Sista dagen med det kära skeppet

Nu sitter jag här hemma efter min trejde och sista dag på Vasamuseet. Jag har haft det så kul och det har varit jätteintressant. Alla som jag har träffat där har varit så trevliga och jag har verkligen känt mig hemma där. Jag är också glad över att alla har behandlat mig som en riktig människa och inte som "ännu en ungdom" eller "ahh, en till prao/yo-elev, vad jobbigt!" utan alla har tagit emot mig och haft jättemycket intressant att berätta och de har verkligen ansträngt sig för att jag ska få det bästa och det har jag fått! Jag har träffat väldigt många människor under de här 3 dagarna och inte en enda har varit lite grinig eller sur över att jag "tar upp" deras arbetstid. Utan istället har de varit jättepositiva till att jag varit där och glada att de får dela med utav sitt yrke. De bästa utav allt är att jag har så mycket material och fakta till min uppsats så jag vet inte hur jag ska få med allt på ett bra sätt. Alla har verkligen gett sin del till mitt arbete och jag är så positiv till allt på Vasamuseet att det var lite vemodigt att lämna byggnaden nu på eftermiddagen. Jag hade gärna stannat där förevigt känns det som! Jag skulle kunna fortsätta skriva bra om allt men jag hoppas att ni har kunnat få en liten uppfattning om hur trevligt och bra det är där!

Dagens händelser har också varit väldigt lärorika. Dagen började 8.45 då jag träffade Martina en kvart och så hann vi med att gå igenom lite av deras arbetsplatsvision. Sen kom Sara som är konservator på museet och hämtade mig. Sara (som alla andra) var också jättetrevlig och en glad tjej som också gärna delade med utav sitt yrke. Vi började i föremålsmagasinet då hon berättade om vad hon gjorde och varför skeppet Vasa måste konserveras och vilka problem som uppstår med träet. Varför det blir saltbildningar bland annat. Det var väldigt intressant och man inser hur mycket jobb det är med konserveringen eftersom Vasa inte direkt är litet. Sen gick vi vidare ut i Skeppshallen och hon berättade lite av vad hon arbetat med där. Vi gick även en sväng in till där självaste konserveringen går till och det var också kul att se! Det finns så mycket att berätta om konservering och problem som uppstår så jag ska inte fylla min blogg med det just nu men det blir nog mer om det i uppsatsen. Efter Saras lärorika visning så skulle jag träffa Thomas som är chaufför, bud och post, så jag följde med på en av dagens två postrundor i hans Volvo (som var en miljöbil (!)). Vi åkte till Sjöhistoriska, Gula villan, Bäckholmen och ja, jag tror det var de stoppen vi gjorde om jag inte minns fel. Turen gick rätt snabbt så när vi kom tillbaka så fanns det rätt mycket tid kvar innan det var dags för lunch så då hann jag och Martina gå igenom mer om deras arbetsplatsvision. Sen var det sags för lunch i Vasaresturangen!

Martina, Maria (som jobbar tillsammans med Martina t o m i samma rum, supertrevlig och gullig, vet inte varför jag inte nämnt henne innan) och jag gick ner till resturangen och Martina bjöd mig på lunch som hon även gjorde i måndags på Sjöhistoriska. Väldigt snällt utav henne! Vi tog båda en jättegod kycklingsallad med nybakad bröd, mums! Sen satt vi med bland annat Siri som jag träffat dagen innan och några andra kollegor till Martina som också var jättetrevliga. Jag säger att alla är jättetrevliga hela tiden men de är ju det! :)

Efter lunchen så skulle jag och Fredrik ha träff med Martina om organisationen som sådan men Fredrik var inte där just då av andra anledningar så jag och Martina hade "möte" själva istället. Det var väldigt intressant det också. Som jag sagt till många som jag träffat, när man är där som besökare ser man skeppet och guiderna, inte så mycket mer. Det är det man lägger mest märke till, resten, allting bakom, allas arbete som krävs för att det ska fungera ser man och tänker på man inte på så direkt. Allt det nu har jag fått en rätt stor inblick i och det har verkligen varit så intressant. Det är så mycket man inte vet som man inser att utan det så skulle det inte fungera!

