom jag, som stannar hemma och försöker bli frisk. Igår gick mamma, Emma och jag ut på en promenad på lite drygt 50 minuter och det var faktiskt riktigt skönt! Jag har nyss pluggat klart och ska snart övergå till att kolla fullt ut på fotbollen. HEJA SVERIGE!

Idag var det fotografering igen. Igår fotograferades vi, klassen, och även ensamfoto, men idag var det för oss i Studentkommittén som hade fotografering. Jossan och jag tyckte att vi skulle ha ett foto på alla som ska ha hand om studenten så vi drog ihop allt! Eller mest var det Jossan, så jag ska inte ta så mycket credit! Jag kommer se asmuppig ut på det fotot, tror jag. Jag menar, jag och kameror är verkligen ingen bra kombination även om fotografen igår sa "lätt som en plätt" efter han hade tagit två bilder på mig. Jag ba: "Va?". Alla andra fotografer har sagt "Eehh, jag tror vi får ta ett till -klick-.. mhm... bara ett till -klick-... hmm... okej, det får duga", hehe. Frågan är, hur bra blev jag nu, det sista skolfotot? I och för sig är det studentfoto sen, men det är inte samma sak, tycker jag!


Ikväll är det True Blood och jag som älskar allt som har med vampyrer att göra (nästan) blir ju helt till mig, hoho!

Imorgon är det en ny dag och då ska vi på museum med Kultur- och idéhistorian! Det ska bli intressant!
Nej, nu ska jag återvända till fotbollen! Kraaaam

Photo 


Glad & lycklig

Efter en bra stund lyckades jag ta mig samman och fokusera en aning för att göra en hel del läxor. Jag hann med många uppgifter i spanskan, läsa en svenskanovell och även läsa tjugo sidor i Psykologiboken, vilket var intressant! Nu sitter jag och lyssnar på Jason Mraz, liveinspelningar, så bra! Eftersom helgen som var nyss inte var så bra eftersom jag var sjuk mestadels (eller hela tiden men låtsades om att jag inte var det) så skedde det inte så mycket roligt så därför har jag planerat in en rolig helg nu, alltså den som kommer.

Fredag: Träffa min älskade Jenny och gå ut och ta ett glas och catcha up om allt! Saknar min Jenny jämt!
Lördag: Tjejmiddag med mina brudar, Elena, Ida, Karro och Malin, ska bli mer än mysigt och har längtat sen vi bestämde detta!
Söndag: Jobba med Karro, time to make some money again, yes!

Det känns så skönt att ha roliga saker inplanerade och ha saker att göra istället för att dega hemma. Jag brukar ju känna att jag behöver mycket ensamtid, för att må bra, speciellt när skolan startar och det är så mycket men jag känner inte så nu och det är så himla skönt!! För jag vill ju inte känna så, utan jag vill ha saker för mig hela tiden, för egentligen mår jag allra bäst då! (måste bara *peppar peppar ta i trä*)

Imorgon när jag förhoppningsvis vet lite mer, ska jag berätta en sak!
Nu ska jag kolla om papi behöver hjälp med maten!
Puss på er!


I'm happy & lucky!


En nygjord latte

Hellå där. Har precis kommit hem från skolan och gjort mig en caffelatte, mums! Den blev verkligen jättegod så nu sitter jag här med läxtravarna och en latte. Har inte tid att skriva så mycket, har nämligen en hel del att göra dessa timmar. Alla andra går till fyra idag som har samhälle och eftersom jag inte har det så har jag tre timmar över att plugga spanska steg 1 och andra ämnen. Vilket som ska göras nu! Adios!

 


Vill bli frisk nu

När inget händer så är det svårt att producera ett bra blogginlägg. Men jag ska försöka.

Idag hade jag min första spanskalektion med Nina, och det gick riktigt bra för att inte ha läst spanska på över två år! Vi hann med drygt 40 sidor i boken (det var inte så långa texter) på en halvtimme och när klockan blev halv fyra så åkte jag in mot stan. Mitt uppdrag var att hitta lite saker på H&M men jag hittade ingenting, för det som fanns var inte så fina saker. Jag gick sedan mot Stureplan och mötte upp mamma vid svampen och vi gick in och kollade lite i Sturegallerian. Hittade ingenting där heller. Sen gick vi i några inredningsbutiker och begav oss efter det mot bilen och åkte hem. Nu har jag ätit. Är väldigt trött och hängig, jag vill bara träna och vara igång men min kropp tillåter mig inte. Jag börjar bli på dåligt humör och det känns bajs. Imorgon är det skolfoto och det gör inte saken bättre. Men jag slutar 13.00 och det är skönt! Aja, nu ska jag kolla på tv. Ciao!