Efter mötet med Martina så träffade jag Monika som är skeppstimmerman och Ove som är konserveringstekniker. De höll på att mäta hur mycket skeppet Vasa rörde sig eftersom de kan orsaka allvarliga konsekvenser om det rör på sig för mycket, träet kanske spricker osv. De stod med sån där maskin som har tre ben och som man kan se ute ibland att folk står och kollar igenom. Jag kommer tyvärr inte ihåg vad de heter men det börjar på geo, som många andra saker också börjar på. Det som allting annat var intressant och äntligen förstår jag vad de maskinerna är till för. Har alltid undrat det.

Efter träffen med Monika och Ove så sprang jag upp till Martinas kontor för att säga hejdå och tacka, för hon slutade för dagen. Det kändes tråkigt att allting började ta slut men jag hade fortfarande några saker kvar.

Martina tog med mig till Niklas som är driftstekniker. Niklas var också jättetrevlig och jag tyckte det var lite roligt för han kallade sig Vasas hustomte. Han som har hand om lite allt möjligt. Från att byta lampor till att laga trasiga saker mm. Han har även infört en bättre sopsortering så genom att utnyttja militärens gamla bergutrymme utanför Vasamuseet så har han gjort en kanoners sopsortering. Det roligaste är att eftersom Vasamuseet har ett såpass bra miljötänk så kommer de antagligen få miljöcertifikat inom nästa halvår. Väldigt roligt tycker jag! Niklas visade mig även plan 0. Alltså under skeppet Vasa. I bergutrymmet, det som delvis bär upp Vasa. Det finns så mycket att berätta om allt att det här skulle bli längre en längst om jag utvecklade det.

Efter Niklas sprang jag upp till samma plan där Martina sitter fast till Anna som jobbar med de publika funktionerna och bokningar. Anna var också väldigt gullig och trevlig och berättade för mig om hur som sagt en bokning går till. När man vill boka tex. en guidadtur med skolklass osv. Det var också väldigt kul att få se hur det går till!

Dagen avslutades med att Anna, Fredrik och jag gick ner och gav kakor till tanterna och gubbarna som satt och spela ett liknande spel som backgammon vid skeppet Vasa. Det är nämligen så att deras backgammonliknande spelande har pågått i stort sätt sen Vasa seglades in till där den står i dag och än i dag, varje onsdag, så sitter de där och spelar.
Efter det så tog jag farväl av Anna och Fredrik och så begav jag mig till bussen.

Jag tog bussen till Norrmalmstorg och så gick jag till Gallerian för att möta pappa. Vi handlade lite behövande saker på Apoteket och sen växlade vi pengar (euro) till Lanzarote. Imorgon blir det spruta för mig och även matteprov i skolan. Jag känner mig inte så värst förberedd.

Nu ska jag och Malin snart gå till Karro för att fira hennes födelsedag som är imorgon! :)

Hoppas ni haft en bra dag!
Kram

En dag till på Vasamuseet

Denna morgon började med att sitta i kö in till stan med bussen. Men det är inte direkt ovanligt att det brukar vara det. Däremot missade jag bussen vid Sergelstorg så där stod jag intryckt i en liten busskur med massor av människor i det hemska kalla och blåsande höstvädret. Usch! När jag kom fram så var jag lite sen, var öm i fötterna och kall. Även om det inte var en så underbar start på dagen så var resten av dagen kanon!

Först så fick jag träffa Siri som jobbar med Vasaföremålen. Att dokumentera de (till datorn), ta bilder av de och rita av de. Hon var jättetrevlig och hade jättemycket att berätta. Hon visade lite maskiner de jobbar med och sen tog hon med mig till föremålsmagasinet (!). I föremålsmagasinet ligger väldigt många föremål och delar från Vasaskeppet. Det vi kanske inte ser där ute vid skeppet eller det som finns på skeppet men som är återskapat av nytt och friskt trä¹. Det var så facinerande att få gå bland alla dessa hyllor och lager med föremål. Verkligen intressant! När vi sedan nått slutet på lagret träffade vi nästa man som stod på tur för att ta emot mig. 