Låtar som spelas mest (alltså hela tiden) på Spotify:

Martin Stenmarck - 1000 nålar
Missy Higgins - Where I stood
Otis Redding - Sittin' on the dock of the bay
Takida - As you die
T.I feat Justin Timberlake - Dead and gone
Robbie Williams - Bongo Bong and Je ne t'aime plus <-- favorit att shakea till ;)


En riktig pluggdag

Hallojsan! Idag finns det inte mycket att säga om vad som har hänt. Jag har pluggat, läst i geografiboken- vilket var väldigt intressant, sen har jag pluggat matematik C, jag har skrivit på min PA-novell & dikt och jag har pluggat massor med irriterande teori. Jag har även hunnit med att vila, hosta och sega. Idag har med ett sammanfattningsvist ord varit: tråkigt. Hela helgen har varit seg, även om jag och Karro hade så kul man kan ha igår när man delar ut flygblad. Nej, nu ser jag fram emot nästa helg. Ser faktiskt också fram emot att komma till skolan och träffa mina gullungar där! Jag vill att det ska bli en bra vecka men har en känsla av att det kanske inte kommer att bli det. Vet inte varför, men det känns bara så. Bäst att jag går in med en positiv inställning i alla fall! Jag tror jag ska unna mig lite shopping imorgon, hmm... får se om jag orkar bara, med tanke på förkylningen! Ciao!


Jag har tappat bort min röst

Idag vaknade jag vid halv tio och gissa vad!? Jag satte personrekord på hur mycket jag kan äta till frukost. Vanligtvis får jag knappt ner nånting men idag visste jag att jag kanske inte skulle få någon mat på sisådär 8-9 timmar så jag åt den vanliga frukosten två rostade vita mackor med lite smör på och ett glas nyponsoppa. Men sen åt jag även tacopaj som blev över från gårdagensmiddag och ett ägg. Haha, jag höll på att spricka sönder, men mätt var jag!

Karro kom till mig 10.50 så begav vi oss mot Djurgården för att hämta upp flygblad och ta på oss pikétröjor och en jacka med texten Sjöhistoriska på. Sen åkte vi färjan tillbaks till Slussen och stod där och delade ut ett bra tag. Jag har inte haft någon röst på hela dagen. Eller röst har jag, tror jag, om man skulle kunna kalla det röst vet jag dock inte. Jag låter förjävlig och det är allmänt jobbigt att prata. Kom nyss hem och nu ska jag vara hemma och bli frisk. Idag är första dagen jag känner mig hängig, vilket är jobbigt. Ser i alla fall fram mot nästa helg, då händer massor med skoj! Hoppas ni får en trevlig lördagskväll med massor med partyy!




En bra dag hittils

Hellå! Hann med tio i två-bussen från skolan idag så jag kom hem rätt tidigt, vilket var skönt! Jag har precis kollat klart på Scary Movie 4 som är en av de sämsta filmerna jag någonsin sett och då vill jag bara tillägga at Scary Movie 3 tillhör mina favoritfilmer. Så det var lite tråkigt! Väntar på att mamma ska komma hem så ska vi åka och handla sen. Trots min bajsförkyldning så vill jag ändå ha fullrulle hela tiden, känns rätt konstigt men är  glad för det! Imorgon så ska jag jobba men resten av helgen kommer bestå av vila och lite plugg. Vi hörs senare! Puss

 
Jag försöker på en avancerad "ligga-ner-pose"!


Elena överraskar

Med mina aningar och tumhållningar, och så klarade hon det. ELENA TOG KÖRKORT IGÅR!! Och jag är så jäkla stolt över henne. Vid halv åtta-tiden igår kväll stod hon tutandes bakom buskarna vid huset vårt med bilen sin. Hon hade kört hit i över en timme för att överraska oss!! Shiet, vad glad jag blev och är! Jag hoppade in i bilen (utan röst och världens fulaste nylle) och vi hämtade upp Malin och Ida. Karro var tyvärr inte hemma. Vi åkte runt lite i Tyresö, skjutsade sedan Malin till Linus och Elena åkte och släppte av oss hemma hos oss för att sedan bege sig hem i mörkret! Gullerå! Jag är så stolt över dig bästevän!!!


Bästevän <3


Glada passagerare, Ida & Malin! <3


Mitt schema

Bakom den täppta näsan, huvudvärken och den kliande och svidande halsen så är jag lite glad. Jag är glad över att jag fått skräddarsy mitt schema i skolan en aning. Under sommarlovet tänkte jag på vad jag ville göra nu i skolan sista året och nu har jag fått som jag ville! Jag kommer att läsa (som också är tänkt från början) fortsättning på italienska steg 2, men sen även italienska steg 3 och spanska steg 1 parallellt. Det kommer blir så kul! Min underbart bra lärare Nina har lovat att hjälpa mig med spanska 1 och lägga upp en plan och ge mig läxor varje vecka. Det känns så kul! Men om jag då läser dessa två extrakurserna så innebär det att jag läser 200p extra, vilket inte alltid är fel men jag känner inte att jag har tid och ork och då fick jag ta bort det ämnet jag tycker är tråkigast, alltså Samhälle C! Det känns så skönt att kunna fokusera på det jag tycker är kul och ser jag vill lära mig! Jag blir mycket mer peppad då och har massvis med energi över till att fokusera på de andra ämnena. Vår f.d rektor, som har hand om allt med kurserna och schemana nu sa att jag även fick välja bort ett till ämne om jag ville men det känns för tillfället inte som jag vill de. Jag tycker om de andra ämnena förutom Matematik C, som jag kan välja bort, men det känns onödigt dumt eftersom jag har valt till det nu för att det är dumt att inte ta möjligheten när man kan och inte skjuta upp den till sen. Hur jobbigt det än känns! Nu känns allt mycket bättre och roligare nu! Jag kan äntligen fokusera på de ämnena jag vill lyckas i och det är många ämnen. Men sista året ska jag ge allt, inte nån större skillnad från de andra två åren, men då lyckades jag inte så bra! Nu ska jag fanimej lyckas!


God damnit vad glad jag ser ut,
jag ser även rätt upplyst ut, eller vad tycker ni!? ;)


En sjukling

Igår kväll gick jag ut och tog en Power Walk på ungefär en timme. Det kanske inte var så smart för senare på kvällen fick jag jättesvårt att andas och när jag skulle gå och lägga mig så hade jag feber. Jag vaknade imorse, 6.20 då pappa kom in och kände på min panna. Jag var varm och.... jag hade ingen röst! Jag försökte vakna till men insåg snart att det inte var så bra att gå till skolan. Jag skulle anmäla min frånvaro till skolan på Internet men internetlinan var nere så jag kröp tillbaka ner i sängen och sov fram till 10 då jag gick upp och ringde Vårdguiden. Sjuksköterskan jag fick prata med var trevlig och hjälpsam. Hon trodde att jag hade halsfluss men eftersom jag inte hade feber just då så skulle jag vänta med att gå till vårdcentralen. Jag har konstant ont i halsen, jätteont, har världens basröst och är extremt trött. Det är sämst att vara hemma när man missar så enormt mycket i skolan. Jag har panik! Imorgon ska jag gå till skolan, det har jag bestämt mig för! Nej, nu tror jag att jag har feber igen, har febervärk i kroppen och jag kallsvettas/fryser. Ska krypa ner under filten igen. Puss! 


Halsont och inlevelse

Om några sekunder ringer Elena och det vet jag för att jag är synsk. Eller kanske inte, det kan vara så att vi hördes per sms nyligen. Tänkte bara säga att skolan idag, 8-16, var helt ok! Vi hade vår första riktiga PA-lektion då jag har valt kreativt skrivande med även en gnutta drama. Det är verkligen så kul om man gillar skådespeleri och skrivande. Me love! Lina, Tony, Vera och jag satt på bussen hem och var helt deprimerade för att vi satt oss in i lektionens tema som ja, var helt enkelt deprimerande. Så kul med inlevelse! Nej, nu ska jag vänta på att få höra telefonens ljuva signal (not) och sen ska jag få prata med min bästevän! Nu kom jag på att jag har så otroligt ont i halsen. Har haft det sen imorse, eller jag vaknade under natten flera gånger också och kände det. Jag har försökt få bort det med c-vitamintillskott, flera alvedon och hundra halstabletter men inget har hjälpt. Jag vill inte var en av alla fåniga som säger att de har svininfluensan, men tänk om...!?


RSS 2.0