Arvid heter nästa man på tu. Han jobbar med 3D-skanning av Vasaföremål². Han tänkte att vi skulle skanna av ett föremål tillsammans och jag fick gå och välja ett litet på lagret. Fast först var jag tvungen att ta på mig bomullshandskar så att inte fetterna som finns på mina händer ska förstöra träet. Sen gick vi till det rum där man utför arbetet och han visade vilka maskiner som krävs för arbetet och sen fick jag göra det mesta fast han förklarade ju såklart allting. Det var svårt men man lär sig nog om man gör det ofta. Men å andra sidan så var det också riktigt kul. Medan vi höll på med skanningen så stod vi och pratade om alla möjliga saker. Bland annat Idol och utlandsresor! :) Jag fick reda på att Arvid är 31 år men han kändes yngre. Inte för att 31 är gammalt utanför att det kändes som att det inte var 14 år imellan oss. Arvid var riktigt rolig och trevlig och jag lärde mig verkligen mycket!

Sen var det dags för lunch så jag följde med Martina ner till Vasaresturangen för att köpa mat åt henne. Sen gick vi upp och jag värmde på min matlåda och så åt vi med några som jobbar där på olika avdelningar. Det var också mysigt!

Efter lunchen så släpade Martina med mig ner till museibutiken och jag fick vara där i 1,5 timmar. Där berättade de om hur de tänkt bakom deras inköp till butiken, hur det är att jobba där och vilka säsonger som är högsäsonger bland annat. Vi (jag och praon Fredrik) fick också följa med ner till deras lager och där var det inte lite saker! De var jättetrevliga i butiken och jag kände mig lika hemma där som jag har gjort på alla andra ställen på Vasa.

Sen var det dags för mig att bänka mig inne i stora filmsalen för att se på filmen om skeppet Vasa. Den har man sett några gånger vid det här laget så jag passade på att vila upp mig, gäspa lite och försöka ta in det jag missat gångerna innan. Filmen tycker jag är väldigt bra och intressant. Den är lagom lång, ca 25 minuter men däremot är stolarna inte världens skönaste, hehe.

Efter filmen gick jag och pratade med guiderna och fick följa med en av guiderna, Jenny, på en guidadtur på svenska med andra besökare på Vasamuseet. Guidningen varade i ca 25 minuter och var också väldigt intressant. Jenny var jätteduktig och som person (av det lilla jag pratat med henne) så verkar hon riktigt snäll och trevlig.

Sist men inte minst hamnade jag bakom guiddisken och fick prata med guiderna som jobbar där. De berättade om deras yrke och vad som krävs för att bli guide (eftersom jag funderar på att jobba med det i nått år eller så). Jag fick även hjälpa folk som kom och fråga på alla möjliga språk med olika saker. Ex. hitta till båtarna som går Djurgården-Slussen, när filmen startar, om de kunde få växla pengar osv. Jag gillar att kunna hjälpa till när folk undrar saker så det var väldigt kul också!

När klockan visade 16.00 så begav jag mig ut i det hemska vädret mot bussen. När bussen kom så hamnade jag allra längst fram vid busschauffören och han var jättegullig. Han var så rädd att han skulle öppna dörrarna på mig och sa hela tiden "du är väl försiktig nu" eller "stå kvar där du står så får du inte på dig dörren, kära du". Det borde finnas flera sånna busschaufförer! Sen hann jag med nöd och näppe på direktbussen hem och där dog jag. Ont i fötterna och trött. Enda anledningen till att jag orkade skriva dagens händelse här är att det är en av de uppgifterna vi måste ha med i vår YO-uppsats sen så nu har jag fått det gjort! :)

Nu ska jag ta och byta om till mjukisbrallor och lägga mig i sängen och kolla på TV. Skönt!
Sköt om er, era små krabater!

¹ Tänk på att när ni ser skeppet Vasa så är 95% orginaldelar och resten är nyskapat men ser likadant ut. Det som ligger i föremålsmagasinen är bland annat väldigt många dekorerande föremål som nu är för tungt för att sitta på skeppet och därför förvaras det där istället.

² Om ni är intresserade av Vasaföremålen kan ni gå in på Vasamuseets hemsida och söka i deras databas (för att göra det, klicka SAMLING). Snart kommer förhoppningsvis den Arvid och jag skannade in och då ska jag visa bild på den! Håll ögonen öppna.

Välkommen till vuxenlivet...

... njaee, inte riktigt helt och fullt ut än, tack! Jag tror jag tar det som det kommer. Jag kan vara mogen när jag behöver det och sen mindre mogen när jag vill vara det och jag trivs med det. Men nog om det.

Dagen D, höll jag på att skriva och det gjorde jag. Idag alltså, första dagen på Vasamuseet. Jag hade SÅ kul. Jag stormtrivdes och tyckte det var så intressant.

Dagen började med att jag mötte Martina på bussen 07.18 och så åkte vi tillsammans till Djurgården. När vi kom dit så kom minnena tillbaks från sommaren då Ida, Malin, Linn och jag hade varit där  trötta, ont i fötterna och riktigt solbrända efter timmar ute i solen vid Strandbryggan. Jag saknade det lite för trots allt slit då så var det ändå riktigt kul tycker jag! I alla fall så var det måndagsmöte och jag fick vara med när alla gick igenom förra veckans punkter och veckans punkter, helt normalt. Så är det ungefär på vår mentorstid i skolan så! Jag blev presenterad av Martina inför alla och jag trodde det skulle vara pinsamt men det var det inte. Alla log stort och hälsade mig hjärtligt välkommen.

Efter det mysiga morgonmötet så hade jag 45 minuter med Martina då hon gick igenom organisationen som sådan. Vad SMM är, Statens maritima museum och hur allting är uppbyggt. Riktigt intressant! Efter det kom en av snickarna, Micke, och hämtade mig. Micke var riktigt trevlig och allmänbildad, kunde det mesta. Hmm.. hur gammal kunde han vara.. kanske 28-30? I alla fall så visade han mig vad snickarna höll på med nu och berättade massor med saker. Också väldigt intressant!

Efter det tog jag bussen till Sjöhistoriska museet och mötte upp Martina där (som hade varit på möte) och så åt vi lunch tillsammans med några av hennes kollegor. Också väldigt trevligt! Sen skulle Martina på möte med några av de vi åt med och då hade hon bestämt att jag skulle få vara med för att få en inblick hur ett av alla deras möten kan se ut. I två timmar satt jag som uppslukad. Det var så intressant och det kändes som jag satt där som en fullutbildad vuxen (därav den konstiga inledningen) med allihopa och flera gånger var jag nära på att räcka upp handen för att tillägga något. Men sån tur hade jag inte. Jag var ju bara där som en iaktagerska! :) Fast jag hade nog fått säga något om jag ville men eftersom jag nu fick hoppa in i frågor och problem som jag inte hade en riktig bakgrund till så kände jag att det var säkrare om jag bara satt där och såg snygg ut (försökte åtminstone). Det roliga var att det var en kille med på videokonferens också. Det kändes så konstigt att bli iaktagen genom en kamera! När mötet till min förtvivlan var slut så så åkte jag och Martina hem tillsammans igen och då passade jag på att kommentera och ta upp det jag reagerade eller hade synpunkter på på mötet. Bara för att lära mig mer. Det var så kul! Det här var en relativt kort dag och mest mycket för mig att sitta stilla och lyssna. Resten av dagarna blir det mer action men jag trivs med både och. Det känns som jag lär mig massor med saker och det är ju nästan huvudsaken med veckan!

Det är kul att få kolla bakom kulisserna på ett museum så ser man hur mycket jobb det verkligen är bakom allt.

>>> Lite bilder


> Jag försöker gå i terapi när det kommer till allt det här utan smink.. såg alltså ut som en prickigkorv i lördags!  
> Utsikt utifrån Sjöhistoriska idag!
> Och såklart jag med en kopp te, mumsigt när man kommit hem från det kalla och ruggiga höstvädret!

Kramis

I.D

Jag är så förväntansfull! Som sagt så har min hy blivit superdålig från att ha varit ganska bra så jag och mamma gick till Unni i Sickla. Jag tänkte att jag för engångs skull köpa riktigt bra smink. Har hört så mycket bra om I.D-sminket som de säljer så vi gick dit och pratade med en tjej där, som för övrigt hade ett väldigt fint namn, Annelie! :) Hon var jättetrevlig och kunnig inom sitt område. Hon testsminkade mig med foundation och det blev jättebra! Hon hittade exakt min färg så nu slipper jag gå omkring och se orange ut i ansiktet! Istället så ser det ut som jag inte har något smink men det ser fräsch ut! Jag blev jätteglad. Så mamma beställde ett paket med 2 olika foundations, penslar, solpuder, kräm osv. till mig. Den färgen jag skulle ha var tyvärr slut så nu sitter jag och väntar på ett telefonsamtal från de som säger att det har kommit in. Jag tycker det är så kul med smink. Speciellt när det ser sådär snyggt och naturligt ut, vilket jag aldrig har lyckats uppnå! Mamma köpte även en dag/nattkräm till mig från Dermalogica. Men jag får fortsätta några dagar utan smink så hoppas jag att det blir lite bättre under tiden. 
   Priserna på I.D-sminket är rätt dyrt men inte i längden. Det räcker länge (håller också länge eftersom det inte innehåller fetter och konserveringsmedel) och är bra för hyn. Jag tror att en stor burk foundation kostar ca 400 kr och då räcker den i 8 månader. Alltså 50 kr månaden är ju inte direkt dyrt! Priserna på Dermalogica är ungefär samma som på I.D-sminket. Dermalogica har olika krämer (fuktighetskrämer, rengöring mm.). En liten tub kostar också ca 400 kr och en stor ca 550 kr skulle jag tro. Det räcker också ganska länge men det är ju värt priset om det ger bra resultat! :)

Igår jobbade jag också. Med supergulliga Linn igen! Kalaset bestod av 2-4åringar. Så söta :) Det gick riktigt bra men man är lite sliten när man sen sätter sig för att åka hem i 1½ timme. Men det är det värt! 

Nu börjar mina naglar torka, målade stärkningen för en stund sen. Nu ska jag ut och hjälpa till och kratta!
Grattis Emma + laget till en hejdundrandes seger i steg 1!

En sjukling

I natt blev jag sjuk och det kändes toppen, not. Missade alltså dagens highlight, att träffa en nunna med samhällsgruppen. Jag missade även ett tvåtimmars matteprov och att ta en spruta (som jag skulle gjort på morgonen). Alltså har jag tillbringat hela dagen i sängen, sovit och kollat på tv i mellan åt. Jag missade även att säga hejdå till mina kära vänner som jag inte kommer att se på två veckor och lite mer stuff. I morgon ska jag jobba och jag hoppas jag mår bättre tills dess. Det gör jag nog. Gjorde inte saken bättre att jag gått utan mat i magen hela dagen och inte kunnat äta ordentligt förens nu på kvällen. Men jag tackar för att jag mumsade i mig massor med tacos med god aptit nu till middag. Aptiten kan det minsann inte vara fel på. Veckans träning har i och för sig inte varit sådär jättebra så kan ju minska magen på andra sätt då. Eller nej, jag ser inte det som en bra lösning.

Pratade med Martina igår och fick även ett mail av henne idag. Upplägget inför nästa vecka verkar så himlans roligt och jag ser verkligen framemot det! Det kommer bli fullspäckat med olika saker måndag till onsdag och på torsdagen ska jag ta sprutan som jag missade idag och även göra en sväng till skolan för att göra matteprovet som jag också missade idag. Sen bär det av till skönare ställen! :)

Nu måste jag byta batterier i mitt tagentbord, vid närmare eftertanke så har jag inte bytt de sen jag fick det här tagentbordet och det var över ett år sen.

Hoppas ni mår bra och får en rolig fredagskväll!
Puss

Espresso House

När man slutar 11.50 och vädret är typiskt höstväder - regn och rusk, kan det inte bli bättre att ta sig till ett fik och mysa med sina kära vänner. Christina, Lina, Vendela (som fyller år idag) och jag åkte nu på eftermiddagen till nyöppnade Espresso House i Tyresö C. Det behövdes verkligen ett riktigt fik i TC och vad kan bli bättre än EH? :) Det var rätt mysigt där. Jag tycker de har uttnyttjat bra utrymme och gjort det så mysigt som det går att göra där. Det är ju trots allt TC vi pratar om!

 
Jag tog en chailatte och en choklad- & hasselnötsmuffin. Chailatte var det äckligaste jag nånsin druckit i hela mitt liv. Och ja, det var första gången jag drack det, men usch alltså, det smakade som en av mina lotions från Body Shop luktar. Minsann inte trevligt! Men jag kan förstå varför man tycker det är gott. Muffinsen var god men jag ångrar alltid mig när jag tagit chokladmuffins för de ser godare ut än vad de är!


 

Chrille, Lina, Vendela och jag. Notera att jag inte har något smink på mig! Har gått utan smink i två dagar nu även fast min hy är sämre än nånsin. Är riktigt stolt över mig själv! Måste låta min hy bli bra nu så det är massor med acne-krämer och gel och gå utan smink som gäller. Jag får stå ut!

Under fikandet skedde olika politiska diskussioner. Kanske låter tråkigt för dig som inte är intresserad av politik men när man sitter med tre supersmarta tjejer så är det så kul att diskutera! Jag blir extra engagerad när det kommer till skattebetalandet. Det känns skönt att Chrille håller med mig på vissa punkter där... att vi har ungefär samma uppfattning! :)

Nu så känner jag för att städa så jag ska passa på att städa mitt rum och badrum. Sen ska jag gå igenom massor med häften och böcker jag måste läsa till veckan efter lovet. Kommer tyvärr bli väldigt mycket pluggande på lovet igen. Är lite besviken över det men det är bara att ta det med en nypa salt och göra det som ska göras.


Nej, rummet kallar på mig. Måste städas här!
Puss

Allmänt för denna månad

Det har varit dåligt med bloggandet nu och jag märker av att jag bloggar mer ju mer stressad jag är och ju mindre tid jag har ju mindre bloggar jag. Det känns som att allting är baserat på tid. Tiden styr verkligen mitt liv (och alla andras skulle jag tro). Men jag försöker ha så mycket inflytande på min tid så att jag blir nöjd.

Jobbade i lördags och det var riktigt roligt. Jobbade med en tjej som heter Linn. Hon är verkligen jättegullig så det var kul att få träffa henne. Emelie från jobbet ringde mig idag och frågade om jag hade tid och jobba på lördag med Linn igen och det tackar man inte nej till! Behöver ju cash nu när man ska på skidresa med världens underbaraste brudar; Christina, Lina, Lovisa, Frida, Vendela och Stina! Det ska verkligen bli megakul!

Snart är det Lanzarote som gäller (jippi!) men kommer sakna min S. Fast å andra sidan får han nog mer tid och koncentration till sitt tentapluggande som han har i slutet på oktober. Han har även jättemycket på jobbet nu, stackaren! Som sagt så önskar jag att det fanns mer tid för oss! Men bättre tider kommer nog.

Nästa vecka ska jag tillbringa på Vasamuseet. Ska bli riktigt skoj! Supergulliga Martina har tagit på sig att vara min handledare dagarna jag är där. Vi har YO-vecka i skolan och då kommer jag få vara lite överallt på Vasamuseet som sagt.

Kunde inte sova men får väl försöka i alla fall. Har i alla fall sovmorgon till 06.50! Alltid något mina damer och herrar..
sov gott nu & förlåt för att ovanstående var så tråkigt!

För många ord

Har ni någon gång sagt för mycket? Sagt för mycket för att göra någon nöjd? Men när personen är nöjd så är inte du? Du vill inte vara krävande men visst har man alltid lite krav? Jag har gjort något dumt och jag tror jag är den enda att skylla. Det är mitt fel att det har blivit såhär. Jag har sårat mig själv med hjälp av någon annan. Jag har ännu en gång varit rädd för att bli sårad och så lyckas jag göra så jag sårar mig själv. Jag är trött på att må dåligt. Jag är trött på att få höra att jag "är så snäll". Men vafan jag är inte snäll. Jag kommer aldrig att bli det. I alla fall inte så snäll som personen tror att jag är. Jag är inte såhär. Jag är den med massor med krav (dock rimliga). Jag är den som klagar. Inte den som går med på allt för att inte vara i vägen. Var nånstans är min värdighet? Jag hoppas personen inser vad den gör för jag orkar inte må såhär. Jag orkar inte mer. Inte längre, jag orkar inte.

Tack, J, L & S <3  

Mysiga innerstan

Ännu en vecka med slit och stress men man får inte missa att det också sker roliga saker under veckans lopp också! :)

Jag känner mig lite småkrasslig och har gjort det ett tag nu. Ont i halsen och lite hängig men jag tror det beror på sömnbrist. Gör inte saken bättre att jag glömde dra upp ljusnivån på min väckarklocka igårkväll när jag gick och la mig. Så imorse vaknar jag upp, tröttare än vanligt och i totalt mörker. Jag har att tacka min Philips Wake-up light att jag är lite piggare på dagarna!
Kom också i säng rätt sent. Var ute och gick en promenad vid 10-tiden. Tänker avstå från ansträngande träning i alla fall i början av veckan så får jag se om jag bli bättre i slutet av veckan!

Igår kom jag på mig själv att sitta och leta lägenheter. Inte för att jag vill flytta för jag trivs i mitt slott men för att jag vill ha en större bild på vad man kan välja när man en dag ska flytta hemifrån. Just nu är det så stor brist på lägenheter (boende i övrigt) och tycker synd om min stackars Jenny som förtvivlat letar och letar. Och man tar ju inte vad som helst heller! I alla fall vill jag bo på Odenplan eller runt omrking, Vasastan är också så fint (S:t Eriksplan osv.). Det går inte att komma ifrån att jag är inget annat än en stadsmänniska. Jag älskar när det händer saker runt omkring hela tiden och atmosfären i innerstaden är så härlig! 

Jag pratade med både Emelie och Åsa på Pigga Barn igår och idag. De är verkligen jättegulliga och jag är så glad att Jenny tänkte på mig när det fanns jobb där! Emilie frågade om jag kunde jobba på lördag och det gör jag så gärna! Åsa ska jag träffa innan och skriva på avtal och prata lön och så. Ska bli riktigt intressant, ser framemot det! Där jag huvudsakligen kommer jobba är i Bromma men hon frågade om jag hade lust att jobba i city också och då blir det på S:t Eriksplan så det blir jättebra! Det kanske tar 20-25 min längre till Bromma än St. Eriksplan så det skulle vara skönt ibland! Men lokalerna i Bromma var så mysiga tycker jag! Jag är bara så glad och tacksam att jag har fått möjligheten till det här!

Ikväll blir det promenad igen men nu ska jag nog plugga lite.
Puss


Dagarna som varit

Jag ber så himla mycket om ursäkt för att jag inte har skrivit på ett bra tag. Jag vet hur irriterad jag kan bli när andra inte uppdraterar och jag går in på deras blogg 100 ggr innan de skriver. Men som sagt så hinner man med olika mycket och får vara glad när personerna väl har skrivit något. Det är kul att bara få hänga med lite!


Jag har väldigt mycket att berätta och bilder att lägga upp. Jag har bara en känsla av att inlägget kommer bli långt. En varning innan!


Torsdag

Intiman i torsdags kväll var det magkramp som gällde för allas del. Turnén 2008 med Björn, Måns, Soran och Özz var riktigt bra! Vi skrattade non stop! Om jag ska ranka de så kom Özz först, sen Soran och på delad sista Björn och Måns. Lite besviken över vår kära Björn Gustafsson men man kanske hade förhöga förväntningar? 

 


Emma & jag innan Turnén 2008



Fredag


Slutet på projektveckan med redovisning och opponering på förmiddagen. Det gick bättre än väntat men jag kände mig så sliten är jag satte mig på pendeln in till city för att möta upp Linda och luncha. Det blev en god sallad på STHLM och sedan var Linda så gullig och bjöd mig på kaffe på ett jättemysigt fik på Östermalmstorg. Vi hann med en direktbuss hem sen (tack för att de äntligen går igen!) och jag gjorde mig i ordning, packade lite för att sedan åka till S.

Kvällen med S blev jättemysig. Vi kollade på Idol (praktiskt taget tvingade jag honom att göra det) och så satt vi där och kritiserade. Håll med om att Alice är grymt bra!


 


Linda på fiket med en god latte i handen!


Lördag
Vaknar upp hos S. Rätt pigg för att ha varit med om en krävande vecka. Äter god frukost och gör mig i ordning för att åka hem för att städa innan Jenny kommer. Framåt middagstid när Jenny kommer hinner vi med massor med prat, vi går upp till centrum och handlar lite yoghurt och naturgodis med yoghurt. Resten av kvällen/natten bestod av massor med prat och mys.


 

 
Min snygga kusin i hennes snygga Michael Kors-glasögon & jag som kör min titta-ner-pose (urtöntigt men sant) i fina leggings (som för övrigt är Emmas) och ett linne. Känner mig lite sunkig. Hade samma hos S dagen innan!


Söndag

Idag alltså. Känns som evigheter sen. I morse var jag riktigt trött. Tur att Jenny var så snabb upp ur sängen 8.30 på morgonen så jag också kom upp. Om ni kommer ihåg att jag skrev om att jag blivit erbjuden att komma och hjälpa till på Jennys jobb, så var det idag jag skulle dit första gången. Jenny erbjöd mig nämligen att hjälpa till och sedan provjobba på hennes jobb. Hon jobbar som hälsopedagog på ett företag som specialiserar sig på överviktiga barn. Där är hon även gymnastiklärare. På helgerna brukar det vara kalas där och då får jag vara med att ordna och sen leka med barnen. Så vid halv elva begav vi oss ut i regnet, trötta och småfökylda och tog oss till Bromma. Jag tyckte det var jättekul! Jag gillar att jobba med barn och idag var det två kalas, första kalaset var alla barn 5 år och andra kalaset var alla 6 år. De var så söta men visst är det jobbigt i längden att hålla reda på 20-25 barn! Men jag tror inte att det finns så många roliga helgjobb men det här var ett utav de!

Efter en rolig men ansträngande eftermiddag kom jag hem vid 19.30. Passade på att kolla på ett inspelat avsnitt av Gossip Girl innan mamma, pappa och Emma kom hem så blev det middag.
Nu sitter jag här, ska snart sova. Har inte hunnit plugga nånting och vi har prov på tisdag. Är lite lätt orolig även fast jag känner att jag kan det från lektionerna. Får hålla tummarna att jag lär mig allt imorgon!


 

 
Jenny & jag på Gullis imorse
R.I.P min mössa som blev snodd på jobbet
(måste köpa en ny innan de tar slut :'()



Nu får ni sova gott, era filurer!
Puss


Mysiga koftor

Hela morgonen gick jag omkring frusen i bara en lång t-shirt till mina jeanstights. Det var så kallt överallt och det gjorde inte saken bättre att den vanligtvis varma datasalen var kallare än Antarktis (överdriver lite då). Men mitt upp i all kyla hittade jag världens mysigaste kofta i vårt grupprum och satte på mig den. Koftan tillhörde Jimmy i min klass och han gick med på att låna ut den till mig. Den var verkligen jättefin. Den var lång, stickad i vitt, hade brun/svarta runda lagom stora knappar och en mysig krage. Eftersom det var en killmodell så var den inte figursydd men jag känner ändå att jag vill ha den. I och försig var den här förstor så om man köper en eller två storlekar mindre borde den bli smalare i midjan.

Jag försökte leta efter en bild på den men hittade den inte. Koftan är i alla fall köpt på Carlings och ack' jag har glömt vilket märke det var. Kom bara ihåg priset, 895 kr. För en sådan tjock kofta, bra sydd och bra material så är det värt pengarna! Det är inte så farligt men däremot måste pengarna finnas, för just nu är det rätt tomt på kontot! :) Undra vad det kan bero på?  ;)

Nej, nu ska Emma och jag snart bege oss till Odenplan. Vi ska möta upp mamma och pappa för att se Björn Gustafsson, Måns, Özz och Soran på Intiman! Ska blir riktigt skoj! Bloggar om hur det var när jag kommer hem sen!

Puss


Pressbyråns kaffe

Kaffet på Pressbyrån är verkligen inte gott. Fast ändå när jag behöver pigga upp så köper jag deras latte och då är den god för att den är behövande hjälp. Men jämför man med alla dessa fik vi har i denna stad eller jämför med 7-elevens kaffe så är verkligen Pressbyråns kaffe inte gott. Samtidigt är det bra, för då köper man det inte lika ofta.


RSS 2.0